Adem Turan

Adem Turan

“Kirlendi Dünya”

“Kirlendi Dünya”

Sakın çıkma patika yollara
O dağlara kırlara, o karlı ovaya
Yenik düşüyor her şey zamana
Biz büyüdük ve kirlendi dünya

Şair Murathan Mungan sözlerini yazdığı, Yeni Türkü gurubunun seslendirdiği güzel bir şarkı. Müziği kadar sözleri de etkileyici. Bu şarkı yaklaşık 20 yıl önce söylenmiş. Şimdi durum daha da vahim, ürkütücü, korkunç ve endişe verici. İnsan hayatının hiçe sayıldığı, pervasızca rant paylaşımının yaşandığı bir dünyada yaşıyoruz. İnsanoğlu her ne kadar hayatının kısa olduğunu bilse de, pratikte bunu idrak edemez. Nefsi buna müsaade etmez. Daha fazlasını, daha iyisini ister. Zaten nefsin de istekleri bitmez, sonsuzdur. Böylece farkında olmadan,  daha çok kirlenmiş, daha çok kul hakkına muhatap olarak günah deryasına dalmış olur.  

Hakk dostu şöyle der; “Sığ sular, en ufak bir kirle bulanırlar. Derin sular ise kolay kolay kirlenmez, bilâkis kendilerine atılanları kirlerinden arındırırlar.”

İdrak ettiğimiz şu Ramazan günlerinde, ne terör mola vermiş ne de sudan bahanelerle işlenen cinayetler.

Zalimler şu hususu çok iyi bilmelidirler ki, zulüm ile payidar olmak mümkün değildir. Akıbet dünyada zillet ve perişanlık, ahirette ise pişmanlık ve azap vardır.

Rasülullah (s.a.v) şöy der; “Allah zalime (bir müddet) süre verir. Onu yakaladığı zaman da felah (kurtuluş) vermez.

Onun için Rabbimiz Tekvir suresinde; “Öyleyse nereye gidiyorsunuz?” diye bize hatırlatmalar yapıyor ki, yanlışa düşmeyelim diye.

Velhasıl kirlenen dünyada temiz kalmak, saf ve berraklığı korumak, fıtrata uygun yaşamak çok zor gözüküyor. Yaşanılabilir dünya olması ümidiyle Cumanız mübarek olsun.

Allah’a emanet olunuz.     

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adem Turan Arşivi
SON YAZILAR