A. Galip Doğan

A. Galip Doğan

FIKHÎ SORULAR VE CEVAPLARI

FIKHÎ SORULAR VE CEVAPLARI

S.1) Hocam; Biz arkadaşlarla tartışıyoruz. Bazı hocalar oy veren kâfir olur müşrik olur. Allah’ın indirdiği ile hükmetmeyenler kâfirdir-zalimdir-fasıktır (Maide Suresi) Kur’an-ı Kerim’de böyle buyrulur diyorlarmış. Biz kendimizden şüphe eder konuma geldik. Açıklama yapmanızı bekliyoruz.

 

C.1) Biz İslam literatüründeki şirke bakalım.

Şirk ne demek: Allah’tan başka bir güç olduğuna, yaratandan başka bir yaratıcı olduğuna, hrıstiyanlarda olduğu gibi baba, oğul ve kutsal ruh diye inanan bir kimseye müşrik denir. Bu yola sapmaya da şirk denir.

Bir Müslüman Allah’ın varlığına birliğine imanın şartlarına güç ve kudret sahibi ve yaratıcının yalnız Allah (C.C) olduğuna inanan bir insan müşrik olamaz. Ona da müşrik denmez.

İmamı Matüridi’ye göre; inanan bir insana kâfir demek müşrik demek caiz olmaz. Dediği kimse de o vasıf yoksa söyleyen insan dinden çıkar.

Oy vermeye gelince; Oy veren insan güvendiği işi yapacağına inandığı bir gruba oy veriyor, bu oy vermeden dolayı neden kâfir olsun ki,

Ancak şöyle olabilir; A partisi hristiyanlığı benimsese, B partisi siyonizmi benimsese, C partisi de İslam’ı benimsese, ben İslam’ı hayata hâkim kılacağım dese, o zaman A partisine oy veren İslam’ı benimseyen C partisine oy vermeyen dinden çıkar kâfir olur. Öyle bir oylama olmadığına göre oy veren neden kâfir olsun.

Maide Suresinin 44 ve 45. Ayet-i Kerimelerinde: “Allah’ın indirdiği ile hükmetmeyen kâfirlerdir-zalimlerdir” derken, hemen akabindeki 46. Ayet-i Kerimesinde “Onlar fasıklardır” der. Fasık kâfir değildir, ancak günahkârdır. İnkâr etmediği müddetçe Müslümandır.

Hanefi Mezhebinin görüşü; onları ıslah edin denir.

Bu tür söylemler, siyonizmin bir oyunudur. İnanmış insanlar oy kullanmayacak böylece ülkemizin ilerlememesi için oyun ve hile kurucular hep iş başında olmayı garantileyeceklerdir.

1974 yılında merhum Prof. Dr. Necmettin ERBAKAN partisine oy verenler sayesinde Kıbrıs zaferi kazanıldı. Sanayide Taksan, Temsan, Roketsan, Aselsan, Tümosan vs. gibi ağır sanayi fabrikaları kuruldu. Dindar insanlar bakan oldu, vali oldu, idareci oldu. Oy verilmeseydi kimler iş başında olacaklardı.

Oy verilmez diyenlerin alternatifi nedir? Açık söylesinler. Kimlerin tarafını tutuyorlar renklerini belli etsinler. Bu tür söylemlerle inançlı kesimi hep başkalarını takip eden yetkisiz ve etkisiz insan konumuna koyup hareket alanlarını kısıtlamaktan başka bir şey değildir.

 

S.2) Hocam: Sofrada yemek yiyorduk. Kur’an kursu hocaları ve talebeleri vardı. Ev sahibi moral bozdu. Bir bostan tarlasına camızlarla birlikte hocalar girmiş, çocuk babasına Baba bostanımız mahvoluyor demiş. Babası da oğlum camızlar kalsın da hocaları bostandan çıkar demiş. Bu sözü söyledikten sonra yemek yiyemez olduk. Sofradan yarı aç kalkmak zorunda kalktık. Bu sözün aslı nedir? Açıklar mısınız?

