Adnan Özkafa

Adnan Özkafa

Hayatın içinde bir meslek odası

Hayatın içinde bir meslek odası

Son günlerde asansör kazaları, LPG’li araç kazaları gündemde. İnsanlar ufak-tefek masraf ya da prosedürden kaçacağım derken bedelini çok ağır bir şekilde bazen canıyla, bazen kaçtığı masrafın 50-100 misli fazlasıyla ödemek zorunda kalıyor.

Biz de dün bu konuları konuşmak üzere bir ziyaret yaptık. Gittiğimiz adres 42 Konya TV’den komşu olduğumuz Makine Mühendisleri Odası Konya Şubesi idi. Genç Başkan Erdoğan DURANSOY KTO Başkanı Selçuk ÖZTÜRK’ten sonra bizi ağırladı. Ayak üstü ÖZTÜRK’le de merhabalaşıp Başkanın odasına geçtik.

Eh, vakit “öğle arası” olunca, milli yemeğimiz “bıçak arası” da kaçınılmaz oldu.

Yemek işin bahanesi ama gerçekten güzel bir görüşme yaptık. Tertipli ve düzenli Oda binasında “Yirli Gonyalı” Başkan DURANSOY gençliğine rağmen tecrübe ve bilgileri ile bize dudak ısırttı. “Türbe önünde evi, Meram’da bağı” olan asilzadelerden birisi olarak etlekmeği yiyip yatanlardan değil, hem etlekmeğin hem de mesleğinin hakkını verenlerden olduğunu memnuniyetle müşahade ettik.

Kendisi zaten önceden Mete KALYONCU döneminde de Oda yönetiminde olup, şimdi de Başkan olduğu için hiçbir acemilik ve noksanlık yok. Başkanlığa tabiri caizse “cuk” oturmuş. Konulara tamamıyle vakıf.

Konya zaten kendi memleketi olduğu için avcunun içi gibi biliyor, üstüne üstlük işin Ankara ve İstanbul ayağını da hem siyasi, hem hukuki açıdan oldukça yakın takip ediyor.

Üniversite ile sıkı işbirliği var. Makine Mühendisliğini kazanan öğrencileri “Hoş geldin kokteyli” ile hemen Oda’ya kayıt ettiklerini söylüyor.

Tabi burada her şeyi yazmak uygun düşmüyor. Biz pek çok şeyi sadece dinledik geçtik ama sıkıntılı bir pozisyonda faaliyet yapmakta oldukları da belli. Sorunları ne vaktiyle Oda Başkanlığı yapıp daha sonra milletvekili olan Ali GEBEŞ çözebilmiş, ne de 12 yıllık AKP iktidarı.

Bunlar onların mesleki sorunları, Allah yardımcıları olsun.

İşin vatandaşı ilgilendiren tarafına gelince, ilginç anekdotlar arasında bakın neler yakaladık:

Her gün gözü yumuk bindiğimiz asansörlerin yüzde yetmişinin, bir başka ifadeyle her 3 asansörden 2’sinin kırmızı etiketli yani tamamen tehlikeli olduğunu biliyor muydunuz? 3-5 saniyelik dikey yolculuklardan sonra bu asansörlerden sağ salim çıktıysanız, kurban öncesi bir şükür kurbanı kesmeye değer doğrusu!

LPG’li araçlarda sızdırmazlık raporunun “hafif kusur” sayılması dolayısıyla vatandaşın göz göre göre tehlikeye atılmasının sorumlusu kim olacak?

Okullar açıldı, servis araçları vızır vızır trafiğe dalış yaptı. Sabahın köründe, akşamın karanlığında teslim ettiğimiz çocuklarımız okula giderken ne kadar güvenli veya güvensiz, farkında mısınız?

Önümüz kış. Araçların kışlık bakımları tamam mı?

Evet bu ve benzeri pek çok konuyu önümüzdeki günlerde Sayın Başkan’la bir dizi programlarda ele almak üzere anlaştık.

Bizi izlemeye devam edin…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Adnan Özkafa Arşivi
SON YAZILAR