Süleyman Küçük

Süleyman Küçük

Konya Geriye Doğru İlerliyor!

Konya Geriye Doğru İlerliyor!

Ulusal bir haber sitesinin bugün yayına koyduğu habere göre CNBC-e Bussines dergisinin hazırladığı araştırma ile Ülkemizdeki hangi şehrin yaşam standartları daha yüksek, hangi şehirde yaşam daha kolay sorusuna aranan cevaplar ortaya çıkmış oldu.
Haber sitesinde konuyla ilgili olarak il il verilen rakamlara göre, illerin kategorilerdeki sıralamada Türkiye genelinde kaçıncı oldukları gösteriliyor.
Konya’mız Ülke genelindeki genel sıralamada 35. Ekonomide 44. Eğitimde 59. Sağlıkta 20. Güvenlikte 19. Kent hayatında 64 ve Kültür Sanat sıralamasında ise 21. sırada olduğu belirlendi.
Diğer şehirlerin sıralamalarına bakılacak olursa mesela;
KARAMAN genel sıralamada 18. olurken Ekonomik sıralamada 22. olmuş. Hatta Karaman Eğitim alanında bile Konya’dan önde.
ISPARTA genel sıralamada 3. Ekonomide 20. Eğitimde 3. olmuş. Sağlıkta ise 1 numara.
KARABÜK bile genel sıralamada elde ettiği 22 sıra ile Konya’nın önünde yer alıyor.
Büyükşehirlerden Kayseri, Eskişehir, Erzurum ve Adana hayli hayli Konya’yı geçmiş durumdalar.
Bu şehirlerin sıralamaları şöyle:
KAYSERİ genel sıralama: 24 Ekonomi: 34 Eğitim: 35 Sağlık: 18 Güvenlik: 21 Kent hayatı: 61 Kültür sanat: 26
ESKİŞEHİR Genel sıralama: 2 Ekonomi: 9 Eğitim: 4 Sağlık: 4 Güvenlik: 18 Kent hayatı: 24 Kültür sanat: 4
ERZURUM Genel sıralama: 27 Ekonomi: 53 Eğitim: 52 Sağlık: 14 Güvenlik: 20 Kent hayatı: 73 Kültür sanat: 28
ADANA genel sıralama: 13 Ekonomi: 8 Eğitim: 58 Sağlık: 12 Güvenlik: 24 Kent hayatı: 41 Kültür sanat: 71.
Açıklanan rakamlar her defasında emsallerinden geri kaldığımızı yüzümüze çarparken nedense bizim kafalarını bir türlü sırça köşklerinden dışarı çıkaramayan idarecilerimiz hep büyüdüğümüz geliştiğimiz masallarını anlatmaya devam etmekteler.
Örnek mi istersiniz buyurun;
Daha dün denebilecek bir zaman önce 09.05.2011 tarihinde Büyükşehir Belediye Başkanı gazete ve televizyonlara servis ettirdiği haberlerde “Şehrin Sosyal Kalitesini Yükseltiyoruz.” Şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.
Komek Lokalleri’nde gerçekleştirdikleri çalışmalarla hem kadınlara faydalı olduklarını hem de şehrin sosyal kalitesini yükselttiklerini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı aradan bir hafta geçmeden iş dünyasının dergisi tarafından yalanlanmış oldu.
Büyükşehir böyle geliştirici(!) sosyal faaliyetlerin açıklamaları içinde gün geçirirken İlçe belediyelerinin de ondan geri kalır tarafları olur mu?
Karatay Belediyesi açıklamasında sosyal faaliyet olarak kısa adı Karmek olan Karatay Meslek Edindirme Kursu öğrencilerine yönelik düzenlediği sosyal aktiviteler çerçevesinde kursiyerleri Hıdrellez pikniğinde buluşturur.
Büyükşehir Belediyesi Dere tesislerinde düzenlenen Hıdrellez pikniğinde nedense 24 ncü Dönem Milletvekili Adayı Ayşe Türkmenoğlu arzı endam eder?
Meramın hiçbir konuda esamisinin okunmadığı gibi bu konularda da adı geçmezken, maalesef Selçuklu belediyesi bu furyaya tamamen kendini kaptırmış gözüküyor.
Güya belediyeler içinde pohpohlama usulüyle en başarılı olarak gösterilmeye çalışılan o ya!
Hatta Selçuklu Belediyesi bu işi o derece ileri götürür ki; Büyükşehir Belediyesince Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun da katılımı ile 6 Mayıs Cuma günü açılan Karaaslan Hadimi Parkındaki müzikli eğlence ile Selçuk Üniversitesince 1 haftadır düzenlenen müzikli Koç gibi festival ve Garanti bankası bonus kartının önümüzdeki günlerde düzenleyeceği sokak şenlikleri yetmiyormuş gibi, Selçuklu Belediyesi de onlardan geri kalmamak için sokak konserleri düzenlemeye başlar.
Belediyenin düzenleyeceği bu müzikli sokak eğlencesi ile ilgili olarak web sahifesindeki ilan da tam anlamı ile evlere şenlik bir resimle tamamlanmış. Selçuklu belediyesin Konya’mızda afiş resmi ile tanımlanmaya çalışılan gençlik gibi bir gençlik arzu ediyorsa, olmaz olsun öyle gençlik diyesi eliyor insanın.
Zaman ahir zamandır.
Sadece yaptıklarınız değil, yapamadıklarınız da hesabınıza kaydediliyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Küçük Arşivi
SON YAZILAR