Emre Özgül

Emre Özgül

Sandıktan “Evet” çıkacak

Sandıktan “Evet” çıkacak

Yeni bir siyasi sürece girmeye hazırlanıyoruz. Anayasa değişikliği, meclisten geçti. Referandum yakında.

Son kararı yine halk verecek. Referandum sürecine kadar, şiddet olaylarının tırmandığını görme ihtimalimiz de hayli yükselecek.

Önceki akşam, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'na lav silahı ile yapılan saldırı bunun en bariz örneği.

Halk, yeni anayasa paketi ile ilgili yeterince bilgiye sahip olmasa da;  referandum da desteğini esirgemeyecek ve sandıklardan büyük çoğunlukla “Evet” çıkacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çağrıda bulundu. Halk, sokağa döküldü. 15 Temmuz gibi zorlu bir süreç, başarı ile atlatıldı.

Gerçekleri inkar etmenin gereği yok. Doğruya doğru, yanlışa yanlış diyebilmeli insan. Tarihte eşi benzeri görülmemiş bu saldırının püskürtülmesi, halkın gözünde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı daha üst noktalara taşıdı.

Erdoğan'ın cesareti ve halkın dilinden anlaması, başarısının altında yatan en önemli iki unsur. Referandumdan “Evet” çıkmaması bu anlamda olanaksız.

Gelelim karşı cepheye. Siyasi partilerin özellikle CHP'nin kaygısı büyük. Çoğunluğun altında ezileceklerini, beklentilerinin isteklerini karşılayacak nitelikte olmayacağını iyi biliyorlar.

Fakat gözleri o kadar kör olmuş ki; ateşe körükle gittiklerinin bile farkında değiller. CHP Konya Gençlik Kolları Başkanı, Konya gibi muhafazakar ve tutucu bir şehirde, yüksek sesle bildiri okuma cesareti gösteriyor. 

AK Parti ve MHP yakınlaşmasından rahatsızlık duyan hırçın çocuk CHP;  referandum sürecine kadar halkla iç içe olacak ve asıl doğruları anlatacakmış!

Halk ile aynı dili konuşamayan ve gerektiği gibi muhalefet yapamayan CHP, HDP ile aynı safta yer almanın ötesine gidebilir mi? Mümkün gözükmüyor. Çünkü, bu milletin güvenini zamanında çok kırdılar.

SAADET PARTİSİ'NDE YANLIŞ OLMAZ

Saadet Partisi'ne yapılan yakıştırmalar, gerçeği yansıtmıyor. Milli Görüşçüler, hocası Erbakan'ı satmadı. Davasına, her zaman sahip çıktı. Başkanlık sistemine katiyen karşı da olmadı. Destek vereceklerini belirtti fakat yeni anayasanın maddelerinden bazılarının değişmesini talep etti.

Bu söylemler, ithamlar kalp kırmadan öteye gitmez. Halkın düşüncesi ve desteği belli. Allah, devletimize milletimize zeval vermesin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Emre Özgül Arşivi
SON YAZILAR