Ömer Altay

Ömer Altay

Türkiye’nin kalbi Konya’da atacak

Türkiye’nin kalbi Konya’da atacak

Konya, spor düzleminde tarihi günler yaşıyor. Selçuklu payitahtı, 92 yıl sonra, Letonya ve Hollanda milli maçlarıyla A Milli apoletini takıyor. Hepimiz heyecan yüklüyüz…

Dün, şehrimizde millete hizmet düsturuyla tesis edilen Japon Parkı’nda, Belediye Başkanımız Tahir Akyürek, Valimiz Muammer Erol, Emniyet Müdürü, Gençlik Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, TSYD Konya Şube Başkanı Recep Çınar ve Torku Konyaspor Kulübü Başkanı Ahmet Şan’ın katılımıyla milli maç toplantısı düzenlendi.

Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız’ın da milli maçlara gelme ihtimalini dile getiren Vali Erol, güvenlik konusunda yoğun çalışmaların yürütüldüğünü belirtti. 10 numara hatip olan Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek, ağır bir sorumluluk taşıyordu. Konyamızı, uluslararası spor tarihine mal edecek milli maçlar haftası arefesinde yoğun çalışma, koordinasyon gibi bileşenler içinde yüksek irtifalı onur ve heyecan yaşıyordu. Başkan Akyürek, “Konya, Milli Takımımıza tarihinde ilk kez evsahipliği yapacak. Bizler, şehir halkının milli hissiyatını en iyi şekilde ifade edebilecekleri ortamı sunmaya çalışıyoruz. Valimizin de destek verdiği proje çerçevesinde Konyamızı baştan sona ay-yıldızlı bayraklarla donatmaya çalışıyoruz. Bu konuda vatandaşlarımıza gerek belediye olarak biz, gerekse de Valiliğimiz destek verecek. Konya’nın milli takıma en yoğun şekilde destek vereceğine inanıyorum. Konya, bu milli maçlar haftasından yüzakıyla çıktığında, şehrimiz milli takım merkezi olacaktır ve devamı da gelecektir” diyordu.

Toplantıda GSİM Konya İl Müdürü Ömer Ersöz, Hollanda maçının biletlerinin çoktan bittiğini, Letonya maçı biletlerinin de bitmek üzere olduğu bilgisini verdi. TSYD Konya Şubesi Başkanı Recep Çınar da, dernek olarak Türkiye-Hollanda A Milli maçının oynanacağı 6 Eylül 2015 günü TSYD Genel Merkez Yönetim Kurulu Toplantısı’na evsahipliği yapacaklarını belirtti. Ülkemizin en seçkin spor yazarlarının da akın edeceği milli maç günlerinde Konya, Türk Sporu’nun merkez üssü olacak.

700. MİLLİ GOL, KONYA’DA ALKIŞLANACAK

Konuşmaların ardından geçilen soru-cevap evresine, Tahir Akyürek Başkanımıza, “Konya’da atılacak ilk gol, A Milli Takım tarihinde 700. Golümüz olacak. Gerek Milli Takım, gerekse Konya adına bu anlamlı golü ve devamındakileri, ‘Konya’da en iyi milli takım golü fotoğraf yarışması’ ile değerlendirebilir miyiz?” sorusunu yönelttik. Başkanımız ve Valimiz önerimize çok olumlu yaklaştılar. Gün içinde, “Konya’da en iyi milli gol” yarışmasının duyurusu yapılmasını bekliyoruz. Toplantı ardından kahveler yudumlanırken, Tahir Başkan Konya’daki Spor Kütüphanesi ve Müzesi konusuna da hız verileceğini belirtti. Özetle, Başkan Akyürek’in Konya ve memlekete hizmet sevdası limitsiz. Yeter ki Başkan’ın karşısına, yüksek vizyon ve ufkunu besleyecek doğru projelerle çıkılsın, proje dosyasının önceliği de “Türkiye’ye ve Konya’ya hizmet” olsun. Sayın Akyürek Başkanımız ve değerli çalışma arkadaşlarının alın terleriyle, Konya’nın milli maçlar haftasından yüzakıyla çıkacağına inanıyoruz. Eylül’ün ilk haftası, Türkiye’nin kalbi Konya’da atacak. A Milli Takımımıza ve Konya Milli Maçlar Organizasyon ekibimize Allah derman versin…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ömer Altay Arşivi
SON YAZILAR