Süleyman Küçük

Süleyman Küçük

Belediye Başkanları Köşeyi Döndü Yine

Belediye Başkanları Köşeyi Döndü Yine

Cumartesi günü gazetelere yansıyan İçişleri Bakanlığı genelgesini görmüş olmalısınız.
Bakanlık genelge ile tüm Türkiye’de kaldırımların 15 santimden yüksek olmasını yasaklıyor ve kaldırım genişliği başta olmak üzere yeni kriterler getirmiş oluyor.
Bu genelge ile belediye başkanlarının yap-boz haline getirdikleri kaldırım yapımları ve kısa süre sonra yapılan değiştirmeler bir disiplin altına alınacak diye sevinenlerin yanılacaklarını şimdiden söyleyelim.
Şöyle ki;
Belediye başkanlarının en kolay yaptıkları iş kaldırım düzenlemek veya kendi düzenledikleri kaldırımları belli bir süre sonra tekrar tekrar yenilemektir.
Bunun mazereti de ekseriya hazırdır.
İmar düzenlemesi yapıldığı için veya şehir geliştiği(!) için ya da başbakanın fî tarihinde bir toplantıda belediye başkanlarına şehrin düzenlenmesinde andezite ağırlık verin dediği için bu önemli(!) düzenlemeler yapılmaktadır.
Sonra bu kaldırım değiştirmeler öyle önemli işlerdir ki ya tam yaz mevsiminde memleketimizin gelir(!) kaynağı turistler ile alamancılarız geldiği zaman başlar, yada aralık ayında Hz. Mevlana(ks) anma törenleri sırasında.
Bunun en yakın örneği kış sezonunda başlayan Alaaddin-Mevlana arası kaldırımlar ile yaz mevsiminde başlayan anıt-İstasyon arasındaki kaldırım değişim çalışmalarıdır.
Şunun şurasında seçime hemen hemen 13 ay kadar bir zaman kaldı ve bu belediye başkanlarından belki kurtulma ümidi belirdi diyenlerin hevesleri kursaklarında kalacak..
Bakanlık bu yayınladığı genelge ile hem hali hazırdaki belediye başkanlarını hem de gelecek dönem kazanacak olan belediye başkanlarını kurtardı.
Artık hem hâlihazır hem de gelecek dönem kazanacak olan belediye başkanlarının mazeretleri de hazır hale geldi.
Diyecekler ki;
“Bakın biz kaldırımları değiştiriyorduk ve hemşerilerimiz bize haksız eleştirilerde bulunuyorlardı, gelin görün ki hemşerilerimize rağmen bakanlık bile bizi haklı gördü ve genelge yayınladı. Kaldırımları tekrar tekrar değiştirmemizin mazereti resmen bulundu.
Bundan böyle kaldırım değişikliğine itiraz edecekler için de bu yol kapanmış oldu”
Anladınız değilmi muhterem Konyalılar.
Bu genelge ile kaldırım değişimleri ve yapboz işler sona ermeyecek, daha da artacak.
Hatta bu işler yeniden başlayacak ve yıllar boyu sürecek.
Öyle ki; Tüm kaldırımların son bir kere daha değiştirilmesinin yolu kapanmadı aksine bir daha kapanmamak üzere sonuna kadar açıldı desek yeri var.
Çünkü bu şehirde nerede ise genelge ile uyulması istenen TSE standardında kaldırım yok.
Öyle ise yapılacak şey, haydi Türkiye hep birlikte ileri kaldırım değiştirmeye.
Kaybedenin şehir ve hemşeriler olması önemli değil.
Mahallesinde sokağında ve şehrinde aylar boyu sürecek sıkıntıyı çekenlerin öğrenciler, emekliler ve esnaf olması da hiç önemli değil.
Kazananlar ve köşe dönenler belediye başkanları ile etrafında el ovuşturanlar olduktan sonra.
Hele bir de seçim tarihi kesinleşsin.
Görün bakın pusuda bekleyen yeni aday adaylarının şimdiki belediye başkanlarının kaldırım taşlarını değiştirmelerini gölgede bırakacak ne muhteşem(!) projeleri ortaya çıkacak.
Çok kalmadı görürsünüz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Küçük Arşivi
SON YAZILAR