Süleyman Küçük

Süleyman Küçük

MAFYA KAPIYA DAYANDI

MAFYA KAPIYA DAYANDI

Mafya dizileri memleketimizde geçmişte de, bu gün de diğer film ve dizilerden daha fazla izlendi, böyle devam ederse gelecekte de diğer film ve dizilerden daha fazla izlenecek gibi görünüyor.

Bu açıdan söze kurtlar vadisi ile başlamakta sakınca yok.

Memleketimizde yapılmış olan en iyi mafya dizisi olarak kabul edilen bu dizinin şimdilerde bir başka versiyonu sahneleniyor.

Drama ise drama, gizlilik ise gizlilik, vatan, millet, Sakarya edebiyatı ise o da var bu dönem yayınlanan mafya dizisinde.

Kısaca vadi diye anılan dizi kadar ilgi toplayıp toplamayacağı söz konusu olunca rakam vermek için daha erken denilse de, kendi dalında bundan daha çok izleyici toplayanı da yok gibi gözüküyor.

Yeni versiyon mafya dizisinin diğer televizyon dizilerinin final yaptığı bir döneme gelmesi de özel bir tesadüf değilse eskilerinden geri kalmayacak bir hayran kitlesi oluşturması da tesadüf olmayacaktır.

Çünkü devlet ile yer altı dünyasının ilişkilerinin nerede başlayıp nerede bittiğini tam olarak henüz ortaya koymuş olmasa da televizyon dizilerinden tarih öğrenen milletimizin ilgisini çekecek kadar hatta devlet içinde devlet olanların oyunlarının hikâyelerini anlatması ilk videodan itibaren herkesin dikkatini çekmişti.

Her ne kadar devlet içinde yuvalanan siyaset mafya birlikteliğini hikâyeleme konusunda Diriliş Ertuğrul, Uyanış Selçuklu ve Muhteşem Yüzyıl'ın gerisinde gibi görünse de onlardan farklı bir özelliğinin ortaya çıktığı görünüyor.

Hele hele yeraltı dünyası anlattığı iddia edilen Çukur, Ramo, Arıza ve Maraşlı gibi güncel diziler den fersah fersah üstün olacağı belli oldu.

Her ne kadar bu yeni nesil mafya dizisinin başrol oyuncusunun video klipleri profesyonellikten uzak olsa da diğer aynı tür dizilerin final yaptığı dönemde seriler de gösterilen ipuçları nedeniyle vadiye benzediği söylenebilir.

Yazlık yayınlanan mafya dizisi diyebileceğimiz bu malum video kayıtlarında tıpkı vadi isimli dizi de olduğu gibi her şeyi ilk bölümde anlatalım da milleti bir anda şoke ediverelim gibi bir pozisyona düşmemişler.

 

Yayınlanan 8 bölüme bakıldığında ilk video kaydında sonucun bu hale geleceğini kimse tahmin bile edememişti.

 

Yurt dışına kaçmış ve vatan haini olarak yaftalanmış bir mafya babası ile bir bakan arasında geçeceği ve sonunda haklı olmasa bile temsil ettiği makam itibariyle galip geleceğine kesin gözü ile bakılan bir bakanın geldiği noktaya bakınca istikbal ile ilgili düşüncelerin değişmesi kaçınılmaz oluyor.

 

Galiba toplam sayısının 10 kadar olacağı açıklanan video serisinin 8. Yayınlandığında izlenme sayısının 80 milyona ulaştığının açıklanması kalan bölümlerinin sayısında bir artma olacağını bekleyenlerin sayısının da artması sonucun doğurmuştur.

 

Çünkü gelinen nokta da olay eski ve yeni bakanları aşmış oldu ve kürt vatandaşların öldürüldüğü siyasi cinayetleri de içine alan bir duruma geldi.

 

Hele ki işin içine tonlarla ifade edilen uyuşturucu ve mafya babalarından milletvekillerine uzanan milyon dolarlık para trafiği de eklenince olayın geldiği boyutu ifade ermek için söylenecek tek söz MAFYA KAPIYA DAYANDI demektir.

 

Kapı denilince de basın yayın organlarındaki rivayetlere bakılınca şimdilik 3 kapının öne çıktığı görülüyor.

 

Kapının ilkinin uyuşturucu trafiğinde oğlunun adının geçmesi dolayısıyla eski Başbakan Binali Yıldırım’ın milletvekili olması nedeniyle TBMM nin kapısı olduğu ifade ediliyor.

 

İkinci kapının ise birinci kapıdan çok daha önemli olduğunda şüphe yok.

 

Çünkü ikinci kapı bizzat başrol oyuncusu tarafından dile getirildi ve muhtemelen 9. Video kaydında çalınacak.

 

Kapı çalınacak mı veya çalındığında nasıl bir siyaset mafya işbirliği bilgisi ortaya saçılacak hep birlikte göreceğiz.

 

Ancak pek çok platformda ifade edildiği gibi başrol oyuncusunun önceki kayıtlarda elde etmeyi düşündüğü sonucu alamadığını gördüğü için partinin ikinci adamı ile birinci adamının kapısının aynı anda tıklatılmasın da bir sonuç vermeyeceği görüldüğünde vurucu hamlenin nasıl olacağı konuşuluyor.

 

8. videodaki özellikle SADAT ve EL NUSRA konusunun gündeme gelmesi ile isimleri konuşulmaya başlana Binali Yıldırım ve Tuğrul Türkeş dolayısıyla TBMM başkanı Mustafa Şentop ’un nasıl davranacağı henüz belli olmadı.

 

Asıl önemli kapı olan Külliyenin kapısının tıklatılmasının doğuracağı siyasi sonuçları erken bir siyasi seçim için kullanmak isteyenlerin ise baktıkları tek istikamet ise hükümetin dış destekçisi olan siyasi partinin kapısıdır.

 

Bu 3 kapıdan hangisinin diğerinden daha önemli olacağı konusunda farklı rivayetler olsa da değişmeyen tek gerçek mafyanın kapıya dayanmış olmasıdır.

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Küçük Arşivi
SON YAZILAR