Adem Turan

Adem Turan

Sosyal medya nasıl olmalı?

Sosyal medya nasıl olmalı?

Pandemi ile yatıp kalktığımız bu günlerde, sosyal medyanın önemi bir kat daha artmış oldu. Ne var ki yeterli denetim olmadığı için faydalı bilgiler olduğu kadar ve zararlı yayınlar da eksik değil. Yetişkinler bunları ayırt edebilir ama çocuklar için aynı ifadeyi kullanamayız. Yine denetim ve kontrol aile büyüklerine  kalıyor.

Büyükleri de üzecek bir haber de dün  Almanya’dan geldi. Whatsapp mahremiyeti kaldırıldı.

Almanya hükümetinde İçişleri Bakanlığı talimatıyla, istihbarat kurumlarına WhatsApp ve benzeri şifreli yazışma programlarında sınırsız okuma imkanı getirildiği resmen duyuruldu.  

Hükümet Sözcü Yardımcısı Demmer, Berlin'de yaptığı açıklamada bu son dakika haberini açıklarken Almanya İçişleri Bakanlığının, WhatsApp, Telegram ve diğer birçok kişisel mesajlaşma uygulamasının uçtan uca şifreli yazışmalarının Alman istihbarat kurumları tarafından okunabilmesine olanak tanıyan tasarının, Bakanlar Kurulu tarafından resmen kabul edildiğini açıkladı. Habere göre Almanya'da yurt içi istihbarattan sorumlu Anayasayı Koruma Teşkilatı (BFV) ile dış istihbarattan sorumlu Federal İstihbarat Servisi (BND) ve Alman Askeri İstihbarat Servisi (MAD), Whatsapp gibi birçok uygulama üzerinden şifreli mesajlaşmaları okuyup takip edebilecek.

Demek oluyor ki,sosyal medya kullanırken  daha dikkatli olmalıyız. Zaten adamların işi gücü ajanlık yapmak. Zira, Türkiye’den çok tedirgin olmamalılar. Ama korkunun eceli faydası yok. Bir gün gelecek  1. Dünya, 2. Dünya savaşlarında ve  kurtuluş savaşlarında  bu millete yaşattıklarının bedellerini ödeyecekler. Vatanı savunmak için, hayatlarının baharında şehit olan çiçeği burnunda  lise talebelerinin intikamı er geç alınacak. Elbette sadece onlar değil bu vatan için şehit düşen kahramanlar; Yaşlısı, genci, kadını erkeği son damla kanlarına kadar mücadele etmişlerdir. Bir hafta sonra kutlayacağımız Cumhuriyet ilanı  da öyle  kolay elde edilmemiştir.    

Adı üstünde sosyal medya, günlük yaşananlardan bigane kalmamak için takip etmek gerekiyor. İnsanların birbirleri ile görüşmediği  bugünlerde iletişim araçları ile ilişki kurmaları gayet elzem oluyor. Ancak yapılan paylaşım ve yazışmalarının daha seviyeli, sevecen, bilgilendirici ve öğretici olması çok daha güzel olur. Sayılı günleri olan insanoğlunun kin nefret yerine, sevgi tohumları ekmeleri harikulade olur.

Sevgiyle kalın. Allah’a emanet olun.Hayırlı cumalar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adem Turan Arşivi
SON YAZILAR