Nazmiye Gülbaş

Nazmiye Gülbaş

Merhaba

Merhaba

Bismillahirrahmanirrahim.

Bismillah her hayrın başıdır, öyle ise bizde bismillah diye başlayalım söze.

Çok kıymetli Merhaba okurları Allah nasip etti bu sayfada yazmaya başladık, cümleten merhaba!

Cenab-ı Allah yalnızca doğruları yazmayı nasip etsin. Bu konuda sizlerin duasını beklerken, özeleştiriye açık olduğumuzu ifade edeyim.

Bayramda, Kobani bahane edilip ülkeyi cehenneme çeviren ve hala devam etmekte olan terör yanlılarının yaptığı eylemler huzurumuzu kaçırdı.

Konuyu salt Kobani üzerinden veya 'Kürt Sorunu' olarak ele almak eksik olacaktır. Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca yıllarca Siyonizimden bahsetmiş ve şu an yaşananlar, maalesef ileride yaşanacak bazı nahoş hadiselerin ardında Siyonistlerin olduğunu ve bunu BOP (Büyük Ortadoğu Projesi) çerçevesinde gerçekleştirilmek istenmesinden kaynaklandığını anlatmıştı hep. (Allah ondan razı olsun)

2005-2009 yılları arasında ABD Dış İşleri Bakanlığı yapan Condoleezza Rice o yıllarda 22 İslam Ülkesinin sınırlarının değiştirileceğini duyurmuş ve hatta daha sonraları bu sayı 29'a kadar çıkartılmıştı.

Mamafih, AKP 2 Ekimde TBMM'ye bir tezkere sundu ve MHP'nin de destek vermesi ile bu tezkere onaylandı. Niye onayladıklarını kendilerin dahi bilip bilmediği meçhul! Ümit Özdağ yazılarında konuyu eleştirmiş, hem taban bundan rahatsız olmasına rağmen onay verilmesi MHP'nin siyasi arenada çok da bilinçli bir tavır sergilemediğini gösterdi.

Tezkerede kamuoyunun kafasını karıştıran, aydınlanması gereken birkaç maddede bulunuyor.

2 Ekim’de onaylanan tezkerede "Yabancı askerlerin Türkiye de bulundurulması" ifadesi ne anlama geliyor?

Türk askerinin yabancı (Müslüman Irak/Suriye) ülke sınırlarına girmesi ne anlama geliyor?

Irak ve Suriye tezkeresi ayrı ayrıyken neden tek tezkere halinde meclise geliyor, hükümetin kafa karışıklığının nedeni ne?

2 Ekim’de onaylanan tezkere ile Türkiye Ortadoğu bataklığına mı çekilmek isteniyor? vb. soruları çoğaltabiliriz, fakat hükümet bu konuda kamuoyunu bilgilendirmekten kaçınıyor.

Buna mukabil ABD ve Türkiye arasında Ankara’nın IŞİD’e karşı sağlayacağı görüşmelerde ABD ve Türkiye arasında bir aydır süren müzakerelerde Suriyeli Muhaliflerin Türkiye'de eğitilmesi konusunda anlaşmaya varıldı!

IŞİD bahane edilerek Müslüman Suriye halkına karşı muhalif askerlerin ülkemizde eğilmesi acı bir durum...

Yukarda da belirttiğimiz gibi bu durum BOP Projesi olduğu için bir şekilde Ortadoğu ülkeleri önce bölünecek, sonra parçalanacak ve en son yumuşak lokma haline getirilip yutulacak(!) İşin garip tarafı bölünecek ülkeler arasında Türkiye'nin de olması!

Irak'a da 'demokrasi getirme' bahanesi ile girilmiş, Saddam Hüseyin idam edilmiş ve bugün Irak üçe bölünmüş durumda. Suriye’de yapılan maalesef yine aynı şey. Bizleri üzen ise Türkiye'nin Müslüman Suriye’ye karşı NATO’yu göreve davet etmesi ve batılı devletler ile birlikte hareket etmesi. Irak’ta 2 milyona yakın müslümanın öldürülmesi dahi Türkiye'nin bu konumunu terketmesine yetmedi!

