Sabit Horasan

Sabit Horasan

Nefesler kesildi!

Nefesler kesildi!

Süper ligde son 4 haftaya girildi.

Deyim yerindeyse nefesler kesildi.
Ligini zirvesinde ve dipte kıran kıran mücadele var.
Üstte 4 takım: Galatasaray, Başakşehir; Beşiktaş ve Fenerbahçe şampiyonluk yarışını son haftaya kadar sürdürme amacında. Dahası, görüntü öyle.

Dipte ise, her ne kadar puanını 36’ya yükseltse de 11. sıradaki Bursaspor dahil  Antalyaspor, Akhisar, Alanyaspor, Osmanlıspor, Gençlerbirliği, Atiker Konyaspor kalan maçlarını en az kayıpla kapatarak ligde kalma mücadelesi vermekte.

Kritik haftaları geçmişte iki kez yaşadık. Bir daha yaşamamalıydık, ama ne yazık ki bir kez daha geldi başımıza.
Temennimiz, Konyaspor’un sezonu düşme hattı dışında bir yerde kapatmasından yanadır.

Onun için de Pazar günü kazanılan Kasımpaşa maçından sonra ilk üç maç Bursaspor deplasmanı, iç sahada Karabükspor ve Göztepe karşılaşmalarının kayıpsız geçilmesi düğümü çözecek, alınacak 9 puan yeşil-beyazlı ekibi düzlüğe çıkartacaktır.

İç sahada kayıp vermeme adına, en önemlisi de lige tutunma adına kazanılması gereken bir maçtı.
Ligde sezon başında küme düşer gözüyle bakılan, ancak toparlanarak kendisini orta sıralarda bulan, bunun sonucu rahat bir konumda bulunan Kasımpaşa maçı Atiker Konyaspor kadar düşme hattındaki diğer takımlar için de önemliydi. Gözler bir yerde dün Konya’ya çevrilmişti.  

Bursaspor ve Osmanlıspor’un kazandığı hafta da Atiker Konyaspor’un galip gelmekten başka yolu yoktu. Kaybedilecek  her puan tehlike çanlarının çalması demekti.

Bu bilinçle sahaya çıkan Kartallar, maçın başından itibaren taraftarlarının verdiği destekle oyunda kontrolü sağlayarak, şansında yardımıyla istediği 3 puanı alarak ligde kalma  umutlarını sürdürdü.

Atiker Konyaspor’da Skubiç ve Ömer Ali cezalı ve sakat olmaları nedeniyle ilk 11’de yer alamadı. Bu nedenle, Moke sağ bekte, Fofana sağ, Volkan Şen sol kanatta başladı maça.

Topa ilk dakikadan itibaren hakim olan, pas yaparak oyunu kontrol eden Konyaspor daha 11. Dakikada, her ne kadar yüzünde mutsuz bir görüntü olsa da, fiziki yetersizliği nedeniyle sık sık sakatlanarak yerde kalsa da  Konyaspor’a geldiğinden buyana ilk yarıda en iyi futbolunu oynayan  Volkan Şen-Eto’o yardımlaşmasıyla Eto’dan gelen şık golle öne geçti.

Rakibe pozisyon vermeyen Konyaspor, bu üstünlüğünü uzun süre devam ettirdi. Bunun sonucu  Konuk takım Kasımpaşa ilk kez 37. dakikada Trezege ile gelebildi Konyaspor kalesine.
İlk 45 dakikada Konyaspor’un üstünlüğüyle sona erdi.
İkinci yarıda Kasımpaşa daha etkili bir görüntü verdi.
Nitekim, konuk takım üst üste İlhan Depe ile pozisyonlar buldu.

Atiker Konyaspor, her ne kadar rakibe topla oynama şansı verse de iyi defans yaparak gol yollarını kapattı.
Maçın ikinci yarısında her iki takımda pozisyonlar buldu. Dahası, maç iki takım için de geldi gitti denebilir.
86. dakikada, ikinci yarının ilerleyen dakikalarında Volkan ve Eto’nun yerine oyuna giren Vedat-Jahoviç yardımlaşması sonucu Jahoviç’in  golüyle skoru 2-0’a taşıyan Konyaspor sahadan 3 puanla ayrılarak son 5 maçta yenilmezliğini sürdürdü ve 3. galibiyetini aldı. Kartallar bu dönemde 8 gol atarak kalesinde de gol görmedi.

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR