Adnan Özkafa

Adnan Özkafa

Vali yanlış mı yaptı?

Vali yanlış mı yaptı?

Başlığa bakınca aklınıza hemen Konya Valimiz gelmesin. Biz kendisinin Allah için şimdiye kadar bir yanlışını görmedik, Allah selamet versin, hizmetlerine devam ediyor. Eksik-gedik yok mu derseniz, elbette olabilir, olacak ta. Zaten eksik-gedik olacak ki bunları düzeltmek için de valilerimiz çalışacak.

Mevzumuz Edirne Valisi Dursun Ali Şahin. Sayın Şahin malum Kudüs’te yapılan zulümleri, sebebsiz yere öldürülen, yerlerde sürüklenen gençleri, gözaltına alınan bebekleri görünce içindeki iman onu bir şeyler yapmaya sevkediyor ve aylardır kendi şehrinde şu halkın parasından 4 trilyon liraya yakın para harcanıp restore edilen sinagogla ilgili açıklama yapıp Yahudilere bir mesaj veriyor:

“Biz ne yapıyoruz, siz ne yapıyorsunuz?” demek istiyor.

Vay sen misin bunu diyen? Meğer memlekette ne kadar yahudisever varmış ta bizim haberimiz yokmuş!

 Hadi Yahudi güdümünde, onlarla karanlık işbirlikleri içinde olan bir takım besleme basın mensuplarını anlarım da Hükümete bağlı Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün palas pandıras açıklama yapmasını, arkasından bir Başbakan Yardımcısı’nın “Vali yanlış yapmıştır” beyanatını anlamakta gerçekten zorluk çekiyorum.

Bu hükümet “Van minıt” diyerek milletten oy toplayan, dünyada caka yapan hükümet değil mi? İktidar değişti de bizim mi haberimiz yok? İşte Vali Bey’in açıklaması da tam manasıyla bir “Van minıt”tan başka bir şey değil. Hem de onun lafı değil, icraatı cinsinden bir çıkış.

“Van minıt”ı başkası söyleyince kahraman oluyor da niçin bir Vali söyleyince “Vurun abalıya” muamelesi yapılıyor?

Yahudi dostlarımızı(!) gücendirmemek, onlara toz kondurmamak adına devletin valisini bu kadar küçük düşürmek, itibarsızlaştırmak da neyin nesi?

Bir vali düşünün ki sabah işine gidince sekreterinin, şoförünün, korumasının yanında, daire müdürleri, kaymakamları, mülki ve askeri erkan, Türkiye Cumhuriyeti illerindeki 80 meslektaşı, eşi, çocukları, yakınları… yanında devletin en üst düzey makamlarından biri tarafından kendisine “Yanlış yapan Vali” yaftası yapıştırılmış. Bu Vali’nin psikolojisi, morali, motivasyonu, fiziği, kimyası, sağlığı… ne alemde olur dersiniz?

Meslek hayatı protokol işleriyle geçmiş birisi olarak yine de devletin protokol işlerine karışmak istemem ama yapılan gerçekten büyük bir ayıp!

Evet, ortada yanlış yapan birileri var ama bu Edirne Valisi değil!

Diyelim ki Sayın Vali’nin uslubunda yanlışlık var. Bunu ikaz etmenin yolu, ortalık yerde ulu orta “yanlış yaptın” demek olmamalıdır. Özel bir şekilde kendisiyle konuşulur ve devleti temsil eden bir adam böyle rencide edilmez.

Kim bilir Gazzeli çocuklar, babası şehit olan yetimler, dullar, yakınları İsrail zindanlarında esir tutulan aileler, Hamaslı mücahidler, gaziler Edirne Valisi’nin sözlerini duysalar kendisini nasıl baş tacı ederler.

Ama bizim ülkede adama “tu kaka” muamelesi yapılıyor, bir kaşık suda boğulmak isteniyor. Sonunda “özür dilemek” zorunda bırakılıyor.

Korkarım; bu kafa, en yakın Valiler kararnamesinde Sayın Edirne Valisi hakkında acil bir iyilik(!) düşünür de İsrail daha da şımarıp, Filistin’li ağlamaya devam eder.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Adnan Özkafa Arşivi
SON YAZILAR