Ramazan Kural

Ramazan Kural

Allah beterinden korusun

Allah beterinden korusun

Dünyadaki yangınları konuşurken 11 gün önce Manavgat’ta çıkan yangınla içimize ateş düştü. Keşke bir yangınla kalsaydı. Yangınların ardı arkası kesilmedi.

Antalya, Muğla, İzmir, Osmaniye, Mersin, Adana, Çanakkale, Kayseri, Edirne, Kütahya, Aydın, Kilis, Kocaeli, Kastamonu, Sakarya, İstanbul, Hatay, Bursa, Diyarbakır, Karaman, Balıkesir, Manisa, Bingöl, Kırklareli, Bilecik, Şanlıurfa, Bitlis, Kahramanmaraş, Çorum, Isparta illerinde yangınlar meydana geldi.

**

Bazı illerimizde yangın kontrol altına alındı. Bazılarında ise halen devam ediyor. Allah’ın izniyle bu illerimizdeki yangınları kontrol altına almayı başarırız inşallah. Sıcakların çok fazla olması ve rüzgarın etkisiyle yangını kontrol altına almak çok zor. Yangın söndürme ekipleri biryandan sivil vatandaşlarımız biryandan hep birlikte yangını söndürmeye çalışıyorlar. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.

**

Ormandaki yangınlarda birçok vatandaşımızın da evi zarar gördü ve kullanılamaz hale geldi.  Can ve mal kaybımız büyük maalesef. Ormandaki o kadar ağaç ve hayvanlarımız telef oldu. Şehitlerimizde var maalesef. Şehit olan kardeşlerimize Allahtan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum.

**

Bu yangını çıkaran Allah korkusu olmayan hainlerin yakalanıp en ağır ceza verilir inşallah. Küresel ısınmanın olduğu dünyamızda oksijen için milyon, milyon ağaç dikilmesi gerekirken, doğayı mahveden oradaki binlerce hayvanı da öldüren bu kişiye insan demeye dilim varmıyor. Bu kişilere ne desek ne yapsak içimizin ateşi sönmez.

**

Uzmanlar ormanın ağaçlandırılması için bir yıl beklenmesi gerektiğini söylüyor. Ormanın kendini yenileyip yenilemeyeceğini beklememiz gerektiğini söylüyorlar. Bunun bir nedeni de biyo çeşitliliği korumak için yapıyorlar. Orman kendi kendini yenilerse biyo çeşitliliği kaybetmemiş oluruz. 

Yangınlarla maalesef sadece bizim ülkemizin başı dertte değil.

**

Dünyanın birçok yerinde yangın devam ediyor. Hatta sadece yangınlar değil birçok doğal afet görüldü. Maalesef bu yangınların bir çak sebebi bu senenin kurak geçmesi. Bu da küresel ısınmanın etkileri maalesef. Allah’ım! Önümden, arkamdan, sağımdan, solumdan, gökten ve yerden gelebilecek bütün felaketlerden beni koru.   Allah’ım her türlü doğal afetten bizi korusun. Bir daha böyle bir acı yaşatmasın… 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ramazan Kural Arşivi
SON YAZILAR