Zehra Özdemir

Zehra Özdemir

Yaşıyorsak Umut Var Demektir

Yaşıyorsak Umut Var Demektir

İnsanoğlu zaman dediğimiz makineyi bir yerde durmuş gibi algılamaktan çok hoşlanıyor. Doğum günleri, anma günleri, yıldönümleri,… Sanki zamanı bir noktaya kilitlenmiş gibi görmemize neden oluyor. Yılbaşı da öyle. Çevremdeki büyüklerden, şehre uzak kalmış köylerden gelen bazı büyüklerin ziyaretiyle zamanı anlıyoruz kimler geldi kimler geçti diye.
Ne olursa olsun zamanı bir yerde durdurup bir nefes almak belki biraz da işimize geliyor ki buna kayışız kalmak da olmuyor.
Zaman dediğimiz şey zamanı göstermek için kullandığımız saat gibi pili bitince durmuyor ki…
Gerçekte durmadan akıp giden zaman, kendi bildiği yolda yürümeye devam ediyor. Eski yıl biterken de yeni yıl başlarken de öyle. Hepimiz yeni bir başlangıçtan, tazelenmekten, bir şeye yeniden başlamaktan hoşlanırız. Altında fazla bir şeyler aramadan girdiğimiz yıl için güzel dileklerde ve duada bulunuruz ve böyle bakmak gerekir diye düşünüyorum.
Haydi saklamayalım, hepimiz, umut etmekten hoşlanırız. Dilekler, dualar da inancımızın bir parçası… İçimizdeki umut ışıkları hep bir değişim, hep bir iyilik peşinde.
Gerçekte, dün ile bugün zaman dilimi olarak farklı değil. 31 Aralık gecesi saatler 24.00'ü çaldığında bir yıl bitiyor desek de zaman makinesi durmadan çalışmaya, ilerlemeye devam ediyor.
Gelen yıl ile geçen yılın zaman çizgisinde birbirinden ne farkı var? Yok değil mi? Ama yeni bir yıla girdiğimizin de farkında olmak ve kendimizi de sorgulamanın, yaptıklarımızı ve yapamadıklarımızın muhasebecisi yine kendimiz oluruz.
Arkasında, depremler, savaşlar, her türlü kötülükler bırakarak kaçıp giden 2023 neyse ki bitti. Dileyelim ki yenisi hepimize iyi şeyler getirsin.
Ama son yıllarda her gelen yıl, geçen yılları aratır oldu. Bu yüzden daha iyi bir yılı ve huzur içinde daha mutlu günleri artık hak etmedik mi? İnsan umutsuz yaşayamaz. Yaşıyorsak umut da var olacaktır.
Çoktan hak ettik. Öyleyse gelen yıl eğer dediklerimizi tutacaksa diyelim ki yeni yıl giden yılı aratmasın, yeter.
Bütün dostlarıma, arkadaşlarıma gönüllerinde yaşattıkları umuda ulaşmalarını diliyorum. Hepsinden önemlisi çocuklarımıza da yarınlara umutla bakabilecekleri bir yıl diliyorum.
Yeni yılınız kutlu olsun! Hayırlı uğurlu olsun!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Zehra Özdemir Arşivi
SON YAZILAR