Ahmet Güldağ

Ahmet Güldağ

Konya'nın Yolları Tamam mı? Ve Alacabel Tüneli!

Konya'nın Yolları Tamam mı? Ve Alacabel Tüneli!

Önceki yazımda Konya Valisi Sayın Aydın Nezih Doğan ile Konya meseleleri üzerinde söyleşi yapmış, önceki yazımda birinci kısmı yayınlanmıştı
https://www.merhabahaber.com/Ahmet_Guldag+Sayin_Konya_Valisi_ile_Soylesi_yazi7134.html
Bugün diğer kısımlara yorum yapmadan devam etmekteyim.
Yalnız bir hususu açıklamak isterim
Konya yolları üzerindeki konuları Karayolları 3. Bl. Müdürü, Konya yollarının bitirilmesine baş koymuş olduğunu anladığım Sayın İnş. Yük Müh. Mahmut Yıldız'dan da öğrenmiş olduğum durumları Sayın Vali Doğan beyefendiden de km. bilgileri ile bendenizi ezbere bilgilendirmesi dikkatimi çekti.
***
Yine diğer bir husustaki özür beyanımı da açıkça buradan vermek isterim.
Karayolları müdürlerinin tayinleri dolayısıyla, başarılı müdürlerden Sayın Haşmet Oğuzalp ve onun yerine gelecek Sayın Mahmut Yıldız’ın ilk tayinine atıfta bulunarak.
Böyle gönülsüz tayinlerden verim alınmayabileceğini vurgulamak istediğim yazımı üç yıl önce yazmıştım.
Yoksa Sayın Mahmut Yıldız Beyefendi'nin şahsını irdelemek aklımdan bile geçmezdi ama Sayın Yıldız o zamanlar bu yazıma alınmış. Bu yanlış alınmayı açıklamış olarak, başarılı çalışmalarını görmekle buradan da kendilerinden alenen özür dilerim.
***
Gelelim esas konuya. İlgi ve çalışmaları ile göz dolduran Sayın Valimizle söyleşiye.
“Karadeniz’i Akdeniz’e, Eğe'yi Doğu ya götüren mihrak noktası Konya’nın yollarına oldum olası gerekli ilgi gösterilemiyor aksamalar ve geç kalımlar oluyor.
Bunun kaynaklanması yüklenicilerin yavaş gitmesi mi acaba?” diyerek başladım.
Sayın Vali “Hayır tamamen arazi zorunluluklarından kaynaklanmakta. Ana yollarımız bölünmüş olarak tamamlandı bilgi vereyim.
Bölünmüş yol ve BSK ve Binder kaplama ile trafiğe açılan yolumuz toplam Konya ili dahilinde 462 Km.'dir. (Sayın Yıldız Konya ili dışındaki kısımları ile 816 Km. olduğunu belirtmiştir.)
Konya’dan Ankara, Afyon, Aksaray, Mut, Ereğli - Çakmak (Ankara – Adana Yolu) kavşağı, trafiğe açılmıştır.
Bölünmüş yol olarak çalışılmakta olan 90 Km. Konya Seydişehir yıl sonuna kadar tamamlanacak. 52 Km. Seydişehir –Akseki, 93 Km. Konya – Beyşehir – yolu ihale edilmiş çalışmalar başlamıştır.
Konya Antalya Yolu niteliğinde ki 2. yol olacak olan, Konya – Beyşehir – Derebucak – Taşağıl – Antalya Yolu'nun Konya kısmı olan Derebucak’a kadar olan 61.8 km. lik kısım Konya ili içinde ihaleli olarak devam etmekte. Ve yer yer sathi kaplama ve alt yapı düzeyi tamamlanmış bulunmakta.
Tek yol olarak 215 km. Belören – Hadim – Taşkent – Ermenek Yolu ve ilçe yolları olarak , 33 Km. Akşehir –Yalvaç kavş, 30 km. Beyşehir – cevizli, 92 Km. Akören – Bozkır yolları tamamlanıp trafiğe açılmıştır.
52 Km. Yenidoğan – Hüyük, 56 km. (Beyşehir – Şarkikaraağaç) ayr. Hüyük – Argıthanı, 33.4 Km. (Seydişehir- Akseki) ayr. – Bozkır, 168Km. Polatlı – Akşehir – Yunak, 41 Km. Yunak Çeltik yolları ihaleli olarak devam etmektedir.”
Ayrıca önemli bir hamle var ki kış mevsiminde problem olan Alacabel Mevkii bir tünelle geçişi için karara varılmış olup güzergâh ve projesi üzerinde çalışılmaktadır…”
Sayın Valinin verdiği bu bilgileri Karayolları 3. Bölge Md. Sayın Yılmaz da daha detaylı ve aynen bendenize belirtmiştir.
Sayın Vali Doğan’a birde Konya Antalya ve Mersin hızlı trenleri çalışması var mı soruma.
“Bu hususta fizibilite çalışmaları başlamış bulunmakta. Getirisi götürüsü hesaplanacak ve arazi durumu da dikkate alınarak bir karara varılacaktır.”
Güzel bir çalışma temposu üzerinde olduklarını anladığım Sayın Valimiz Aydın Nezih Doğan ve Karayolları 3. Bl. Md Sayın Mahmut Yıldız’a teşekkürlerimi sundum.
Ve sizlere de aktarmış oldum.
Darısı yıllardır söyleşi isteğime hemen deyip Tlf. alışla unutan idareci ve milletvekillerimize
 ***
 Sağlık ve esenlik içinde sevdiklerinizle yaşam dileğimle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Güldağ Arşivi
SON YAZILAR