Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Transferde yerli oyuncular tercih edilmeli

Transferde yerli oyuncular tercih edilmeli

Yeni sezon hazırlıklarına temmuz ayının başında start veren Konyaspor’da iç ve dış transferde ilk imzalar atıldı.

Maçların seyircili oynanmasına izin çıktıktan sonra takımların transferleri daha da önem kazandı.

Bu aşamadan sonra yöneticiler, teknik heyet ve oyuncular daha dikkatli olmak zorunda.

Futbolu özleyen, takımlarının başarılı olmasını isteyen taraftarlar, yapılan hatalara ve başarısızlıklara tolerans göstermeyecek, tepkilerini anında ve yüksek sesle dillendirecektir.

Durum böyle olunca, ister istemez teknik ekip ve oyuncularda baskı oluşacaktır. Bu baskı olumlu olabileceği gibi, olumsuz sonuçlar da doğurabilir. Olumsuz sonuçlarda teknik ekibe büyük görev düşecek. Teknik direktör ve ekibinin başarısı da burada kendini gösterecektir.

Konya, ikisi iç, ikisi de dış transferde olmak üzere dört oyuncu ile resmi sözleşme imzaladı. Çok transfer yapmaktansa eksik olan bölgelere nokta atışı oyuncular alınmalı.

Gerçi bu konuları Palut Hoca ve başkan Özgökçen' in daha iyi bildiğinden eminim. Yabancı kuralı göz önüne alınarak, transferde yerli oyunculara ağırlık verilmeli.

Yönetimin zihinlerde ki soru işaretlerini giderecek adımları atacağını, kısa süre sonra taraftarları rahatlatacak açıklamaların arka arkaya geleceğini düşünüyorum.

SEBEP KÖTÜ YÖNETİM

Ulusal takımın Avrupa Şampiyonasında aldığı sonuçlar bir daha gösterdi ki futbolumuz iyi yönetilmiyor.

Futbolculara ve teknik ekibe ciddi miktarda pirim dağıtıldığı doğru ise tuz da kokmuş demektir.

Milli takımın başarısızlığında, birinci sorumlu Nihat Özdemir Başkanlığındaki Futbol Federasyonu ve yönetim kuruludur. Süreci iyi yönetemediler.

İkinci sorumlu ise, takımı her yönü ile iyi hazırlamayan, rakip takımları iyi analiz edemeyen, oyuncu değişikliklerinde yanlış kararlar veren, şampiyona öncesi tecrübeli oyuncuları kadro dışı bırakarak 26 kişiden oluşan kadrosunun genç olmasından bahseden Şenol Güneş ve ekibidir.

Son olarak, fizik olarak yetersiz, kendilerine büyük ümitler bağlanmasına rağmen sahada ruh gibi dolaşan, sezon içerisindeki takım performanslarının çok altında kalan, altın versiyon denen ama hurda çıkan oyuncular gelmekte.

Ortada bir başarısızlık varsa, bunun müsebbipleri bellidir, derhal futbolun yönetiminden uzaklaştırılmalıdır.

2022 Dünya şampiyonası maçları elemelerinde lider olmamız sakın bizi aldatmasın, bu oyunla gruptan çıkamayız.

Spor camiasının Milli takımdan beklentisi, Avrupa şampiyonasındaki performanslarından ders çıkartarak yola devam etmesidir.

AZİZ YILDIRIM’ ı ÇOK ARAYACAKLAR

Fenerbahçe Kongresi öncesinde basın toplantısı düzenleyen Aziz Yıldırım başkanlığa aday olmayacağını söyledi.

Akabinde ise Ali Koç'a ithafen "Seni affetmem bunu bil. Seni bu seyirciyle göndereceğim."  İfadelerini kullanması mücadeleden vazgeçmediğinin göstergesi olarak değerlendiriyorum.

Daha önceki yazılarımda ifade etmiştim. Fenerbahçe taraftarı Aziz Yıldırım’ ı çok arayacak diye. Bunu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bu yazdıklarımın Ali Koç’ un şahsiyeti ile ilgilisi yok. Kendisini tanımam bilmem, ben icraatlarına bakarım, icraatlarına göre de Koç başarılı değil. Bu sebeple tekrar seçilmesine rağmen görevi derhal bırakmalı.

Aksi takdir de rakipleri sportif başarı başta olmak üzere ekonomik ve taraftar sayısının artışında Fener’ çok gerilerde bırakacak.

Bu arada, Fenerbahçe Kulübü, teknik direktörlüğe daha önce de çalıştıkları Portekizli Vitor Pereira'nın getirildiğini açıkladı.

Vitor Pereira başarılı olacak’ mı bilmiyorum. Bunu zaman gösterecek. Ancak Fener yönetimi ve taraftarı Aykut Kocaman’ ı daha çok arayacak. BUNU BİLİYORUM.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR