Adem Turan

Adem Turan

Merhaba Gazetesi  52 yaşında

Merhaba Gazetesi  52 yaşında

Merhaba Gazetesi size merhaba diyeli 52 yıl oldu. 1991 yılına kadar “Yarın” diye seslenirken,  Şubat 1991 tarihinde ise “Merhaba”  diye gününüze renk katmaya  başladı. Ben bu hayat hikayesinin 30 yılına şahitlik ettim. Bir çok ağabeyimiz ve kardeşlimizle çalışma imkanı bulduk. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler... 

Kolay değil yarım asırlık bir ömür, kim bilir kaç belediye başkanı geldi-gitti. Kaç tane vali değişti, bunların sayılarını bilmek güç araştırmak lazım. Ancak şurası kesinki, hiç biri ile Merhaba Gazetesi olarak sorun yaşamadık. Onların sözlerine, isteklerine  tercüman olup, halkımızı icraatlarından haberdar ettik. Merhaba Gazetesi; Şehrimizde husule gelen bir takım aksaklıkları da dile getirerek, çözümüne katkı sağlamak için gayret etmiştir. Ve hiçbir zaman da birinciliği elden bırakmamıştır.

Malumunuz, önceleri sosyal medya-internet medyası diye bir iletişim aracı yoktu. Olan bitenden haberdar olmanız için ya televizyon seyredeceksiniz, ya radyo dinleyeceksiniz ya da gazete okuyacaksınız. İnsanların geneli bu üç medyayı da takip ederlerdi. Şimdi jenerasyon değişse de gazete okuma alışkanlığı devam ediyor. Bazen aksilik olup gazete geç bırakıldığında, (netice de  gazete ellerine ulaşsa da) gazetem gelmedi diye arayıp sitem ederler. Mahalli gazete olduğumuz için, tirajımızın büyük çoğunluğu motorlu kuryeler ile iş ve ev adreslerine ulaştırmak oluyor. Özellikle kış aylarında bu hizmet biraz daha zor gerçekleşiyor. Aksamalar oluyor ama okurlarımız bu durumu anlayışla karşılıyorlar, onlara bu hususta da teşekkür ediyoruz.  

Bizi yalnız bırakmayarak, teveccühlerini eksik etmeyen Konyalı hemşehrilerimize tek tek gönülden teşekkürler ediyoruz. Siz de iyi ki varsınız diyoruz.   

Milletçe zor günler geçirdiğimiz şu günlerde,  gerek yangınlara gereke sel afetine maruz kalan tüm insanlarımıza geçmiş olsun der, vefat edenlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Devletimiz ve tüm halkımız onların yanlarındadır. En kısa zamanda yaralarının sarılacağına

yürekten inanıyoruz.

Allah bir daha göstermesin diye de  dua ediyoruz.

Cumanız mübarek olsun. Allah’a emanet olunuz.      

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adem Turan Arşivi
SON YAZILAR