AKP'nin Dış Politikada 'Sıfır Sorun' stratejisi tam aksine sıfır komşu sorununa dönüştü. 12 yıldır AKP dış politikada yaptığı hatalar ile daima yalnız kalmış ve hala yalnızlaşmaya devam ediyor. Oysa Türkiye Ortadoğu’da 'Büyük Ağabey' gibi davranabilseydi ve İslam Birliği için gereken adımlar küçük de olsa atılabilseydi, bugün hem yalnız kalmayacak hem de müslüman kardeşlerinin kanının dökülmesinde payı olmayacaktı.

Güneydoğumuz ve hem Ortadoğu’da İslam Kardeşliği için yeni politikalar üret(e)mediği gibi (halbuki Erbakan Hoca hep İslam Birliğinden bahsetmiş ve D-8’leri kurmuştu. Hükümet 12 yıldır D-8’leri sümenaltı etmiş ve gerekli desteği vermemiştir.) bir de Sayın Cumhurbaşkanı R.T Erdoğan hala BOP Eşbaşkanı olmaya devam ediyor. ABD'nin geri istediği 'Cesaret Madalyası' da 'iade edeceğim' denmesine karşın geri verdiğini duymadık!

IŞİD sadece küçük bir terör örgütü olarak kalmamakla birlikte, uzmanların analizlerine göre en az 20-30 yıl daha Türkiye'nin başını ağrıtacağa benziyor. Türkiye bir zamanlar ASALA Örgütünden çok çekmişti. ASALA sorunu biter bitmez, PKK Terör Örgütü devreye sokulmuştu. PKK ile müzakereler başladı ve 'çözüm süreci' gündeme geldi birkaç yıldır, Türk ve Kürt halkı buna alıştırıldı ve 'Büyük Kürdistan' fikrine toplum kanıksar hale getirildi. Bununla birlikte Türkiye'nin başına yeni bir bela getirilsin ki, İsrail Ortadoğu da rahat hareket edebilsin(!)

Yeri gelmişken IŞİD'e işaret eden bir hadisi şerifi paylaşalım Efendimiz(sav) şöyle buyuruyor: “Siyah bayrakları gördüğünüzde yerinizden kıpırdamayın. Ellerinizi ve ayaklarınızı hareket ettirmeyin (harekete geçmeyin). Sonra kendilerine ehemmiyet verilmeyen zayıf bir topluluk zuhur eder. Kalpleri demir parçaları gibidir. Onlar devlet sahipleridir (hum ashabu’d devle). Ne söz ne de ahit tanırlar. Hakk’a çağırırlar ama kendileri hak ehli değildir. İsimleri künyedir. Nisbetleri ise köy ve şehirlerdir. Saçları kadın saçı gibi uzatılmış ve salınmıştır. Aralarında ihtilaf çıkıncaya kadar bakidirler. Sonra Allah hakkı dilediğine verir…(El Fiten, Hafız Nuaym Bin Hammad, Daru’l Beyan el Arabi, Ezher civarı Kahire, hadis numarası 558, s: 136)”

Kısacası IŞİD'in arkasında İsrail, ABD, AB Ülkelerinin olduğunu bilmek için alleme olmaya gerek yok sanırım.

Müslümanlar Fikir, Söylem ve Eylem Birliğine geçmedikleri müddetçe hiç bir İslam Ülkesine rahat ve huzur yok.

Velhasıl bugün Ortadoğu’da yaşananlar yeni değil ve Türkiye rotayı İslam Ülkelerine yani İslam Birliği için liderlik etmediği sürece de biteceğe benzemiyor.

Selam ve dua ile...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nazmiye Gülbaş Arşivi
SON YAZILAR