Adem Turan

Adem Turan

Yaşanılıbalir bir Konya istiyoruz

Yaşanılıbalir bir Konya istiyoruz

Konyamız’da eskiden cinayet, intihar, saldırı, kavga, adam yaralama gibi hadiseler çok ender duyardık. Şimdiler de bunun aksine olumsuz haberler hiç de eksik değil. Bu tür haberler üzücü ve hoş değil.
Bu hadiselerin üzerinde  hassasiyetle durmamız ve de düşünmemiz gerekiyor. Sebeplerini araştırarak daha ileri boyutlara ulaşmaması için gereken tedbirlerin alınması zarureti vardır.
Zira her medeniyet, kendi insan modelini meydana getirir. Mademki yaşamakta olduğumuz günümüzü İletişim ve teknoloji çağı olarak adlandırmaktayız, o zaman ivedilikle insanlarımızın maddi ve manevi ihtiyaçlarını giderecek ölçüde yatırımlar yapılmasıdır.
Hafta içi şehrimizde yaşanılanlara bakacak olursak durumunun vehamiyetini daha iyi anlamış oluruz.

- Yoldan geçen bir takım kişiler birilerine adres soruyor. Onlar da bilmedikleri ifade edince, soran kişilerce hiç tanımadığı insanları kurşun yağmuruna tutuyor.
- Konya’da bir doktor hasta yakını tarafından bıçakla tehdit edildi.
- Konya'da bir ay içinde 11 evden televizyon, bilgisayar ve ziynet eşyası çaldığı belirlenen 4 şüpheli, yakalandı.
- Konya’da bir kişi gece saatlerinde sosyal medya üzerinden canlı yayın yaparak intihar etti.
- Namık Kemal Mahallesi Milli Egemenlik Sokak üzerinde bulunan metruk evde 2 adet el bombası olduğu ihbarı polisi harekete geçirdi.
Size yaşadığımız menfi olaylardan bir kaçını aktardım. Örnekler insana cahiliye dönemlerini hatırlatıyor. İnsana yatırım yapılmazsa her devirde Firavunların,  Ebu cehillerin yaşadığı gerçeği ortaya çıkmaktadır.
Firavunlara karşı çıkmak yeterli olmadığı gibi, Musa’ların da yanında yer almak gerekiyor.
Toplum üzerinde adaleti sağlamak, adil gelir dağılımı ve insanca yaşayabilmek için tüm imkanların seferber edilmesi elzemdir.
Vatandaşlar bankalara mahkum edilmemeli. Borcu, borçla kapamak ne kadar çaredir acaba? Devlet, popüler ekonomi yerine reel ekonomiyi uygulamak zorundadır. Yoksa telafisi zor olacaktır.
Cumanız mübarek olsun. Allah’a emanet olunuz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adem Turan Arşivi
SON YAZILAR