Adem Turan

Adem Turan

Normal hayata geçiş süreci uzun mu olacak?

Normal hayata geçiş süreci uzun mu olacak?

Dünyayı sarsan salgın virüs hastalığından dolayı, günlük yaşantılar bütünüyle alt-süt olmuş durumda. Eğitim-sağlık, ticaret, çalışma hayatı, tatil hayatı hatta hısım-akraba ziyareti bile anormalleşmiş durumda. Çocuklarımız, gençlerimiz ve yaşlılarımız da ev hapsi yaşamak zorundalar. Velhasıl kısa vadede bu cendereden çıkmak ta kolay gözükmüyor.

Son zamanda yaşananlara bakacak olursak bu illetin tesadüf gerçekleştiği söylenemez. Zira dünyada mazlumlara uygulanan şiddet, eziyet, hakaret tavan yapmış. Dünya kendilerinin mutluluğu için var olduğunu sanan bir takım gafiller, fakirler ve bilhassa Müslümanlara hayatı zindan etmek için her türlü yaptırımlara baş vuruyorlar.

Birde bunların yanında sapık fikirlere sahip, Lut kavminden kalma nesiler var ki, Rabbimizin insanlığa yasakladığı lezbiyenliği normal ilişki gibi kabul ettirmeye çalışan zavallılar mevcut. Kendilerinin bataklığa giriftar oldukları yetmezmiş gibi bir de ter temiz çocukları yaptıkları işin iyi bir şey olduğunu ifade ederek, onları zehirlemeye çalışıyorlar. Global bir dünyada yaşadığımız iletişim çağında facebook, instagram gibi internet mecralarında bu tür ahlaksız yayınlar kol geziyor. Allah neslimizi, çocuklarımızı bu tür kirli yayınlardan muhafaza buyursun. Elbette onları kontrol etmek gerçekten zor ama, yanlışları da çocuklarımıza izah etmek durumundayız.

Üstad Necip Fazıl’ın dediği gibi; “Oluklar çift; birinden nur akar, birinden kir.” Doğru güzel olan değerlerimizi sürekli anlatmak durumundayız. Bu güzelliklerin kaynağı olan İslam dinimizi iyi araştırıp hayatımıza rehber edinmeliyiz.

Diğer yandan fırsatı ganimet sayıp Pazar ve market fiyatları sürekli artış yaşamakta. Virüsü bahane edip, zam trendi hızla yukarı tırmanıyor. Tabi ki onlarda haklı market önünde kıtlıkta kalmış gibi uzun kuyruklar oluşturup, sepetlerce alış veriş yaparsak bu sonuçlara katlanmak zorundayız. Ekonomide arz-talep dengesi vardır. Mala talep yüksek olursa, doğal olarak ürünlerin fiyatları yükseltilmiş olur.

Özetle düzeltilmesi gereken çok sayıda hatalarımız bulunmakta. Eğer biz düzeltmeye gayret etmezsek, Allah bizi zorla düzeltir. Bunun da faturası ağır olur.

Cuma gününüz mübarek olsun. Allah’a emanet olunuz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adem Turan Arşivi
SON YAZILAR