Mervenur Dalbudak

Mervenur Dalbudak

Yeniden Merhaba

Yeniden Merhaba

Yeniden…

Bir sözcük ancak bu kadar güzel ve anlamlı olabilir. İçinde umut, içinde ışık, içinde şans, içinde heyecan olan sihirli sözcük YENİDEN…

Yürüdüm. Uzun bir yol vardı önümde. Bazen yoruldum bir ağacın gölgesinde dinlendim. Yeniden yürümeye devam ettim. Yolcunun işini Allah bilir yolcu bilmez karşısına neler çıkacağını. Yaralandım, kan kaybettim. Yeniden eski sağlığıma kavuştum. Bir dağ çıktı önüme tırmandıkça düştüm, düştükçe yeniden tırmandım. Heybemde tükenen umutların yerini yeniden doldurdum.

 

Hiçbir yeniden kendiliğinden olmadı. Biraz sabır, biraz çaba, biraz istek… Dün akşam uyumuştun bak bu sabah güneş yeniden doğdu. Allah sana bir gün daha verdi. Ağladın üzüldün ama şimdi yeniden gülüyorsun. İnan! Yeniden sözcüğünün gücüne inan. Başına ne gelirse gelsin içinde yarına dair bir umut olsun. Hepimizin bildiği artık klişeleşmiş bir söz var tırtıl yolun sonu dediği yerde tutunmuş hayata kelebek olmuş. Ona yeniden bir hayat vermiş Rabbi.

 

Bazen öyle anlar vardır ki bir ışık doğar gözüne ve sen o ana kadar yaşadığın her şeyin yalan olduğunu anlarsın. Güvendin, inandın ama gerçek değildi. Hayallerin yıkıldı çabaların küle döndü. Acı çektin, üzüldün ama geçti. Yenidenle yeniden doğdun.

 

Günümüzde hayatımızı kolaylaştıran teknolojik aletlerin nasıl icat edildiğine bakacak olursak yenidenin gücünü görebiliriz. Hiçbir mucit il seferde başaramadı. Yeniden denedi, yeniden uğraştı, yeniden çabaladı, yeniden, yeniden ve sonuç… Teknoloji gelişti, büyüdü.

Unutma kimse seni senden daha tanıyamaz. İçindeki potansiyeli senden başka kimse bilemez. Zayıflıklarını, güçlü yanlarını, neler hissettiğini anlayamaz. Sen bilir ve anlarsın. Senin bildiklerin ve anladıkların yeniden mucizesini ortaya çıkarır.

 

Yeniden bir sihirdir, mucizedir. Ayağa kalkmaktır, iyileşmektir. Allah’ın sana verdiği ikinci bir şanstır. Perdeni araladığında odana dolan güneştir yeniden. Aniden bastırdığında yağmur bulduğun küçük bir sığınaktır. Ayaklarını denize sokup gün batımını izlemektir yeniden. Yeter ki onu keşfet yenidene inan. Asla pes etme. Nasıl ki bardak kırıldı diye su içmekten vazgeçmiyorsan yeniden demek için de vazgeçme. Mimik serçenin yıllardır söylediği gibi:” Yine yeni yeniden…”

 

Not: yine yeni yeniden burada olduğum için ne kadar mutlu ve heyecanlıyım anlatamam. Bana kapıları her zaman açık olan Merhaba Gazetesi ailesine Sevgili dost, Abi İbrahim Beyefendi’ye ve can dostum, yoldaşım, sırdaşım, ilham kaynağım Zeynebim’e sonsuz teşekkürler… Mutlu haftalar.

 

Monaroza

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mervenur Dalbudak Arşivi

Mola

30 Haziran 2020 Salı 09:04
SON YAZILAR