Muhammet Gümüş

Muhammet Gümüş

Sultan Abdulhamit Han'ın mirası Çumra

Sultan Abdulhamit Han'ın mirası Çumra

Yenilikler, Yatırımlar ve yapılacaklar ile ilgili yerinde inceleme amacı ile gerçekleştirdiğimiz İlçe Belediyelerimizin ziyaretlerine aralıksız devam ediyoruz.

Şu zamana kadar yaptığımız ziyaretleri detaylıca röportajlarımızda sizlerle paylaşıyoruz bundan sonrada paylaşmaya devam edeceğiz. Hiç şüphesiz ilçelerimizde yenilikler farklılık gözlerden kaçmıyor ancak en çok ilgimizi çeken farklılıklar belediyelerimizin yol, temizlik, sosyal etkinlik vs tarzındaki normal hizmetlerinin ötesinde ilkleri yapıyor olmaları ve bunun gayretinde olmaları şeklinde karşımıza çıkması oluyor.

Nitekim ilçe ziyaretlerimizdeki yeni durağımız Çumra oldu. Çumra Belediye Başkanı Dr.Mehmet Oğuz ile randevumuza Başkan 10 dakika gecikmeli olarak geldi ancak bu gecikmenin nedeni Başkan'ın yaptığı mutat hastane ziyaretlerinden kaynaklanmasıydı. Tıp doktoru olan ve bu alanda görev yapan 2014 seçimleriyle de göreve gelen Başkan Oğuz çok güzel dualar alıyor. Öyle ki bizden önce yaptığı ziyarette sanırım 85 yaş civarındaki bir teyzemizin ettiği dua gözlerimizin yaşarmasına neden oldu.

Bunlar gerçekten önemli detaylar, yani bir Başkan veya amir olmaktan öte insan olarak bu tür ince noktaları atlamamak insanlara kendilerini düşündüğünüzü yaşatmak herşeyden önce insanlık olarak ruha duyguya ve yüreğe dokunuyor.

Amaçlarının halka hizmet olduğunu bunun içinde mesai saati gözetmeden çalıştıklarını söyleyen Sevgili Başkan Dr. Mehmet Oğuz, yaptıklarını ve yapacaklarını detaylıca anlattı. Bu detayları Emre Özgül kardeşimizin röportajında bulabilirsiniz. Ama benim bu köşede bahsedeceğim Çumra da yapılan yatırımların başlıkları şeklinde olacak. Görev süresi içinde geçmiş dönemlerde yapılamayanları yapan Çumra Belediye Başkanı Dr. Mehmet Oğuz, Kurumlar arası işbirliği ile Çumra'nın çehresinin değiştiğini, değişmeye de devam edeceğinin altını çizdi.

Burda dikkatimizi çeken en önemli konu ise yatırımların büyük bir kısmının Sultan Abdülhamid Han ile ilgili olmasıydı. Zaten Başkanlık makamında da Sultan Abdülhamid Han'ın fotoğraf ve portrelerini de görmek mümkün. Bunun nedenini kısaca özetleyen Başkan Mehmet Oğuz, tarihte Çumra'ya büyük önem veren ve ilçe olmasında yaptığı kritik noktasal yatırımlar ile Çumrayı Çumra yapan Sultan Abdülhamid Han'ın bu emeklerinin küçük teşekkürü olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Dolayısıyla Hicaz demiryolunun Çumradan geçirilmesinden tutun da yine Sultan Abdulhamit Han'ın hayali olan Mavi Tünelin ilçeye fayda sağlamasına kadar önemli kritik müdahelelerin gerçekleştirilmesinin Çumra'nın kaderini değiştirdiğine şahit oluyoruz. Zaten Başkanın “Bugün ilçe olmamızın sebebi olan ve sosyal medyanın bizlere Kızıl Sultan diye anlattığı dedemiz Cennet Mekan Sultan Abdülhamid Han’ı her yerde anıp ve ona yakışır torunlar olmak için kendimizi geliştirip yetişmeye devam edeceğiz. Çumra’daki tüm sulama projelerinin mimarı, Çumra’nın Çumra olmasının sebebi olan Hicaz demiryolunun mimarı olan Sultan Abdülhamid Han bizlerde ona olan vefa borcumuzu göstermek için her yerde onu anacağız.” ifadesi olayı özetleyen türdendi. Kısaca belirtmek gerekirse Sultan Abdulhamit Han'ın Mirası olan Çumra'da Sultan ile ilgili geniş ve değerli eserleri güzel ilçemizde görmeye devam edeceğiz.

Başkan'ın kurumlararası etkili iletişim ile ilçeye şu zamana kadar kazandırdığı 2 Milyarlık yatırımlar ise geçmiş dönem hükümetlerinin IMF'den almaya çalıştığı kredilerle aynı boyutta  olması Ülkenin ötesinde ilçelerimizin bile nereden nereye geldiğini görmek adına güzel bir fotoğraf olarak değerlendirilebilir.

Ben Çumra Belediye Başkanı Dr.Mehmet Oğuz ve ekibine bundan sonraki gayretlerinde ve hizmetlerinde başarılar dileyerek Çumra'ya değer kazandıran Konya Şeker'e de teşekkür ediyorum. Çünkü Konya Şeker Çumra'da büyümeye ve büyütmeye devam ediyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Muhammet Gümüş Arşivi
SON YAZILAR