Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Yönetim ve teknik heyet, sabote mi? ediliyor

Yönetim ve teknik heyet, sabote mi? ediliyor

İki hafta önce “Skandal kararlara hazırlıklı olun” başlıklı yazımda bahsetmiştim.

Senaryo uygulanmaya başladı, ligler öyle bir hale geldi ki, lehine karar verilen de, aleyhine karar verilen de isyanlarda.

Lehine karar verilen takımlar belli artık, bu takımların haricinde ki tüm takımlar figüran.

Trabzon maçı hakemi de sanki, kendisine verilen bir misyon varmış gibi, ilk dakikadan itibaren, ikili mücadeleler de dahil olmak üzere takdir haklarının tamamını Trabzon lehine kullandı.

Geçen yıl da Malatya maçında Konya aleyhine verdiği kararlarla maça damgasını vuran Meler, Konya aleyhine gösterdiği sarı kartlar ile yine yapacağını yaptı.

Trabzon hakemin de yardımı ile ilk dakikalarda baskı kurdu. Ancak ilerleyen dakikalarda Konya baskıyı kırdı. Trabzon kalesinde etkili oldu.

ATAMAYANA ATARLAR,

Eline geçirdiği fırsatları değerlendiremeyen, 6 pas üzerinden topu tribünlere gönderen Konya 37. Dakika da Sorloth’ un golüne engel olamadı ve 0-1 geriye düştü.

İlk yarıda ataklarımızın tamamı sol taraftan gerçekleşti, zaman zaman da etkili oldu. Ne hikmetse ikinci yarı sol tarafı unuttuk. Bunda bir gariplik var, sanki takım etkili atak yapmak istemiyor.

İlk yarı bir sona erse de çektiğimiz çile de bitse diyorum artık. İhtimal vermek istemiyorum ama sanki teknik heyet ve yönetim oyuncular tarafından sabote ediliyor.

GEMİ LİMANA GELECEK Mİ?

Kaptanın denizde hangi dalgalarla ve tehlikelerle boğuştuğunun bir önemi yok. Kaptan gemiyi limana sağ salim getirdi mi? getirmedi mi? ona bakılır.

Ali Koç ve ekibi Fenerbahçe nin kaptan köşküne oturduktan sonra beklentiler o kadar arttı ki, bırakın yurt içini Avrupa da şampiyonluklar hayal etmeye başladı taraftarlar.

Geçen yıl bu hayaller suya düştükten sonra gözler bu yıla çevrildi.

Beşiktaş galibiyetine rağmen, şu ana kadar iyi bir gidiş yok, futbol takımının durumu ortada, bunun yanında basketbol ve voleybolda da durum parlak değil.

Ali Koç denizde inanılmaz dalgalarla boğuşuyor, Ancak kimse bu dalgalara bakmıyor, gemi limana gelecek mi? gelmeyecek mi? Taraftarlar sanırım bu yıl da her branşta hayal kırıklığı yaşayacak.

Zira ışık görünmüyor. Kaptan Ali Koç a kolaylıklar ve başarılar diliyorum.

AYNI HİKAYE

Galatasaray ilk maçta 2-0 yenildiği Tuzla spor’ u ikinci maçta 4-0 yenerek Türkiye kupasında ilk 16 ya kalmayı başardı.

Maç sonrasında futbol konuşulması gerekirken, ne var ki maç sonu olaylar konuşuldu ve spor gündemine damgasını vurdu.

Maç sonu olaylarda suçlu aramıyorum, herkes ne yaptığını ne yapmadığını bilir, ancak 4-0 kazanılan bir maçta, rakip hatalı kusurlu olabilir, Galatasaray lı futbolcular maç sonunda tahrik edilmiş olabilir.

Büyük olarak Başta Terim, teknik ekibinin ve oyuncularının daha sakin olması, Tuzla spor’ a centilmenlikten örnekler vererek, sporun, barış ve kardeşlik olduğunu hatırlatması gerekirdi.

Ancak, Galatasaray bunu hiç yapmıyor, ligde rakiplerinin daha üst sıralarda yer alması, tüm ekibin kimyasını bozuyor.

İşin özü Galatasaray tartışmadan ve karışıklıktan faydalanıyor. Tıpkı geçmiş yıllarda olduğu gibi.

Galatasaray içinde bir kesim bilerek ve isteyerek kavga çıkarıyor, böylece camiayı birleştiriyor ve diri tutuyorlar.

Bunda da bu yıla kadar başarılı oldular. Bu sezon da başarıya ulaşacaklar gibi görülüyor, aynı senaryoyu tekrar ederek camiayı kenetlemeyi başarıyorlar.

Kimse ümitlenmesin, Göztepe yenilgisine rağmen, bu yıl da Galatasaray şampiyonluğun en önemli adaylarından.

Galatasaray bu yılı şampiyon olursa gelecek 10 yıl da da şampiyonluğun en büyük adaylarından olacağından kimse endişe etmesin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR