Adem Turan

Adem Turan

Aynı mahalde büyüdük…

Aynı mahalde büyüdük…

Türkiye’de Yarın adıyla yayınlanmaya başlayan gazetemiz, 1991 yılında “Merhaba Gazetesi” ismiyle ve “Merhaba” logosuyla Konya’da ilk defa ofset baskı yapılarak yayın hayatına devam etmiştir.

Gazetemiz faaliyetine “Belediye İşhanı”nda başlamıştır.

Belediye İşhanı üç tarafı yollarla kaplı bir yarımada da bulunmaktadır. Sağ tarafta Konya Büyükşehir Belediyesi, güneyinde ise Rahmetli Hacı Veyiszade’nin adının verildiği muhteşem ve görkemli görüntüsü ile şahsına münhasır Hacıveyiszade Camisi bulunmaktadır.

Tam ondört yıl bir vakfa ait sekizinci katta bulunan dört dairede kiracı olarak hizmet verdik. Taki 2005 yılına kadar: Bu tarihte yine aynı mahallede bulunan Hacıveyiszade Camisi’nin beşyüz metre ilerisine kendi binamızı inşa ettik ve halen yayın hayatımızı burada sürdürmekteyiz.  

Belediye İşhanı deyince aklınıza belediyeye ait işhanı gelmesin. Tamamı özelindir. Bu özel işhanında kimlerle komşuluk ettik? Şimdi size bu “eskimeyen komşularımız”dan bahsedeceğim.

İttifak A.Ş 1988 yılında kurulmuşsa da 1993 yılında İttifak Holding A.Ş olarak bu binada şirket merkez adresi olarak faaliyetine başlamıştır. 2010 yılında ise hisse senetleri Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlamış. Şimdiler de yüzlerce şirketi. Binlerce çalışanı ile Konya ve Türkiye genelinde başarılı işlere imza atmakta.

Kombassan AŞ  aynı tarihte kurulmuş  halka açılmış diğer şirketlerden biridir. Yeni ismiyle Bera Holding AŞ. Keza, Konya ve Türkiye genelinde bir çok şirketi bulunan önemli iş alanlarında faaliyet gösteren güzide kuruluşlarımızdan. Özellikle kağıt, gıda, inşaat ve makine sektöründe iddialı hizmetler sunmaktadır.

Devlet kuruluşları ise; Kısa ismi TSE olan Türkiye İstatistik Kurumu, Anadolu Ajansı, Şimdiki ismiyle Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı Konya İl Sanayi ve Ticaret Müdürlüğü bir süre faaliyetlerini bu binada sürdürmüşlerdir.

Bununla birlikte; Muhasebe ve müşavirlik alanında hizmet veren Akdemi Planlama adı altında Mustafa Gürüler-Halimullah Gültekin abilerimiz ve saygın çalışanları. Yine bu alanda Ahmet Kürkçü ağabeyimiz ve muteber evlatları.

İnşaat sektöründe faaliyette bulunan İnş. Müh. M. Naci Adanalı ve İnş. Müh. Yaşar Pişkince ağabeyimiz ve çok kıymetli evlatları. Dekopen Ltd. Şti. sahiplerinden Muammer ve Kazım Büyüközlü ve çok değerli çalışanları. Yine İnş. Müh. Aziz ve Şevket Oruç abilerimiz ve itibarlı oğulları. Aynı zamanda bir zamanlar kalorifer duayeni Cemil Bozkurt ağabeyimiz. Hepsi güzel ve özel insanlar. Görevli kardeşlerimiz Mustafa ve Ramazan’ı da unutmamak lazım.  Buradan cümlesine saygı ve selamlarımızı sunarım. İşlerinde ve hayatlarında başarıların devamını dilerim. İsimlerini unuttuklarım varsa şimdiden özür dilerim.

Yazımızı Efendimizin  buyruğu ile noktalayalım. “Birbirinizi sevmedikçe iman etmiş olmazsınız.”

Cumanız mübarek olsun. Allah’a emanet olunuz…

  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adem Turan Arşivi
SON YAZILAR