Adem Turan

Adem Turan

Okulların tatil takvimi

Okulların tatil takvimi

1. dönem ara tatili 15 Kasım tarihinde başlayacak ve 19 Kasım’da sona erecek.

Yarıyıl tatili 24 Ocak tarihinde başlayacak ve 4 Şubat’a kadar devam edecek. 2. dönem ara tatili 11-15 Nisan tarihleri aralığında olacak. Karneler 17 Haziran 2022’de dağıtılacak.

Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bazı özel kursların yapacağı teorik ve uygulama sınavları ile ehliyet uygulama sınavlarında görev alacak aşı olmamış usta öğreticilerden, 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi isteneceğini açıkladı.

Peki öğrenciler tatil dönemlerini nasıl geçirmeli? Uzmanlar bu konuda neler söylüyorlar kulak verelim o zaman.

Öğrenci, tatili öğrenci gibi, öğretmen, öğretmen gibi, veli de veli gibi tatili değerlendirsin diyerek başlıyor söze. Öğrencinin ilk yapacağı iş bugüne kadar olan sadece ilk dönem okuduğu sınıfın birinci dönemi değil geçmiş bilgi ve deneyimleri ile yüzleşerek geçmişteki eksiklikleri tamamlamak için çalışmalı… Sonrasında bol bol okumalı zihinsel güçlenmeyi sağlamalı, sağlıklı beslenme, düzenli uyku ve spor yapılarak bedensel güçlenme, arkadaş, eş -dost ziyareti ile sosyal gelişim sağlama, …vb. alanlarda gelişim sağlanarak bütünsel gelişim sağlanmalı…

Bütünsel gelişim sağlandıktan sonra akademik başarı gelecektir. Önemli olan sizin mutluluğunuzdur,  ileride olmak istediğiniz hedefinizi hayal edin ve bu hayale uygun şekilde yaşamınızı düzenleyin.  Önemli olan o hayalinize ulaştığınız anı sık sık canlandırmanız ve o ana ulaşmak için yapmanız gerekeni yapmanızdır. Sadece siz istediğiniz için yapmak istediklerinizi yapın ki; başarıdan ziyade süreçten haz alın, süreçten haz aldığınız zaman ders çalışma devamlılık arz edecektir. Başarıyı getirende zaten bir durumun devamlılık arz etme halidir.

Anne-babalar siz ki; öğrenciyi başarılı kılacakların en başında gelenlersiniz. Lütfen bu taşıdığınız gücü önemseyin ve harekete geçirin. Birilerinin zannettiği gibi keramet öğrencide ya da öğretmende değil sadece asıl güç sizde değerli aileler.

Yunus Emre, bir beyitin de “Söz var eğe başı, söz var kestire başı” der. Evet anne-baba olarak çocuklarımız iletişimde bulunur iken öyle bir söz söyleyelim ki çocuklarımızın başı eğilsin” yoksa iletişim çatışmaları yapıyoruz ve “Kaş yapar iken göz çıkarıyoruz” çocuklarımızı ders çalışmaya hayallerine ulaştırmak ister iken; derse, ders öğretmenlerine, arkadaşları/kardeşlerine ve en önemlisi kendinize düşman ediyorsunuz. Şu gerçeği ASLA unutmayalım ki, çocuklar bizim geleceğimiz, göz aydınlığımızdır.

Bu hususlara dikkat edersek, başarının geleceğine inanıyoruz. Bütün öğrencilerimizin iyi tatil geçirmelerini temenni eder, üstün başarılar dileriz.

Cumanız mübarek olsun, Allah’a emanet olunuz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adem Turan Arşivi
SON YAZILAR