Sabit Horasan

Sabit Horasan

Hüzünlü Pazartesi

Hüzünlü Pazartesi

Puan alınabilecek bir maçı kaybetmek kadar acı olan bir şey yoktur sanırım.

Buna birde hakem hataları eklenirse o zaman iş içinden çıkılmaz bir durum alır.

Böylece, Atiker Konyaspor, önceki akşam Fenerbahçe yenilgisiyle büyük bir üzüntü yaşadı.

Bir yerde Konyaspor ve hakemler Fenerbahçe’ye hayat verdi, Konyaspor’un en az 1 puan alması Bülent Yıldırım tarafından engellendi. Tabi buna Kartalların gol alanlarında organize olamamaları da eklenmeli.

Dile kolay, iç sahada 18 maç yenilmeyeceksin. Ama, kötü bir gününde ve kötü zamanda yakaladığın Fenerbahçe’yi elinden kaçıracaksın.

Maça cezalı Ali Çamdalı ve sakat olan Vukoviç’ten yoksun bir kadro ile çıkan Konyaspor, ilk 45 dakika da mücadele etmenin ve rakibi oyalamanın dışında etkili olamadı dersek yanılmamış oluruz.

Rakibe verilen bir penaltının ardından hakemin H. İbrahim’in altı pas içerisinde yaka paça indirilmesine, hava toplarında Fenerbahçeli oyuncuların dirseklerine seyirci kalması ilk yarıya damga vuran anlar oldu.

Hakemin tercih haklarını yine konuk takımdan yana kullandığı ve Kartalların net penaltısının verilmediği maçın ikinci yarısına Atiker Konyaspor iki değişiklikle başladı. Teknik adamlar bununla kalmadı, oyun içerisinde de değişikliğe giderek Jonson’u stopere çekerek Bajiç ve Miloseviç’le takımın hücum gücünü artırdılar.

Bunun sonucu da Konyaspor oyunda üstünlüğü ele geçirdi ve yüzde 62 ile topa sahip olarak, daha çok isabetli pas yaparak Fenerbahçe’yi sahasına hapsetti.

İkinci bölgede sürekli pas yaparak rakibi çıkartmayan ve hataya zorlayan yeşil-beyazlılar, ne yazık ki yine üçüncü bölgede organize olamayarak puan getirecek golü bulamadı.

İşin doğrusu, gol atabilecek bir futbolcun yoksa, organizeyi sağlayacak kaliteli bir forvet oyuncusuna sahip değilsen, bu tür puan kayıplarına alışacaksın.

İki yıldır, bu mevkiler için iyi transferler yapmayan, gol ümitlerini Rangelov’a bağlayan yönetici ve teknik adamların kulakları çınlasın.

Hele birde Avrupa ligine katılıyorsan o zaman büyük düşünmek lazım. Ancak, büyük düşünmek büyük rakamlarla futbolcu transfer etmek değil, takımda dengeleri bozmadan daha kaliteli futbolcular transfer ederek eksiklikleri kapatmaktır.

Kısacası, Atiker Konyaspor puan alabileceği bir maçta, 90 dakika boyunca penaltı dışında sadece kornerden gelen bir topla Van Persie ile bir pozisyon bulabilen Fenerbahçe’ye yenilip, iç sahadaki 18 maçlık yenilgisizlik ünvanını da yitirerek üzüldü. Tabi ki, üzülen bir diğer taraf ise muhteşem taraftarlar oldu. Ligde kötü bir dönem geçiren Fenerbahçe ise Konyaspor karşısında aldığı 3 puanla lige tutundu ve İstanbul’a yüksek moralle döndü.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR