Ramazan Kural

Ramazan Kural

Korona ile mücadelede başa mı dönüyoruz?  

Korona ile mücadelede başa mı dönüyoruz?  

Korona virüs (Covid-19) salgınının dünyada alarm vermesinin üzerinden uzun zaman geçse de virüs etkisini yitirmiyor aksine buluşma ve öldürme etkisi hala devam ediyor. 

Ülkemiz virüsle mücadelesinde dikkatli ve düzenli bir şekilde kontrol altına almayı başarmıştı. Vakalar uzun zamandan sonra günlük yapılan test sayılarına göre 1000 kişinin altına inmişti. Daha önce yapılan hesaplara göre günlük vakaların haziran ayı sonunda 500’lere hatta 300’lere inmesi beklenirken ayın sonuna doğru vakalar tekrar 1.100 – 1200 Aralığındaki bir banda tekrar dönüş yapmış olduk maalesef. 

Normalleşmeye başladığız günler iyiye gitmeye başlasa da normalleşemedik. Şimdi tekrar o korku geriye geldi. Acaba mücadelede başamı dönüyoruz? Uzmanların ve doktorların görüşleri de bu yönde; normalleşelim derken acaba aşırıya mı kaçtık.  

Sıcak havaların gelmesiyle virüsün sıcaktan etkileneceği konusunda haberlerin yayılması da etkiledi. Sıcakların etkisinde kalınarak virüsün artmasına hep beraber yardımcı olduk!  

Özellikle güzel şehrim Konya da çok ciddi bir artış var. Özellikle bayramdan sonra ciddi artış görülüyor. Hemşerilerimiz kurallara uymadıkları için ve maske takmayı önemsemedikleri için vaka sayısını artırdı. Hemşerilerimiz kurallara dikkat etmedikleri sürece vaka sayısı giderek artacak.  Sadece maske takmak yeterli gelmiyor sosyal mesafe kurallarına da uymak gerekiyor. Konyamızın meşhur olan düğün yemeklerinde ve cenaze törenlerinde sosyal mesafeye hiç dikkat edilmiyor. Bu kuralı en çok düğünlerde ihlal ediyoruz. Son zamanlarda artan vaka sayılarının birçoğu  düğünlerde bulaştığını düşünüyorum. Şatafatlı düğün yapmaktansa daha sade ve az kişiyle gerekirse sadece aile büyükleriyle yapılmalıdır. Konya olarak bu kurala hiç uymadık maalesef.  

Konya’da vaka sayılarının artmasıyla birlikte Konya valiliği 15 ağustosta özel okullarda başlaması planlanan yüz yüze eğitimin 31 ağustosa ertelediğini açıkladı. Okulların açılmasına ilk erteleme Konya valiliğinden geldi bu da demek oluyor ki vaka sayılarında göz ardı edilemeyecek bir artış var.

Yavaş, yavaş  yasaklar tekrar gelmeye başlayacak gibi gözüküyor. Kendimizi düşürmüyorsak bile çevremizi düşünmeliyiz. Çünkü ateş düştüğü yeri yakar. Bu üzüntüyü en iyi yaşayan bilir.

Rabbim devletimizi milletimizi ve İslam beldelerini ve bütün insanlığı  sağlın hastalıklardan muhafaza eyle.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ramazan Kural Arşivi
SON YAZILAR