Hüzeyme Yeşim Koçak

Hüzeyme Yeşim Koçak

“Özümüz sözümüz” derken

“Özümüz sözümüz” derken

TYB Konya Şubesi; Başkan Ahmet Köseoğlu tarafından açıklanan, 2022 Kültürel Etkinlikler Takvimiyle, zengin programlarla, sözün ve yazının hoş sedasını duyuruyor.

Osmanlı İlmiyesi; Kılıcın ve Kalemin Sultanları; İslâm Düşüncesinin Tarih Yapıcı Rolü; Osmanlı Kuruluş Dönemi Sufileri; tarih, tasavvuf, edebiyat okumalarını da içeriyor.

Hz. Mevlâna’yı okuma, anlama girişimi “Düşünceye Gelmeyen; Hz. Mevlâna ve İnsan Hakları; Mevlâna- Mevlevîlik Algı ve Anlatıları Üzerine; Mevlâna, Yunus, Mehmet Akif Bize Ne Söylediler” gibi programlarla işlenecek.

Dünya Müslümanlarının Sorunları, Türk Dünyasındaki Son gelişmeler; Küresel İlişkilerde Değişim; Dünya Nereye Gidiyor, Nasıl Sekülerleştik”; günümüzü, geleceğimizi ilgilendiren önemli mesele ve konulardan…

Vefatının 1. Yılında Sezai KarakoçVefatının 60. Yılında Ahmet Hamdi Tanpınar; Asrımızın Dede Korkut’u Mustafa Necati Sepetçioğlu, mümtaz edebiyatçıları selamlayışlardan.

Cemil Meriç’in ‘Bu Ülke ’sinden Bu Güne Bakmak”, anıt bir edebiyatçının muhteşem eserlerinden birine ilişkin, günümüze dair tahlil ve tespitler içerirken; takvim içinde, iki yazarımızın da kitapları tanıtılıyor; “Manolya Gürocak İle Sağanak Üzerine ve Raşit Keskin İle Kalbin Leylak Saati kitabı üzerine”.

Felsefe; “Türkiye’de Bilgi Felsefesi; Felsefe Edebiyat İlişkisi Kurmacanın Felsefesi” gibi programlarla gündeme geliyor.

Gelenekli Sanatımızın Büyük Üstatlarından Hattat Hamid Aytaç’ı anarken; kültürümüzün mühim şahsiyetlerinden birine Kütüphaneci Ali Emiri Efendi’ye de değiniyoruz.

“Vefatının 70. Yılında Bir Bilim Adamı Olarak Ömer Rıza Doğrul; 100. Yaşında Fethi Gemuhluoğlu” anacaklarımız arasında.

Vefalı bir dile getiriş, “Kâmil Uğurlu” programıyla karşınıza gelecek.

Vakıflar haftasında “Vakıf İnsan’ı” anlatıyoruz.

İdeolojilerin, edebiyatımıza yansıması, seyri; Türk Edebiyatında İdeoloji ’de…

Çocuklar Cahit Zarifoğlu’nda Ne Buldu; Cengiz Aytmatov’un Eserlerinin Rusça’ya Çevrilmesindeki Sorunlar; Edebiyatımızda Yabancı Dil,  2022 Takviminin içerdiği diğer konulardan…

2023’ yaklaşırken; “Ulusun Sahnedeki Öyküsü, Türk Tiyatrosunda Millî Mücadele ve Cumhuriyet”, sanat eşliğindeki, bir başka ilgi çekici sunuşlardan.

Sinemaya; Türkiye’de Animasyon Sineması; Dijital Karşısında Sinemanın Geleceği ile yer veriyoruz.

“Konya’nın 1950 Sonrası Çağdaş Yapıları; Tekerleğin İzinden… Şehir Mekân İlişkisi” mimariyle alâkalı dokunuşlardan.

“Balkan Müzikli İlahileri; Süleyman Çelebi Mevlit; Âşıklık Geleneği Türk Musiki Konservatuarı” musiki cümlelerinden…

12. Mevlâna Şiir Şöleni ve Şiir Atölyeleri; şiirli esintilerden…

Edebiyatın, Bilginin güzelliği; yükselen sözler, iç işleyişler, hatırlayış ve apayrı bir dünyanın sunduğu, zihnî kalbî hülyalı zevkler…

Bu dopdolu içerikten, sevecekleriniz mutlaka vardır.

 Birliği beraberliği; kültürel faaliyetlerimizin hayra vesile olmasını diliyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Hüzeyme Yeşim Koçak Arşivi
SON YAZILAR