Nevzat Laleli

Nevzat Laleli

Hükümete düşen çalışmalar

Hükümete düşen çalışmalar

Flört yangını kitabım (20)

Bu ülkeyi idare edenler, evlatlarımız yanarken, kızlarımız hayallerini kaybederken, ailelere çatır çatır yıkılırken, toplum çökerken sizin bu yangını söndürmek için hiçbir çalışmanız olmayacak mı? Bu önemli çalışmayı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, İç İşleri Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, TRT il ilgili Devlet Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı gibi Bakanlık yetkililerinden oluşan bir Bakanlıklar arası bir kurula verelim ve milletimizin bu yangınını söndürelim. Çünkü,

Flörtü önlemek kızlarımızı korumaktır…

Flörtü önlemek delikanlılarımızı korumaktır…

Flörtü önlemek, aileyi korumaktır…

Flörtü önlemek toplumumuzu korumaktır…

Milli Eğitim de Batı mantilisine göre hazırlanmış müfredat ve kitaplar en kısa zamanda değiştirilmeli ve kitaplarımızda milli değerlerimiz ortaya çıkartılmalıdır. Evlatlarımız, milletimizin ahlak ve maneviyatına uygun olarak yetiştirilmelidir.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kendini, aileyi korumaya programlamalı, binlerce sayfa kitap yazarak/yazdırarak çalışıyor görünümüne gireceğine, “Nikâhın önünü açmalı, gençlerin flörtünü önleyecek tedbirler (önlemler) almalıdır.”

Televizyonlarda ki programlar ve diziler aile yıkmayı değil, korumayı hedef almalıdır.

TRT, aile mutluğunun sağlanması konusunu, programlar ve diziler de işlemelidir.

Avrupa Birliği uyum yasaları olarak çıkartılan yasalar, değiştirilmelidir. Zina tekrar suç sayılmalı, tecavüzler idam kapsamına alınmalıdır.

20.i̇dam-cezasi-konsun.jpg

2013 yılında İstanbul Bahçelievler de bir kız arkadaşıyla aynı evde birlikte kalan Haliç Üniversitesi Beslenme ve Diyetisyenlik Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Fatma Nur Ç. İnternet bağlama bahanesi ile evlerine giren bir cani tarafından önce tecavüze uğrar. Sonrada elleri ayakları koli bandıyla bağlandı ve boğularak öldürüldü.

KIZ OKULLARIMIZ YENİDEN AÇILMALIDIR

28 Şubat 1997’den önce var olan ama bu güne kadar açılmayan,

Kız okullarımız” (Kız liseleri, kız enstitüleri, kız meslek liseleri, kız imam Hatip Okullar, kız sağlık meslek liseleri, kız ticaret liseleri gibi…) bu ders sezonu başında artık açılmalıdır.

Evlenmek isteyen delikanlılara devlet faizsiz (sıfır faizli) kredi vermelidir. Evlenenlere konut ve eşya alımında destek ve teşvikler verilmelidir.

SİZİ BİZ EVLENDİRELİM

Evlenmek isteyen kız ve delikanlılarımız, eğer evlenmek istiyor ve flörtü bu maksatla yapıyorsanız, geliniz sizi biz evlendirelim ve size halinizde ki eşinizi bulalım.

Bizim “Aday bilgi formlarımızı” doldurunuz ve bize gönderiniz.

Atalarımız, “Tencere yuvarlanıp kapağını bulmazsa kaynamaz” demişlerdir.       O halde dünya görüşleri birbirine benzeyenler ve aradığı diğer bazı özellikleri bulmanızda size yardımcıyız.

2000 yılı başına kurduğumuz, Yuvamız Evlendirme Bürosu büyük bir titizlik, güven ve gizlilik içinde ve sadece ilgili iki kişi arasında çalışmaları sürdürmektedir.

Çalışmalarımız sadece Ankara’da değil yurdumuzun her yerinden ve yurt dışından yapılan başvurularla sürdürülmektedir. Almanya’dan başvuran bir gelin adayımız uygun bulduğu bir damat adayımızla evlenerek Bursa’ya gelin gelmiştir.

İki taraf da birbirlerinin resimli formlarını incelemekte ve adayın uygun olup olmadığı bize bildirilmektedir. Çalışmalarımızda her iki taraf da hislerle değil akılla karar vermektedirler.

Ancak ondan sonra kızımızın telefonları damat adayımıza verilerek görüşmeleri, tanışmaları, ailelerin tanışması, nişan, nikâh ve düğün yapmaları sağlanmaktadır.

Bu çalışmalarımız; HAY-DER Hayırda Yarışanlar Derneğinin “Mutlu insan, Sağlam aile, Güçlü toplum…” hedeflerine erişmek amacıyla yürütülmektedir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nevzat Laleli Arşivi
SON YAZILAR