Sabit Horasan

Sabit Horasan

Bin kere maşallah

Bin kere maşallah

Başladı ve bitti.

34 haftalık lig dönemi göz açıp kapayıncaya kadar tamamlandı.

Hani rüzgar gibi geçti derler ya, tam öyle oldu.

Şampiyon Beşiktaş’ı ve ligi 3. sırada bitirerek Avrupa ligine direkt katılmayı hak kazanan Torku Konyaspor’u yürekten kutluyorum.

Torku Konyaspor kötü  başladığı sezonu iyi bitirdi.

İki beraberlik ve farklı Galatasaray yenilgisini kapsayan ilk üç haftayı ve İstanbul takımlarına karşı ilk yarıda alınan yenilgileri göz önüne almayacak olursak, Süper lig bu sezon Konyaspor adına deyim yerindeyse süper geçti..

34 hafta da 19 galibiyet, 9 Beraberlik ve 6 Yenilgiyle rekorları alt üst eden Kartallar,  bence bu sezonun en iyi çıkış yapan ve başarılı olan tek takımı olarak tarihe geçti. Bin kere maşallah.

 

Torku Konyaspor teknik direktörü Aykut Kocaman, Milli takıma çağrılmayan oyuncularıyla ilgili olarak sitem etti. Çok haklı. Futboldan biraz anlayan herkes bu gerçekler karşısında susamaz/susmamalı.

Milli takımlar teknik direktörü Fatih Terim’in biraz kafası karışmış galiba. 
Aday kadroya çağrılan kalecileri görerek isyan etmemek elde değil.

Küme düşen Eskişehirspor’un ikinci yarı boyunca süre almamış kalecisi Ali Şaşal, Bursaspor’da yeterince oynamamış ve son haftalardaki başarısız oyunuyla dikkat çeken  Harun ve futbola başladığından buyana belki de en kötü form dönemini geçiren Trabzonspor kalecisi Onur Kıvrak. 

Fatih hocaya sormazlar mı, ligin az gol yiyen kalecilerinden, hele hele 2. yarıda kalesinde sadece 8 gol gören Serkan Kırıntılı neden kadroda yok? diye.  Bu nasıl bir adalet, bu nasıl  ayrımcılık. Sizin başarıya bakış açınız bu mu?

 

Torku Koanyaspor ile Beşiktaş arasında oynanan son maçın bilet ücretleri 350 ile 500 TL arasında belirlendi yeşil-beyazlı yönetim tarafından.

Astronomik bir fiyat. Durum böyle olunca da maça kombine biletliler ve ilk planda internet üzerinden bilet alanlar dışında gelen olmadı.

Beşiktaş’ın şampiyonluğunu ilan etmesi nedeniyle onlar adına bir prestij maçıydı, ama Konyaspor açısından öyle değildi. Hatta, şampiyon takımı çıplak gözle  binlerce futbolseverin bir kez daha izlemesi engellenmiş oldu bu uygulamayla.

Yönetim belki, Federasyona, Disiplin  Kuruluna ve Tahkim Kuruluna tepki gösterme ve uyarma açısından haklı olabilir. Ama, bunun yolu bilet ücretlerini yükselterek tribünleri boş bırakmak veya futbolseverleri bu karşılaşmayı izlemekten alıkoymak değildi.

Zaten taraftarlar maç içerisinde gereken tepkiyi gösterdiler.

Konyaspor yönetimi hangi akla hizmet ederek böyle saçma bir karar verdiyse, Federasyonu ve kurulları değil, Konyaspor’u ve taraftarları cezalandırdı. Kulüp önemli bir gelirden alıkondu. Umarım, bir daha böyle tutarsız bir karar alınmaz.

Torku Konyaspor yönetiminin bu davranışı karşısında Federasyon yönetiminin kılı bile kıpırdamamıştır. Dahası, “Tavşan dağa küsmüş, dağın haberi olmamış.”

 

Torku Konyaspor basın sözcüsü Ahmet Baydar, Beşiktaş maçı öncesi iki açıklama yaptı.

Dahası, Baydar sapla samanı karıştırdı.

Ne diyor sayın Baydar, “Torku Konyaspor Kulübü olarak sezonun son karşılaşmasını TFF'nun resmi sitesinde açıkladığı gibi, Salı günü saat 19.00’da oynamak istediğimizi, bunun dışında teklif edilecek hiç bir gün ve saati kabul etmediğimizi açık ve net bir şekilde spor kamuoyuna duyururuz.”
Maç gününün değiştirilmesiyle taraftarlar önünde zor durumda kaldıklarını ve Futbol Federasyonunun inandırıcılığını kaybettiğini belirten basın sözcüsü Baydar’ın bu açıklamaları karşısında “dam başında saksağan, vur beline kazmayı “ demekten başka söylenecek söz yok.

Acaba, maçın Salı gününden başka bir günde oynanmasını kabil etmeyeceklerini dile getirerek Çarşamba günü oynanmasını kabul eden –ki, en doğrusu da budur- Baydar mı daha inandırıcı oldu böylece. Taktir sizlerin.

 

Maça gelince; bir tarafta şampiyon Beşiktaş ve diğer tarafta ligi 3. sırada bitirmeyi garantileyen Konyaspor.

Torku Konyasporlu futbolcular, ligi kafalarında bitiren, önemli bir motivasyon eksikliği yaşayan. Adeta ayakları topa vurmakta zorlanan Beşiktaşlı oyunculara oranda daha istekli ve daha organize bir görüntü verdi.

Konyaspor ilk yarıda oyunu kontrol etti, ikinci yarıda Beşiktaş biraz daha pas yaptı, ancak pozisyon bulmakta zorlandı ve kısacası,  karşılaşma adeta ilk yarıda, 4 dakika içerisinde  atılan 3 golle bitti. İşte maçın özeti de bu.

 

--

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR