Salih Acıbadem

Salih Acıbadem

Gurbette mahsur kalan Türklerin feryadı

Gurbette mahsur kalan Türklerin feryadı

Geçtiğimiz hafta bir yazı kaleme almıştım. Konuyu biliyorsunuz...

Çin'de ortaya çıkıp tüm dünyayı etkisi altına aldı. İnsanlar işi gücü bırakıp can havliyle kaçmaya çalışıyor şu günlerde...

Koronavirüsten bahsediyorum.. Dünya genelinde bu illet nedeniyle ölenlerin sayısı 75 bin 299'a, vaka sayısı ise 1 milyon 352 bin 287'ye ulaştı.

Hastalık tüm küreyi sardığı için ülkeler karşılıklı olarak uçuşları durdurdu. Dünya'nın dört tarafında bulunan vatandaşlarımızda mağdur oldu.

Geçtiğimiz hafta “Yurt dışında mahsur kalan Türkler” başlıklı bir yazı kaleme almıştım.

Amacım memlekete dönmek isteyen insanların sesini duyurmaktı. Benim tanıdığım ve bildiğim birkaç kişiyi dile getirdim bu yüzden.

Yazım yayınlanalı 1 hafta oldu. Bu süre zarfında sosyal medya ve mail aracılığıyla o kadar mesaj aldım ki.. Çeşitli ülkelerden mesajlar gelmeye devam ediyor..

Tahmin ettiğimden çok daha fazla mağdur varmış. Kanada, İngiltere, Kırgızistan, İspanya, Amerika , Portekiz, Ukrayna, Irak, Almanya, İtalya, Rusya, Hindistan....

Liste uzayıp gidiyor.. Saydığım ülkeler ve daha fazlasında Türkiye'ye dönmek isteyen insanlarımız yardım bekliyor. Tek istekleri devletimizin talepleri toplayıp onları Türkiye'ye getirmesi..

Aralarında sağlık güvencesi olmayan, parası kalmayan ve bu yüzden kalacak yeri olmayan insanlar var..

Masrafları bir şekilde öderiz yeter ki devletimiz bizi burada bırakmasın diyenlerde var. Biz buna gerek duymadan vatandaşımızı memlekete getirebilecek güçte bir ülkeyiz.

Şimdi sizlerle aldığım mesajlardan bazılarını paylaşacağım..

Kanada-Mehmet Ali I.

Kanada da bir öğrenciyim. Uçuşlar iptal olmadan dönemedim. Şu an çocuklarımdan ve ailemden ayrı yapayalnız bir hayat yaşıyorum. Sağlık sigortam 15 gün sonra bitiyor. Gerçi sigortam olsa da hastanede bakarlar mı şu durumda bilmiyorum. Kanada uluslararası uçuşlara izin veriyor. Ve dönmek isteyen 2 uçak dolusu Türk var.

İspanya-Selda T.

Merhaba İspanya'dan yazıyorum. Burada durum çok fena. Memlekete dönmek için hiçbir şansımız kalmadı. Yetkililer bizimde sesimizi duysun lütfen. Burada Türkiye'ye dönmek isteyen çok kişi var..

Kırgızistan-Doktor Özgür B.

Ben göz hastalıkları uzmanı olarak Kırgızistan da 5 aydır çalışıyorum. Burada sağlık sistemi çok kötü. Bizim gibi iş için gelenler dışında Manas Üniversitesi'nde okuyan öğrencilerimizde bulunmaktadır. Biz dönmek için çeşitli yollara başvursak ta önümüze engeller çıktı. Devletimiz bize en azından bir açıklama yapsa iyi olur.

Almanya-Gönül H.

Almanya'da yaşıyorum. Salgının ardından Türkiye'ye dönmek istedim. Türkiye'nin Mavi Kartlı olanları geri almayacağını söylediler. Ben Alman vatandaşıyım çocuğum hem Türk hem Alman vatandaşı. Eşim Şırnak’ta komiser. Şimdi bu sorundan ötürü ayrı kaldık. Yetkililerden bu konuda çözüm bekliyorum.

Ukrayna-Mehmet

Biz Ukrayna Odessa'da mahsur kaldık. Türkiye'ye dönmek isteyen 200 kişiden fazla insan var burada. Ukrayna'da sağlık sistemi sıfır zaten. Hastalanırsak bakacak hiç kimse yok. Kalacak yerimiz yok ekonomik durum zaten yok. Lütfen sesimizi duyurun yetkililere.

Portekiz-Ezgi Ç.

Sesimizi dile getirdiğiniz için teşekkür ederim. Portekiz'den yazıyorum. Üniversite programı kapsamında buraya gelmiştim. Son dönüşü kaçırdım. Türklerden mahsur kalan benim bildiğim 50 civarı kişi var. Sizden ricam bizimde sorunumuzu dile getirmeniz.

Durumlar böyle.. Bazılarını yanıtlayamadım daha. Kimseyi cevapsız bırakmayacağım. Gelen mesajların devamını sonraki yazımda kaleme alacağım.

Maalesef başkaca ülkelerde mahsur kalmış çok vatandaşımız var.

Onların yerinde bizde olabilirdik. Bu açıdan bakarak olayı değerlendirin..

Yabancı diyarlarda yardım bekleyen yurttaşlarım.. Sakın ümidinizi yitirmeyin..

Önceki yazımda da dediğim gibi.

Biraz sabır.. Gün doğmadan neler doğar...

Yazının devamı:

Gurbette mahsur kalan Türklere müjdeli haber

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Salih Acıbadem Arşivi
SON YAZILAR