 

C.2) Bu yine din dışından olan insanların uydurduğu bir sözdür.

İmamı Azam’ın Fıkh-ül Ekber adlı eserinin 453 sayfasında; camızları kalsın da hocaları çıkarın derse o insan dinden çıkar. Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in: “Âlimler Peygamberlerin varisleridir” Hadis-i Şerifleri mucibince bu tür sözler şaka da olsa söylenmemelidir.

İmamı Azam’ın aynı adlı eserinin 350 sayfasında bir hoca; “Birilerine ziyafet verirse birinci kat semada bir melek var, hoca ziyafet verdiği için elindeki davula güm diye vurur” derse o adam hem ilme hem de meleğe hakaret ve iftira ettiği için dinden çıkar kâfir olur, ayrıca karısı da boş olur. (Kaynak: İmamı Azam; Fıkh-ül Ekber Elfazı Küfür Bahsi-Feyzünnecat)

 

S.3) Hocam; Lise Genel Tarih kitabında İsa (A.S) çarmıha gerildi ve öldürüldü diye yazıyor. Bu doğru mudur? Açıklar mısınız?

 

C.3) Sorunuzun cevabına şu soru ile başlamak isterim.

- Allah (C.C)’mı büyüktür? İnsanlar mı büyüktür?

- Allah’ın yazdığı mı doğrudur? İnsanların yazdığı mı doğrudur?

Tabi Allah (C.C) sonsuz büyüklüktedir. Öyle ise O’nun söylediği O’nun ilahi vahiy ile gönderdiği en doğrudur. Allah (C.C) Kur’an-ı Kerim’de Nisa Suresinin 157. Ayet-i Kerimesinde şöyle buyrulur: “Bir de biz Meryem oğlu İsa Mesih’i öldürdük demeleri yüzündendir. Oysa onlar İsa Mesih’i ne öldürdüler ne de çarmıha gerdiler. Aksine Allah İsa Mesih’i kendi katına yükseltti. Allah mutlak üstün olandır. En iyi hüküm verendir” Tarih kitabı hristiyan verilerine göre yazılmıştır. Bilhassa Emin OKTAY’ın kitaplarına şüphe ile bakmak lazımdır.

Kıyametin büyük alametlerinden birisi de Ehli Sünnet inancına göre; İsa (A.S) yeryüzüne tekrar inmesi ve Hz. Muhammed (S.A.V)’e bağlı olması Kur’an-ı Kerim’e göre amel vardır. Zuhruf Suresinin 61. Ayet-i Kerimesinde şöyle buyrulur: “Şüphesiz ki O (İsa) kıyametin (ne zaman kopacağının) bilgisidir. Ondan hiç şüphe etmeyin ve Bana uyun. Çünkü bu dosdoğru bir yoldur

Ebu Hureyre (R.A) Peygamber Efendimizin şöyle buyurduğunu rivayet eder: “Nefsim kudret elinde olan Allah’a yemin ederim ki; Meryem oğlu İsa’nın hakem ve adil olarak aranıza inmesi yakındır. O zaman mal çok olacağından, kimse o malı alıp kabul etmez. Ve tek bir secde dünya ve içindekilerden daha hayırlıdır” (Kaynak: Buhari – Müslim)

Ehli Sünnet inancına göre; İsa (A.S) yeryüzüne inecek, dünya İslam nizamı olacak. İsa (A.S) evlenecek, 40 yıl yaşayacaktır. Sonra Ravza-i Mudahhara’da bulunan birinci boş odaya defnedilecektir. O boş oda İsa (A.S) için ayrılmıştır. Ehli Sünnet inancı budur. Peygamber Efendimiz (S.A.V) Hadis-i Şeriflerinde yeryüzüne ineceğini haber veriyor. Kur’an-ı Kerim ve Hadis-i Şeriflerle amel edecek, yani İslam’ı uygulayacaktır.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
A. Galip Doğan Arşivi
SON YAZILAR