Süleyman Küçük

Süleyman Küçük

Kur'an-ı meal ile değiştirmek

Kur'an-ı meal ile değiştirmek

Kuran-ı Kerim'in nazil olduğu 23 yıllık süre zarfında ta ilk günden itibaren Rasulullah'ın(sav) gözetiminde yazılarak ve Sahabe-i Kiram(ra) tarafından da ezberlenerek 1400 yıldan bu yana dilden dile elden ele tevatür yoluyla geldiğini kabul etmemektir Kur'ancılık.

Kur'an-ı Kerimi bizlere tevatür yoluyla ulaştıranların Rasulullah'ın(sav) övülmüş Ashabı(ra) başta olmak üzere selefimiz olduğunu kabul edip sıra Rasulullah'ın(sav) sahih sünnet ve hadislerinin tevatür yoluyla bize ulaşmasına gelince yan çizenlerin adıdır Kur'ancılık.

Rasulullah(sav) başta olmak üzere Kur'an'da adı geçen ve geçmeyen peygamberleri sanki Kur'an ayetleri arasında çelişki varmış gibi çok güvendikleri akıllarıyla resul ve nebi ayrımına tutanların tuttukları aykırı yoldur Kur'ancılık.

Rasulullah'ın(sav) övülmüş Ashabı(ra) başta olmak üzere selefimizin 1400 yıllık çabası ile oluşturulan İslam ilim ve irfan kültürünü müsteşriklerden okudukları birkaç kitap veya kelime ile red edenlerin sahih olmayan yollarıdır Kur'an'cılık.

Rasulullah'ın(sav) Kur'an'da açık açık övülmüş Ashabını ve onları takib eden tabiin ile onların takipçilerini Allah'a(cc) ve Rasulüne(sav) iftira etmekle suçlayan nasipsizlerin güruhudur Kur'ancılık.

Kur'an ayetlerinin herkes için açık ve ayıklayıcı olduğunu öne sürmelerine karşın Allah'ın(cc) ayetlerini bir aracı olmadan asla orijinalinden okuyamayan ve kırık dökük arapça bilenler tarafından yapılmış yarım yamalak mealler olmadan anlayamayan(!) ahmakların tavrıdır Kur'an'cılık.

Kur'an ayetlerinde ifadesini bulan Rabbimiz'in(cc) muradını anlamaya yönelik olan siyak-sibak ilişkisi ile ayetlerin nüzul sebeplerini red eden cesur cahillerin mesleğidir Kur'an'cılık.

Allah'ın(cc) ayetlerini Kur'an bütünlüğünden ve birbirleri ile olan ilişkisinden kopararak hatta ayetlerin içinden bazı bölümleri cımbızlayarak kendince işte kuran budur Kur'an'dan çıkarılacak hüküm de budur demek yanlışıdır Kur'ancılık.

Kuranda diğer vasıfları bir tarafa ahlakı açık açık övülmüş olan Rasûlullaha(sav) Hz. Aişe Validemizle(ra) olan evliliğindeki yaş farkı nedeniyle iftira eden ahlaksızların seciyesidir Kur'ancılık.

Cenab-ı Allah(cc) tarafından kıyamete kadar örnekliğinin devam edeceği ifade edilen Peygamberimizin(sav) vefat ettikten sonraki zamanlar özellikle de bu güne yansıyan bir örnekliği olmadığını iddia eden alimciklerin iddialarıdır Kur'an'cılık.

Rasulullahı(sav) aldığı vahyi iletip giden bir postacı veya kargo elemanı ya da ara kablosu olarak görme şaşkınlığıdır Kur'ancılık.

Rasulullah'ın(sav) insan cinsinden bir beşer olduğunu ifade eden ayeti dillerine dolayıp Allah(cc)ın Rasûlünü(sav) sırası geldiğinde dünyaya gelmiş geçmiş, yaşamış ve ölmüş sıradan bir insan halinde görmek hastalığıdır Kur'ancılık.

Her Ramazan ayında Müslümanların Kuran üzerinde yoğunlaşarak Kuran hatmetmelerini, mukabele etmelerini Kuran okuma olarak kabul etmeyenlerin yanlışlığıdır Kur'an'cılık.

Yine her Ramazan ayı geldiğinde Rasulullah'ın(sav) sahih sünnet uygulamalarına göre tespit edilen iftar ve sahur vakitlerini kabul etmeyenlerin şaşkınlığıdır Kur'ancılık.

Kur'an'da Salat kelimesi ile ifade edilen Namazı, Namazın vakitlerini ve rekâtlarını kabul etmeyenlerin garipliğidir Kur'ancılık.

Kur'an'da Namaz ile birlikte emredilen Zekâtın nisap ölçüsünün Rasulullah'ın(sav) tarafından tespit edilmesine itiraz edenlerin vahametidir Kur'ancılık.

Kurban bayramında Rasulullah'ın(sav) sahih sünnetine ittiba ederek Kurban maksadı ile hayvanları boğazlamak yerine insanların helal para ile temin ettikleri evlerini, apartmanlarını, arabalarını hatta ticarette kullandıkları nakit paralarını fakir ve ihtiyaç içinde olanlara kurban etmelerini iddia edip  dip Kurban amacıyla mahlukatı kesip kan akıtıp kavurmamı yiyorsunuz, haydi o zaman taptığınız inekleri kesin diyecek kadar aşağılaşanların düşüncesidir Kur'ancılık.

Velhasıl hüküm Allah'ın(cc) dır ifadesini güya önceleyerek,  Rasulullah'ın(sav) sahih sünnet ve hadislerini red eden ve bunu da Müslümanlık adına yaptığını söyleyerek Müslümanları tekfir etmenin adı olmuştur Kur'ancılık.

Kur'an'ın lafzını değiştiremeyenlerin derme çatma yazılmış meallerle Kur'an hükümlerini nasıl kendi sapık düşünceleri doğrultusunda değiştirdiklerinden bir kısa özet sunduk.

Diğer söylenenler mi?

Daha ne duyacaklarınız var geride.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Küçük Arşivi
SON YAZILAR