Adem Turan

Adem Turan

Merhaba

Merhaba

Merhaba'ya merhaba diyeli tam yirmi beş yıl oldu. Ancak yazı yazmak bugüne kısmet oldu. Şimdiye kadar hep okuyorduk; Şimdi de biraz yazalım dedik. Kısmet olursa Cuma günleri sizlerle bu köşede buluşacağız inşallah…

**

25 yıl oldu dedim de hepimiz aynı yaşta değiliz tabi ki, elbette aramızda genç, dinamik yakışıklı, diksiyonu düzgün kardeşlerimiz de var. Hatta bazen basın toplantılarında, genç muhabirlerimize; sizi seçme ile mi işe alıyorlar diye espriler yapıyorlarmış. Bizde mutlu oluyoruz tabi. Aslında böyle bir durum söz konusu değil. Allah öyle uygun görmüş olmalı. 

**

Yeni bir yıla girdiğimiz şu günlerde, Konyamızda bol bereketli bir kış geçiriyoruz. Elbette zorluklarla karşılaşıyoruz. Belediyelerimiz üzerine düşeni yapıp, geceden karları temizleyerek ana yolları açıyor. Koskoca şehir her yere yetişmek kolay değil. Bizim örfümüzde bir gelenek var ki, herkes kendi kapısının önünü temiz tutardı. Sanki şimdi biraz ihmal ediyor gibiyiz. Dükkanlarımızın önünün karını temizlersek, sanki daha kolaylaştırmış oluruz gibi.  

 * *

Ülkenin gündemi ise çok kabaraık. En tazesi; NATO ne işe yarar güncel soru bu. Gerçekten biz NATO’ya niye üyeyiz? Neden İncirlik Üstü’nü kurduk? Ne zaman bize faydası dokunacak? Gibi bir çok soru geliyor aklımıza. Biz Fırat Kalkanı’nda savaşırken, şehitler verirken onlar orada seyretmekle meşguller. Bazıları da terör örgütlerine bizzat silah, cephane vs. vermekle karşı cenahta yer alıyorlar. Ne kadar üzücü bir tablo. ”Domuzdan post, gavurdan dost olmaz” ata sözü ne kadar yerinde söylenmiş değil mi?

**

Bir kez daha görmekteyiz. Neyse ki Suriye politikamızı değiştirdik. Hatadan dönmekte bir erdem diye söyler büyüklerimiz. Biz de öyle düşünüyoruz. Allah (c.c.) yardımcıları olsun. Hem idarecilerimizin hem de kahraman askerlerimizin. Allah (c.c) şehitlerimize rahmetiyle  muamele etsin inşallah. Onlara minnettarız. Müslümanlara da Allah (c.c) akıl, fikir, feraset versin inşallah. 

Gelin şimdi kendimize bir iyilik yapalım Asr Suresi’nin anlamını bir kez daha okuyalım;

 Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle.
1- Asra yemin olsun ki,
2- İnsan mutlaka ziyandadır.
3- Ancak iman edenler, salih amel (iyi işler) işleyenler, birbirlerine hakkı tavsiye eden ve sabrı tavsiye edenler bunun dışındadır.

Muhakkaki Yüce Allah (c.c) doğru söyledi.

Cumanız mübarek olsun, haftaya görüşmek üzere hoşça kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Adem Turan Arşivi
SON YAZILAR