Ramazan Kural

Ramazan Kural

Hicri yılbaşı kutlu olsun

Hicri yılbaşı kutlu olsun

Hicri yeni yılımız  Tüm İslam Alemine Hayırlara vesile olsun
Hz Muhammed
 (s.a.s ) Allahın ayı olarak nitelendirdiği Muharrem ayını  Hicri yılbaşı ile kutladık.
Muharrem ayı
2018 yılının 11 Eylül Salı günü Hicri yılın ilk günü ile başlıyor. ( 1440. Hicri Yılbaşı)
Türkiye’de ve
Tüm dünyada hicri yılımız Müslümanlar tarafından coşkuyla kutlandı.
Hicri yılbaşı
Peygamberimizin Mekke’den Medine’ye hicretininin başlangıcı  olarak kabul edilir. Hicri yılda ayın hareketi esas tutulduğu için “ Hicri-kameri  Sene “ veya “ Sene’i Kameriye denir Hicri Takvim de Miladi takvim gibi 12 ay esasına dayanır.
Hicri aylarımız yani Hicri takvimin başlangıcı Muharrem ayı  sonu ise Zilhicce ayıdır
Hicri Aylarımızın isimleri şöyledir: Muharrem, Safer, Rebiul-evvel, Rebiülahir, Cemazilevvel, Cemazilahir, Recep, Şaban, Ramazan, Şevval, Zilkade, Zilhicre ve Muharrem ayı  haram aylardan biridir. İslam aleminde bu aya büyük önem verilir ve bu aylarda oruç tutulur dualar edilir.  
**
Peygamberimiz
 Aleyhisselatü Vesselam Muharrem ayında  oruç tut çünkü o Allahın ayıdır. Öyle bir gün varki Allah o günde bir kavmin tövbesini kabul etmiş ve o günde de başka bir kavmi affedebilir duyurdu.
**
Peygamberimiz
 Aşure günün de tutulan orucun Allah katın da o günden önce bir senenin günahlarına kefalet olacağını kuvvetle ümit ediyorum demiştir.
Muharrem ayının en önemli günü aşure günüdür. Aşure gününü  20 eylül Perşembe günü
ne denk gelmektedir. Aşure tatlısı yapıp dağıtmak gelenek haline gelmiştir
**
Bu yılki idrak ettiğimiz  hicretin yıldönümünün İslam alemi için Barışa huzura savaşlardan uzak  farklı din, dil, ırklar ile bir arada yaşamayı vesile olmasını Cenabı Allahtan niyaz ederim. Tüm İslam eleminin hicri yılbaşı mübarek olsun...
**
Peygamber Efendimizin Hadis-i Şerifinde buyurdu ki; "Rahman ve rahim Allahın adıyla . Hamd elemlerin  rabbi olan Allah'a mahsustur. "
Salat’ü selamda Peygamber efendimiz ehl-i beytine  ve bütün ashabına olsun. Ey rabbim sen ebedi ezeli hayy, kerim, hannan, Mennansın. Bu gelen yeni bir yıldır. Ya rabbi kovulmuş şeytanın  şerrinden bu yıl muhafaza olmayı istiyorum; ve içimden bana kötülüğü emreden nefsimle
 mücadelemde senden yardım diliyorum..Beni sanan yaklaştıracak meşguliyetleri bana nasip et, ey celal ve ikram sahibi Rabbim rahmetinle, ey merhametlilerin en merhametlisi  efendimiz Muhammed-Sallallahu aleyhi ve selem-e onunu aline ashabına ve bütün ehl-i beytine salat olsun

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ramazan Kural Arşivi
SON YAZILAR