Emre Özgül

Emre Özgül

Milli takım “Bitti demeden bitti”

Milli takım “Bitti demeden bitti”

A Milli Takım, üst üste aldığı iki mağlubiyet ile UEFA EURO 2016' ya hazır olmadığını gösterdi. D grubunda yer alan ve kötü gidişatını sürdüren Milli Takım, çıktığı iki maçta hiç puan alamayarak Arnavutluk, Ukrayna ve Avusturya Milli takımları ile aynı kaderi yaşadı.

Milli ruhtan ve inançtan uzak bir takımın, başarılı işlere imza atması beklenemez. Çıktığı ilk maçta Hırvatistan'a 1-0 yenilen A Milli Takım, çıktığı son ve zorlu İspanya mücadelesinde de 3-0 yenilerek, son sıradaki yerini aldı. 

İnanmak başarmanın yarısı derler. Milli takımda bu inanca sahip kaç futbolcu var. Saysan bir elin beş parmağını geçmez. Hayaller kursakta.

 

Ütopik “Biz bitti demeden bitmez” cümlesi, çok sürmeden aslına rücu ederek “Biz bitti demeden bitti” haline büründü. Milli Takım ve hayaller, bu yıl akılda sadece CAPS'lere malzeme olduğu için kalacak.  

Aldığı fahiş maaşla  A Milli Futbol Takımının hala başında olan Fatih Terim, bu ülke seni unutmayacak. Oynanan her milli maçtan sonra 70 milyon Türk vatandaşı tarafından geçmişine rahmet okunan bir teknik adam, nasıl unutulabilir?

Burak Yılmaz dedik, herkesten önce yıldı. Selçuk İnan dedik, millet inandı o inanmadı. Mehmet Topal'a seslendik,  o, bize körle topal birbirini ağırlar dedi.

 

Milli takım, trajikomik senaryolar yaşıyor. Takımın savunulacak bir yanı  yok.  Futbolcular arasında genel anlamda büyük bir kopukluk var. Balık baştan kokar.  Fatih Terim, bir an önce kanayan yaraya neşter vurarak ve Türk milletini düşünerek kendi isteği ile yürüttüğü görevi bırakabilme onurunu göstermelidir.

Milli takımın büyük çoğunluğu  milli şuurdan uzak.  Oynanan müsabakalar, futbolcuların kendi yeteneklerini göstermelerinin yanı sıra, birliktelik ve inancın da en iyi gösterileceği sahnelerden biridir.  Ülke genelinde yaşanan olaylarla birlikte oluşan yaralar, Milli takımımızın başarısı ile tedavi edilebilirdi. Türk milleti buna da inanmıştı. Siz bunu da başaramadınız.

Sonuç olarak Milli takımın üst tura çıkma şansı gittikçe zorlaşıyor. Milli takım yönetimi ve oyuncuları arasındaki gerginlik huzuru kaçırıyor. Tüm bunlar yaşanırken olan yine inancını kaybetmeyen fakat her defasında tekrar tekrar üzülen vatandaşıma oluyor. 

 Ya o aldığınız paranın, giydiğiniz formanın hakkını vereceksiniz ya da bu işten vazgeçeceksiniz. Çünkü Milli takım, kimsenin egosunun tatmin edileceği bir yer değil!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emre Özgül Arşivi
SON YAZILAR