Sinema Genel Müdürü Birol Güven'den "yapay zeka" değerlendirmesi

Sinema Genel Müdürü Birol Güven'den "yapay zeka" değerlendirmesi

Sinema Genel Müdürü Birol Güven, "Yapay zeka işimizi elimizden alacak mı, hayır almayacak ama yapay zekayı çok iyi kullanan birisi işimizi elimizden alacak." dedi.

Uluslararası Turan Film Festivali kapsamında Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonu'nda öğrencilerle bir araya gelen Güven, sinema ve dizi sektörüyle ilgili deneyimlerini paylaştı, soruları yanıtladı.

Gündelik hayatı yazmayı ve izlemeyi çok sevdiğini dile getiren Güven, bu doğrultuda geçmişi anlatan "Seksenler" ile bugünü anlatan "Çocuklar duymasın" projelerinin ortaya çıktığını söyledi.

Güven, 2016'da planladığı, 2030 dönemini anlatan projenin ise hiçbir kanal tarafından satın alınmadığını ifade etti.

Televizyon kanallarının, gelecekte olacaklara yönelik senaryoları istemediğini kaydeden Güven, "Beğenmediler belki de. İyi ki de beğenmemişler. Yani direkten döndük, Allah korudu. Benim 2030'da olur dediğim her şey iki sene önce oldu." diye konuştu.

Bu dönem gençlerin şanslı olduğunu, internetle herkesin bilgiye eşit şekilde ulaşabildiğini belirten Güven, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sizi yapay zeka tarafına çekmek istiyorum. Yapay zeka sizin kaderinizi belirler, bir şeye ulaşmaya çalışıyoruz dediniz ya... O kadar büyük bir değişim içindeyiz fakat bu değişimi yakalayabilen yok, bu çok güzel şey, tren kaçmadı. Çünkü tren ortada yok. Yapay zeka işimizi elimizden alacak mı, hayır almayacak ama yapay zekayı çok iyi kullanan birisi işimizi elimizden alacak. İnsanlar ikiye ayrılacak, yapay zekayı kullananlar ve kullanmayanlar. Yapay zeka bizim bundan sonraki bütün yaşamımızı, sizin mesleğinizi de belirleyecek."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.