Salih Acıbadem

Salih Acıbadem

Gurbette mahsur kalan Türklere müjdeli haber

Gurbette mahsur kalan Türklere müjdeli haber

Olaylar ilk başladığı günden beri bu meseleye kafa yoruyorum. Nasıl olur? O kadar Türk dünyanın dört tarafında mağdurken biz bir şey yapmayacak mıyız?

Bu soruyu kendime çok sordum... Çünkü insanın zoruna gidiyor. Sığınmacılara yaptığımız yardımlarla ülke olarak dünyada bir numarayız.

Evet yardım işinde gerçekten çok iyiyiz. Nerede mazlum varsa onun derdinde Türk devleti ve milleti derman olmuştur. 

Durum böyleyken korona virüs nedeniyle çeşitli ülkelerde mahsur kalan Türklere de yardım eli uzanmalıydı. Kendi insanlarımızı sağda solda bir başına bırakmamalıydık çünkü.

Sırf bu yüzden onların sesini duyurmak için çeşitli yazılar kaleme aldım. Farklı ülkelerden çok sayıda vatandaşımızla konuştum.

Dertlerini azaltıp ümit vermek ve onların taleplerini ilgili yerlere iletmekti maksadım.

Müjdeli haber Dışişleri Bakanlığı'ndan geldi. Bakan Çavuşoğlu dün yaptığı açıklamada:

"Geçici süreliğine yurt dışında bulunan ve dönmek için başvuran vatandaşlarımızı karantina koşullarını hazırlayarak inşallah en kısa sürede ülkemize getireceğiz" ifadelerini kullandı.

Bu haberi duyan mağdurların yüreğine su serpildi. Bir çoğu haberin ardından aradı. Sesleri öncesine göre çok daha iyi geliyordu. Ümitsizlik ve korkunun yerini sevinç almıştı.

Şimdilerde dört gözle yapılacak uçuşları bekliyorlar. Aldığım bilgilere göre bu süreç birkaç haftayı bulacak. Bunun sebebi karantina alt yapısının hazırlanması.

Yani sağlıklı bir süreç yürütmek için plan yapılacak. Plan çerçevesinde sırayla mağduriyet yaşayıp başvuru yapan vatandaşlarımız memleket getirilecek. (Başvuru yapmayı unutmayın)

Tabi açıklama yapılmadan önceki süreçte mailler gelmeye devam etti. Söz verdiğim üzere onlardan bazılarını sizlerle paylaşıyorum.

****
Gelen mesajlar şu şekilde:

Mert Okan E.-Arnavutluk

Salih bey merhaba. Biz 4 arkadaş 2 ay önce Arnavutluğa geldik. Tabi tüm işler ve iş yerleri kapandı. Burada mahsur kaldık ailemizde Türkiye'de.. Tiran konsolosluğuna telefon, açıp durumu, bildirip isim yazdırdık. Yalnız ne olacağını onlarda bilmiyorlar..Yurda dönmek istiyoruz... Tüm saygı ve sevgilerimle..

Dilara D.-Almanya

Bende kötü durumdayım. Almanya'da oturum iznim var ama Türkiye'de yaşıyorum. Bir aylığına 11 aylık bebeğimle geldim. Şimdi dönemiyorum ve eşim Türkiye'de çok üzgünüz. Eşleri Türkiye'de olanların da lütfen sesini duyurun.

Fesih P.-İngiltere

Merhabalar Londra’dan yazıyorum, 11 Mart’ta buraya geldim dönüşümde 18 Mart’ta vardı ama iptal oldu. Turizmciyim buraya bir iş görüşmesi için gelmiştim. Bir haftalığına geldim 4 haftadır burada mahsur ve mağdur olduk.

Şeyma N.-Kanada

Eğitim için Kanada'ya gitmiştim. Şimdi dönemiyoruz. Bu salgın belki 1 yıl sürecek. Devletimiz bizlere yardım etsin lütfen.

İbrahim A.-Kırgızistan

Öncelikle Kırgızistan Bişkek’e 4 ay önce çalışmak için geldik. Virüs çıkınca Türkiye'ye dönmek istedik. Fakat Kırgızistan uçuşları kapatınca Türkiye tahliye uçağı göndermedi. Burada mahsuruz lütfen yardım edilsin bize.

Utku K.-Makedonya

Ben ve ailem Makedonya'da mahsur kaldık. Devletimiz yurt dışındaki vatandaşları için ne yapmayı düşünüyor. Hem ekonomik hem psikolojik olarak göçük durumdayız.

Elif M.-Fransa

Üniversite programı kapsamında yurt dışında bulunanlar ne olacak? Fransa'dan yazıyorum burada da var bekleyenler. Bir ümitle bekliyoruz. İnşallah çare üretirler derdimize..

****
Gördüğünüz gibi mağduriyet yaşayan çok vatandaşımız var..

Ama biz hep ne diyorduk. Ümitsizliğe yer yok, gün doğmadan neler doğar...

Umarım en kısa zamanda bu süreç tamamlanır ve memlekete dönersiniz. Konunun takipçisi olmaya devam edeceğim.

Kalın sağlıcakla.. 

Konuyla ilgili Salih Acıbadem'in diğer yazıları:

Yurt dışında mahsur kalan Türkler (2 NİSAN 2020)

Gurbette mahsur kalan Türklerin feryadı (9 NİSAN 2020)

Kamboçya'da bir garip Türk! (7 MAYIS 2020)

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Salih Acıbadem Arşivi
SON YAZILAR