Hüzeyme Yeşim Koçak

Hüzeyme Yeşim Koçak

Adaletli İşler

Adaletli İşler

Önce size çeşitli tarihlerden iç b(ayıltıcı) bir kaç örnek. Kimi ayılır, kimi bayılır.
“Diyarbakır'da yapılan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) toplantısı sonrası açıklama yapan DTK Eşbaşkanı Aysel Tuğluk, Demokratik özerkliği ilan ettiklerini açıkladı.”
“Recep Tayyip Erdoğan’ın PKK’nın silah bırakmasıyla ilgili açıklamasını değerlendiren DTK Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, ''Başbakan’ın bu açıklamalarının bizden yana bir manası bir karşılığı yoktur. Kürtler bu saatten sonra kaybetmez, kaybettirecek gücüne sahiptir'' diye konuştu. Kaynak: internet haber
“Aysel Tuğluk, Hatip Dicle kararıyla Kürt halkının ve kendilerinin tahammül sınırlarının zorlandığını söyleyerek "Kürtlerin tahammüllerini sınamaya kalkmayın" dedi.
Gene “Sayın Öcalan’ın” kızlarından Tuğluk, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) ideolojik kurum olduğunu öne sürdü, şöyle dedi: "Saçma sapan bir karar alıyor ve demokratik temsiliyetin önüne geçmeye çalışıyor. TSK denen militarist kurum eylemsizlik pozisyonundaki gerillaya karşı olağanüstü bir güç ve teknikle operasyon düzenliyor ve en son Dersim’de 7 cana kıyıyor. Hepiniz bilirsiniz, bu şehrin acısı ve öfkesi biriktikçe kimseyi tanımaz. AKP denen siyasi kurum ise, olan bitene karşı art niyetli, Kürt meselesine karşı devletçi-iktidarcı tutumuyla ve daha tahrik edercesine ‘Kürt meselesi yoktur’ deme cesareti kadar gafilliğine de girebiliyor. Sizlerin ve basının huzurunda Başbakan’a bir hakikati hatırlatmak isterim, inkar isyanı büyütür sayın başbakan."
“Bağımsız milletvekili seçildikten sonra BDP'ye geçen Emine Ayna, ilan ettikleri 'Demokratik Özerklik'in tartışılma ihtimali olmadığını söyledi. Ayna, Kürtler'in "Artık senden talep etmiyorum. Ben yapıyorum. Sana düşen; beni tanımaktır" dediğini, ancak bunun Ankara ile ipleri koparma anlamı taşımadığını savundu.”
BDP  Diyarbakır Milletvekili  Emine Ayna,  Diyarbakır'ın  Silvan İlçesi'nde 14 Temmuz perşembe günü  PKK'lı teröristlerin şehit ettiği 13 askerin sorumlusunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu iddia etti.”
Pervin Buldan’ın incilerinden: “Bu şiddetin ne anlama geldiğini çok iyi biliyoruz. Bunların zemini, 29 Mart yerel seçimlerinden hemen sonra hazırlandı. 29 Mart seçimlerinde "Kürdistan" sınırlarını belirledik. Yani, Van'ı aldık, Siirt'i aldık, 86 yıllık geleneği bozarak Iğdır'ı aldık. Hakkari\'de yüzde 90'lara varan oy oranına ulaştık”
Demokratik(!) ortamda polis tokatlayabilme gücünü kendinde bulan Sebahat Tuncel’i unutmayalım:
Tuncel “… bayrak töreni yapan askerlerin arasında vücuduna sardığı bombaları patlatıp 8 askeri şehit eden ve 29 askeri yaralayan PKK'lı terörist Zeynep Kınacı'nın anma törenine katıldı. Canlı bombaya övgüler yağdırıp "şehit" diye hitap eden Tuncel, "O'nun mücadelesini kendi mücadelemiz olarak görmeliyiz. Bugün rahat siyaset yapmamızı 30 yılda hayatını kaybeden 18 bin gerillaya borçluyuz" dedi. Diyarbakır'ın Merkez Sur ilçesi Hasırlı Mahallesi Özgür Yurttaş Derneği önünde  Diyarbakır Kent Kadın Meclisi tarafından düzenlenen PKK'lı "Zilan" kod adlı Zeynep Kınacı'yı anma etkinliğine İstanbul'dan bağımsız seçildikten sonra BDP'ye katılan milletvekili  Sebahat Tuncel de katıldı. Etkinlikte, sahnenin arkasına, 30 Haziran 1996'da Tunceli Cumhuriyet Meydanı'nda bayrak töreni yapan askerlerin arasına hamile kılığında girerek vücuduna sardığı bombaları patlatarak 8 askeri şehit eden, 29 askeri de yaralayan PKK'lı Zeynep Kınacı ile çatışmalarda ölen PKK'lı kadınların fotoğrafları asıldı.”
Düpedüz tehdit, düpedüz aşağılama, düpedüz meydan okuma hakaret. Kurşun gibi sözler. Üstelik hepsi de kadın.
Ve yakın bir haber:
“Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde AKP'li Burhan Kuzu'ya yumurta atan öğrenciler için 4 yıla kadar hapis istendi...”

Not: Ramazan Ayı’nın huzur, hayır ve bereketle geçmesini niyaz ederim.

Basının es geçtiği değerli Gazeteci-Yazar Necdet Sevinç’i 22 Temmuz 2011 günü kaybettik. Onun gibi yiğit kalemlerin sesini çok arayacağız. Mekânı Cennet olsun. Sevenlerine, Türk Dünyasına başsağlığı dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüzeyme Yeşim Koçak Arşivi
SON YAZILAR