Hüzeyme Yeşim Koçak

Hüzeyme Yeşim Koçak

DİNİMİZ-TARİHİMİZ

DİNİMİZ-TARİHİMİZ

Yazarlar Birliği’nde kitabı aldığımda, elime sıcak bir ekmek tutuşturulmuş hissine kapıldım. Daha önce de aynı yazarın böylesi güzel hediyeleriyle karşılaşmıştım. Kitaplar kime ulaştığına bakılmaksızın, herhangi bir mukabele niyeti gözetilmek ve arkası takip edilmeksizin cömertçe verilirdi.
 Avrupa’yı Aydınlatan İslâm Âlimleri; Kur’an Kursu Talebelerinin El Rehberi; Özet Dini Bilgiler; İslâm Âlemi Neden Geri Kaldı?; Haçlı Gururunun Ezildiği Yer Çanakkale; Milletimizde Peygamber Sevgisi; Misyonerler(Modern Haçlılar), Terör ve İslâm, Fetih ve Fâtih, Âşıklar Sultanı  Hz. Mevlânâ, Evrenin Sırları ve Allah gibi nice kıymetli eserin sahibi değerli Hoca, sıradan kişinin hesapları, beklentilerinden uzak; ihlâs ve hizmet odaklı bir hayatın da seçicisiydi.
Abdullah UÇAR Beyefendi’nin yeni, devasa eseri “Dinimiz-Tarihimiz”, millî-manevî değerler başta olmak üzere, zengin konuları içeren; hepimizin yararlanacağı, özellikle gençliğe hararetle tavsiye edeceğimiz kısa, zevkle okunan, ruh ve dimağ aydınlatıcı, 158  makaleden teşekkül eden, kaynak bir eser.
Kitaptan tadımlık birkaç örnek sunalım. “Kaybedilmiş Cennet” isimli makaleden; sadece siyasîlere değil, günümüzün egosu şişirilmiş, şuursuz bireyine de hitap eden, şu mesajı aktaralım:
“Birlik ve beraberlikten uzak, bölük pörçük ve insanlık dışı bir yaşam tarzı içinde olan İspanya’yı, çok kısa zamanda fetheden Tarık b. Ziyad, ayağının altına serilen kral ve kraliçe hazinelerinin üstüne basıp:
 “Tarık! Tarık! Daha düne kadar kulağı küpeli, boynu tasmalı bir köle idin. Bugün ise Allah senin şanını ve şerefini yüceltip, bu zaferleri nasip eyledi. Gururlanma ve Allah’ın emrettiği adaletten ayrılma…” diye ağlayacak kadar ulvî bir ruh yapısına sahip bir kumandan(dı).”
Gene “Slo Dede -1” isimli yazıdan:
“Slo Dede aşiretten bir vatansever. Birçok savaşlara girip çıktıktan sonra, Mardin ve Antep taraflarında istiklâl mücadelesi veren şanlı askerlerimizden Kurmay Albay Kenan Bey’i tanımış ve onunla beraber Eskişehir Cephesine gelmiştir. Yaşı 70’ten fazladır. Slo Dede, Garp Cephesinde rastladığı gazeteci Ahmet Emin Yalman’a şöyle sorar:
“Muharebelerde altımda üç kısrak öldü. Bu kısraklar benden canlarının hesabını isteyecekler mi? Elbette isteyecekler. Fakat o hayvanlar bana sorsunlar: Eğer kendilerini fena bir yola sürdümse benden haklarını istesinler. Eğer hak yoluna vatan yoluna sürdümse ne diyecekleri var? Ben bütün Türk vatanının hayırı için atımı daha pek çok süreceğim… Ya mezarım buralarda kalacak, ya da İzmir’i Yonandan alıp, oradan memleketime gideceğim.”

GÖNÜLDEN MEKTUPLAR
Konya Sosyal Bilimler Lisesi’nin, geleceğe yönelik bizi umutlandıran bir yayını var önümde. İçinden nice cevherler fışkıran, “Gönülden Mektuplar” isimli bir güzellik demeti.
Okul Müdürü Sayın Halil İbrahim Çelik, TDE Öğretmenleri Sayın Mustafa Uysal, Özel Özkan ve Saadet Selvi öncülüğünde, yetenekli öğrencilerin, ilginç konulu mektupları bir kitapta derlenmiş.
Kitapta yer alan bazı mektup adlarını sayarsam, sanırım siz de bana hak vereceksiniz: Ey Gözümdeki Yalan Görüntülerin Tek Gerçeği,  Rüyasız Asrın Serüvencisine, Çözemediğim Gıcık Soru, Haşmetli Padişahlarım, Bir Tanecik Masal Perim, Adına ölüm denen zahiri güzellik…
Kitapta yer alan pırıltılar: Merve Kalaycı, Elif Rumeysa Şimşek, Aynur Doğan, Gülsüm Burcu Ertuğrul, Saliha Camgöz, Ayşegül Altınışık, Nadire Ünler, Emrah Coşkun, Neziha Demir, Nihan Çaldır, Z.Büşra Ceyhan, Seyfullah Üstün, Mustafa Haklı, Şeyma Özkan, Tahsin Mavzer, Selahaddin Bakar, Abdurrahim Özdoğan, İlker Uyanık, Sena Güllü, Didem Karagöz, Emre Demirel, Şeyma Özbay, Merve Bekar, Meltem Gizem Topak, Gülşah Karataş, Merve Altın, Mustafa Şensoy, Esra Arısoy, Sümeyye Sarı, Ömür Özden Koçyiğit, Enes Şal, Ebrar Öğrenir, Şeyma Gökçe Başarı, Zeynep Zümrüt Özgür, Behiye Demircan, Emine Saraçoğlu,  Ali Yasin Kesen, Simgenur Çalışkan, Mehmet Ünver, Esra Burak Özdemir, Büşra Yetim, Mehmet Yasir Özker, Ceren Nur Pekdemir, Mehmet Yeğin, Büşra Keser, Gizem Gür, Hilal Bostaner, Sevde Acabay.
Tebrik ediyor ve başarılı çalışmalarını bekliyoruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüzeyme Yeşim Koçak Arşivi
SON YAZILAR