Adnan Özkafa

Adnan Özkafa

Emekliye promosyon!

Emekliye promosyon!

Emeklilere promosyon konusu aylarca yıllarca tartışıldı. Hala da tartışılıyor. Tartışılan 2 ana konu var: Ne zaman verileceği, kaç para verileceği. Aslında bunlardan daha önemli bir üçüncü nokta daha var tartışmamız gereken, ama onu en sona bırakıyorum.

Zaman konusu öyle uzadı ki kaç bayram, kaç yılbaşı geçti bilmem. Ha şu ayın sonu, ha bu ayın başı derken en son 2017 Mart-Nisan ve Mayıs'ta verilecek deniyor,  hala da verilmiş değil.

Miktara gelince alınan emekli maaşının miktarına göre 3 yıllığına yani 36 aylık bir sefere mahsus olmak üzere 300 ile 450 lira arasında bir paradan bahsediliyor. Yani aylık 3-400 lira zam değil bu, 3 yıllık, 36 aylık tutar. Her ay değil 3 yıl için bir sefer verilecekl.

Bunun Türkçesi ne biliyor musunuz?  Ayda ortalama 10 lira!  

Hatta 10 liradan az alacaklar bile var.

Şimdi gelelim esas konuya:

Zamanı şu ayda, bu ayda fark etmez.

Miktarı 10 lira 5 lira o da çok bir şey değil de esas mesele bu para helal mı haram mı?

12 milyon emekliyi heyecandan hop oturup hop kaldıran konuda ne yazık ki miktarı, zamanı tartışıp duruyoruz da işin helal-haram tarafını düşünmüyoruz.

Konuyla ilgili sözüne itibar edilen hocalarımızın çoğu bu paranın çok ta helal olmadığını, hali vakti iyi olanların bankadan parayı çekip sevap beklemeden fakir fukaraya dağıtmak gerektiğini beyan ediyorlar.  Şayet kendisi muhtaç ise kerhen kullanabileceğini söylüyorlar.

Şayet aslı çıkar da bu para verilecek olursa 12 milyon müslüman ahir ömründe, emekli ve bir ayağı çukurda iken aylık 10 lira para için harama bulaşmış olacak!

Bu parayı alacak emeklilerin içinde  cami hocası da var, Diyanet Reisi de, müftüsü, imam-hatip, ilahiyat camiası da var. 5 vakit Kapu camii cemaati de var, hacısı da var, hacı-hoca olmasa da faizin haram olduğuna inanan milyonlarca  müslüman var.

Erenler diyor ki:

Çok değerli "hökümatımız" 12 milyon kişiyi, hatta ailesi-çoluk çocuğuyla belki Türkiye nüfusunun yarısına yaklaşan ahaliyi ayda 10 lira için bankaya, harama, ribaya bulaştıracağına emekli maaşlarına devlet bütçesinden ve helalinden 10 lira zam yapıverse de millet içine iliye iliye alsaydı o parayı fena mı olurdu?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Adnan Özkafa Arşivi
SON YAZILAR