Süleyman Küçük

Süleyman Küçük

Erbakan Sempozyumu

Erbakan Sempozyumu

Milli Görüş Lideri Merhum Necmeddin Erbakan Hoca (Rh.a) için doğumunun 90. yılı nedeniyle bir sempozyum düzenlendi şehrimizde.

Necmeddin Erbakan Üniversitesi öncülüğünde düzenlenen sempozyuma Konya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte üniversitelerin ve derneklerin katıldığını görmek güzel bir şey.

İktidar Partisinin Genel Başkan Yardımcısı ile Büyükşehir Belediye Başkanından başlamak üzere çok sayıda konuşmacı sempozyumda Merhum Erbakan Hoca (Rh.a) hakkında güzel şeyler söylemiş olmalı.

Bakmayın siz Genel Başkan Yardımcısından Büyükşehir Belediye Başkanına kadar konuşmacıların sempozyumda söyledikleri süslü püslü sözlere.

Güzel şeyler söylemiş olmalı diyoruz, çünkü; Saadet Partisi idarecileri ile Merhum Erbakan Hoca’nın (Rh.a) oğlu ile Anadolu Gençlik Derneği mensupları haricindeki kişilerin bu gün bulundukları yer itibariyle Merhum Erbakan Hoca (Rh.a) ve düşünceleri ile bir ilgileri olmadığı bir gerçektir.

Rahmetli Erbakan Hocan’ın (Rh.a)  üzerlerinde çok hakkı olduğunu ve İslam ülkelerinin sorunlarıyla dertlendi diyenlere bir bakın.

Diğer taraftan Rahmetli Erbakan Hoca’nın (Rh.a) Müslüman kimliğiyle her platformda var olduğunu ve Ümmet vurgusunu, İslam birliği vurgusunu yaptığını, İslami hareketi hiçbir zaman yerel düşünmediğini, İslam ülkelerindeki mazlumları her zaman düşündüğünü, Erbakan Hocamızın Rh.a) İslam Birliği, İslam Birliği Ordusu, İslam dinarı gibi ideallerinin gerçekleştirilmeyi beklediğini ifade edenlerin bulundukları yerlere bir bakın.

Birde Rahmetli Erbakan Hoca’nın (Rh.a) durduğu yere bakın.

Ya da Rahmetli Erbakan Hoca’nın (Rh.a) üzerinden 15 Temmuz vurgusu yapanlara bir bakın.

Erbakan Hoca’nın Millet düşüncesi nerede, 15 Temmuz vurgusu yapanların millet duygusu ile FETÖ ye yaptıkları maddi manevi destekler nerede?

Ya da aynı kişilerin Merhum Erbakan Hoca’nın (Rh.a) çizdiği yolu takip edeceğiz diyenlerin izledikleri kişilere ve yollara bir bakın.

Bu sempozyum da dahil olmak üzere vefatından bu yana adı anılan her yerde ağızlarını açtıkları zaman, Rahmetli Erbakan Hoca’nın (Rh.a) yıllar önce yaptığı açıklamalara değinen kişiler, hayatı boyunca iç ve dış mihraklar tarafından sürekli olarak yok edilmeye çalışıldığı dönemde yanında yer al(a)mamışlardır.

Veya bu günlerde her fırsatta Rahmetli Erbakan Hoca’nın (Rh.a) davasını ve düşüncelerini kendilerine referans edinmekten kaçınmayanlar, dün denebilecek kadar yakın bir geçmişte aksi düşünceler ifade etmekte idiler.

Bu günlerde Merhum Erbakan Hoca’nın (Rh.a) ardından övücü sözler söyleyenler, bu sözlerini Merhum Erbakan Hoca’nın (Rh.a) sağlığında belki de bir kez bile olsun söylemiş değillerdir.

Kaldı ki yüzüne karşı söyleyemedikleri gerçek fikirlerini, bu gün arkasından bile söylemekten çekinmektedirler.

Hayatında düşünceleri ve aksiyonunu hiç değiştirmemiş diye ifade ettikleri Merhum Erbakan Hoca (Rh.a)  hakkında söylediklerini, kendi hayatlarında bir kez olsun gerçekleştiremeyenlerin sözlerinin, kime ne gayeyle söylendiğini sorgulamak gerek diye inanıyoruz.

Mensup oldukları Dergah ile Parti arasında yaşanan gerginlikte, Merhum Erbakan Hoca’ya (Rh.a)  karşı düşmanlarının bile göstermediği bir sertlik gösterenlerin bu günkü sözlerinin, timsah gözyaşlarından başka bir şey olmadığına inanıyoruz.

Erbakan Hoca’nın (Rh.a)  yolu ve düşünceleri ile takipçileri dün belli idi, bu gün de belli.

Doğumunun 90. Yılı nedeniyle, hakkında sempozyum düzenlenen Merhum Erbakan Hocamıza (Rh.a) Cenab-ı Allah (cc) tan rahmetler diliyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Küçük Arşivi
SON YAZILAR