Nevzat Laleli

Nevzat Laleli

Aman Dikkat…

Aman Dikkat…

Nereye gidiyoruz yazı serisi

İnternetten, sosyal medyadan ve emniyet genel müdürlüğünden hemen her gün gelen birçok ikaz yazıları almaktayım. Bu yazılar da bazı hesap gününe inanmayan ve Allah korkusu taşımayan zalimlerin çok değişik metotlarla masum insanları nasıl altığı, onları dolandırdığı, malına, ırzına ve canına kastettiği anlatılmaktadır.

Bunlardan bir demet dolandırıcılık oyununu siz değerli okuyucularıma aktarmak istedim. Size veya evinden bir şeyden habersiz eşinize de yapılabilecek bu hainliği anlatarak önceden ikaz etmek istiyorum.

Ancak hemen belirtmeliyim ki bu türlü olaylar toplumuzda, onun inancından gelen iyilik yapma duygusu köreltecek ve insanımız yalnızlığa itilecektir. Düşenin elinden tutan kimse kalmayacaktır.

Gecenin ilerlemiş bir saatinde, arabanızla giderken gerçekten arabası arızalanmış belki de sizde sadece krikonuzu isteyecek birisine yardım eder miydiniz? Veya aynı durum sizin başınıza gelse ve kim el kaldırdıysanız durup size yardım etmese, ne düşünürdünüz?

Bunun önlenmesi için çocuklarımıza Allah korkusu ve ahiret inancının verilmesi şarttır. Bu da evde olmamakta, İlkokuldan başlayan eğitim ve öğretimleri, TV’ler deki dizilerin ahlaki konulara yönelmeleri, internet’in bu sahaya yönlendirilmesi ile önlenebilir.

Beni bu konuya yoğunlaştıran Emniyet Genel Müdürlüğüne teşekkürlerimi sunuyorum.

  142.aman-di̇kkat.jpg

KART VİZİTLE GELEN SOYGUN

Bir benzin istasyonunda, arabasına benzin doldurmakta olan bir BAYAN’ın yanına gelen birisi, kendisinin BOYACI olduğunu söyleyerek, hizmet amacıyla kibarca KART’ını sunuyor. Kartı aldıktan sonra arabasına biniyor bayan. Adam da, başkasının kullandığı bir arabaya giriyor. 

Bayan, istasyondan çıkmaya hazırlanırken, arkadaki arabanın da aynı anda istasyondan çıktığını ve KENDİSİNİ TAKİP ETTİĞİNİ fark ediyor. Tam anında da bir BAŞ DÖNMESİ ve ZOR NEFES ALMAKTA olduğunu hissediyor bayan.

Camı açmak isterken, adamın verdiği KARTI ALAN ELİNDEN TUHAF BİR KOKU alıyor. Arkadakilerin de neredeyse kendi arabasına yapışırcasına yaklaştıklarını görüyor. Kaybedecek zaman olmadığını düşünerek basıyor gaza, o hızla giderken ilk gelen park yerine dalıveriyor. Sert bir frenle durduruyor arabayı, aynı anda da kısa aralarla bastığı klaksonla imdat işareti verircesine durmadan velvele saçıyor ortalığa.

Başkalarının da bulunduğu park yerine gelen ikinci araba var hızıyla çıkış yönünü alarak uzaklaşıp gidiyor.

Adamlardan böylece kurtulan bayan, uzun bir süre sonra kendine gelebiliyor ve normal nefes almaya başlıyor ancak. Bayanı böyle çok ciddi bir duruma sokan bir maddenin karta sürülmüş olduğu anlaşılıyor.

Adı, "BURUNDANGA" olan bu UYUŞTURUCU MADDE, bir kişinin üstündekileri çalmak veya başka kötülükler yapmak için kullanılıyor. Basit bir kart üzerine kolayca sürülebilen bu uyuşturucu, cinsel taciz amaçlı kullanılan uyuşturucuya nazaran dört defa daha tehlikeli…

Yolda, didarda tanımadığınız birisinden ve hele yalnızken asla böyle bir kart almayın sakın. İkametgâhlara kadar gelerek hizmet sunanların da kullandığı bir yöntem bu… 
UYANIK OLUN… Yeni teknolojinin yararlı hizmetlerini kullanarak, bu bilgileri çok geniş bir dağıtımla çevrenize duyurabilme çabanız için, teşekkürler...

KAPI ALTINDAN SU YÜRÜTMEK

Beylerin evde olmadığı sabah saat 10 - 11 sularında, daire kapısının altından evin içerisine gelen bir suyu gören hanımefendi, bir anda endişelenir. Kapı arkasında suyun gelebileceği bir yer yoktur. O halde bu su nereden gelmiştir?

Kapıyı açar. Ama o esnada yüzüne bir gaz püskürtülmüş, gazın tesiriyle hanımefendi hemen oracığa yığılıp kalmıştır.

Aradan bir müddet geçtikten sonra, evinin ve hatta yatak odasında ki dolapların açıldığını ve evin soyulmuş olduğunu görür. Ortada bazı komşular dışında kimseler yoktur.

BİR DETERJAN TANITIMI

Kapınıza gelen iki kişi tanınmış bir deterjanın adını vererek;

  • “……. Deterjan fabrikasından geliyoruz. Fabrikamız yeni bir deterjan çıkardı. Bu deterjanı piyasaya çıkarmadan önce, müşterilerimizle bu konuda bir anket yapmak istiyoruz” ve size iki ayrı torbada ki deterjanları koklayarak, bulgularınızı anlatmanızı istiyorlar.

Siz bu deterjanları koklayınca birden başınız dönüyor, gözleriniz kararıyor.

Ondan sonrasını hatırlamıyorsunuz.

Gözleriniz açtığınız da ise evinizin soyulmuş, kıymetli eşyalarınınız alınmış olduğunu öğreniyorsunuz…

ADRES SORMA BAHANESİ

Özellikle hanımlar yolda yürürken bir küçük kız çocuğu o civarlarda bir adresin yazılmış olduğu bir küçük kâğıdı size uzatarak, bu adresi nasıl bulabileceğini sorar.

Siz tarif etmeye çalışırsınız ama o anlamamış gözlerle size bakmaktadır. Zaten yer de yakındır. Bu çocuğun elinden tutarak onu bu adrese götüreyim, dersiniz…

Ama bu düşünce sizin başınıza gelebilecek bütün kötülüklerin başlangıcı olur…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nevzat Laleli Arşivi
SON YAZILAR