Nurten Selma Çevikoğlu

Nurten Selma Çevikoğlu

Yüce  Kur’an  O’nu  anlatıyor -1-

Yüce  Kur’an  O’nu  anlatıyor -1-

Mübârek Şaban ayı yazılarımıza Kâinâtın Eşsiz Peygamberi Hz. Muhammed Mustafa aleyhisselâmı dâvet etmeye devam ediyoruz efendim müsâdenizle. O’nunla satırlarımıza bereket sizlerinde okudukça yüreklerinize bir serinlik gelecektir inanın. Haydi başlayalım. Vira Bismillah.

O’nun özellikleri diğer kutsal kitaplarda geçer:

“Sen, Kitap verilenlere her türlü delili getirsen, yine de kıblene uymazlar; sen de onların kıblesine uyacak değilsin. Onlar birbirlerinin kıblesine de uymazlar. And olsun ki, eğer sana gelen ilimden sonra onların heveslerine uyarsan, şüphesiz o zaman zulmedenlerden olursun. Kendilerine Kitap verdiklerimiz, onu (peygamberi) oğullarını tanıdıkları gibi tanırlar. Onlardan bir takımı, doğrusu bile bile hakkı gizlerler.” (Bakara, 145-146) Buyruluyor.     Başka bir âyette ise:

“Allah peygamberlerden ahid almıştı: ‘And olsun ki size Kitap, hikmet verdim; sizde olanı tasdik eden bir peygamber gelecek, ona mutlaka inanacaksınız ve ona mutlaka yardım edeceksiniz, ikrar edip bu ahdi kabul ettiniz mi?’ demişti. ‘İkrar ettik’ demişlerdi de: ‘Şâhid olun, Ben’de sizinle berâber şahidlerdenim’ demişti. Bunun ardından yüz çeviren var ya, işte onlar fasık olanlardır.” (Âli İmran, 81-82)

O bizim gibi bir beşerdi ama nasıl bir beşer:

De ki: Ben, yalnızca sizin gibi bir beşerim. (Şu var ki) bana, İlâh'ınızın, sâdece bir ilâh olduğu vahyolunuyor. Artık her kim Rabbine kavuşmayı umuyorsa, iyi iş yapsın ve Rabbine ibâdette hiçbir şeyi ortak koşmasın.” (Kehf, 110)
De ki: Ben de ancak sizin gibi bir insanım. Bana ilâhınızın bir tek ilâh olduğu vahy olunuyor. Artık O'na yönelin, O'ndan mağfiret dileyin. Ortak koşanların vay hâline!” (Fussilet, 6)

Yanlarındaki Tevrat ve İncil'de yazılı buldukları o elçiye, o ümmî Peygamber'e uyanlar (var ya), işte o Peygamber onlara iyiliği emreder, onları kötülükten meneder, onlara temiz şeyleri helâl, pis şeyleri haram kılar. Ağırlıklarını ve üzerlerindeki zincirleri indirir. O Peygamber'e inanıp ona saygı gösteren, ona yardım eden ve onunla birlikte gönderilen nûr'a (Kur'ân'a) uyanlar var ya, işte kurtuluşa erenler onlardır. De ki: Ey insanlar! Gerçekten ben sizin hepinize, göklerin ve yerin sâhibi olan Allâh'ın elçisiyim. Ondan başka tanrı yoktur, O diriltir ve öldürür. Öyle ise Allâh`a ve ümmî Peygamber olan Resûlüne -ki o, Allâh'a ve onun sözlerine inanın iman edin ve O'na uyun ki doğru yolu bulasınız.” (A’raf, 157-158)

O’nun ahlâki âliyesi :

“Nûn. Kaleme ve (kalem tutanların) yazdıklarına andolsun ki, Sen -Rabbinin nimeti sâyesinde- mecnun değilsin.  Hiç şüphesiz senin için bitip tükenmeyen bir mükâfat vardır. Ve sen elbette yüce bir ahlâk üzeresin. (Sen de) göreceksin, onlar da görecekler, Hanginizde delilik olduğunu yakında. Doğrusu Rabbin, kendi yolundan sapan kişiyi en iyi bilendir, hidâyete erenleri de en iyi bilen O'dur O halde, (hakikati) yalan sayanlara boyun eğme!” (Kalem, 1..8)

O’da yurdundan hicret etmişti, Allâh’ın yardımı O’nunlaydı:

“Eğer siz ona (Resûlullah'a) yardım etmezseniz (bu önemli değil); O’na Allah yardım etmiştir: Hani, kâfirler onu, iki kişiden biri olarak (Ebu Bekir ile birlikte Mekke'den) çıkarmışlardı; hani onlar mağaradaydı; o, arkadaşına. Üzülme, çünkü Allah bizimle berâberdir, diyordu. Bunun üzerine Allah ona (sükûnet sağlayan) emniyetini indirdi, onu sizin görmediğiniz bir ordu ile destekledi ve kâfir olanların sözünü alçalttı. Allâh'ın sözü ise zâten yücedir. Çünkü Allah üstündür, hikmet sâhibidir.” (Tevbe, 40)

O bizim için en güzel örnektir :

“Andolsun ki, Resulullah, sizin için, Allâh'a ve âhiret gününe kavuşmayı umanlar ve Allâh'ı çok zikredenler için güzel bir örnektir.” (Ahzab, 21)

Hz. İsâ (a.s) ile Hz.Muhammed aleyhisselam arasında başka elçi gelmedi :

Ey ehl-i kitap! Peygamberlerin arası kesildiği bir sırada size elçimiz geldi. Gerçekleri size açıklıyor ki (kıyâmette): ‘Bize bir müjdeleyici ve uyarıcı gelmedi’ demeyesiniz. İşte size müjdeleyici ve uyarıcı gelmiştir. Allah her şeye hakkıyla kâdirdir.” (Mâide, 19)

Böylesi eşsiz bir peygambere ümmet olmayı nasip eden Allah Teâlâ’ya sonsuz hamdü senâ ediyoruz, şükür ya Rabbi!.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nurten Selma Çevikoğlu Arşivi
SON YAZILAR