Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

Konyaspor istediğini alamadı

Konyaspor istediğini alamadı

Konyaspor ligin ilk yarısında 19 maçta 39 puan toplayarak tüm dikkatleri üzerine çekti.

Hal böyle olunca Konyaspor ulusal futbol kamuoyunun ilgi odağı haline geldi.

Konyaspor’un 39 puan toplayacak gücü varmıydı derseniz, Konyaspor toplayabileceği maksimum puanı topladı. Fazla sakatlık ve ceza sorunu yaşamayan Konyaspor 19 haftayı son derece verimli geçirdi.

İlhan Palut ciddi manada başarılı oldu, elindeki kadrodan maksimum verim aldı.

Konyaspor bu hafta Rıza Çalımbay’ın Sivasspor’unu konuk etti. Rıza Çalımbay’ı biliriz. Uyutan futboluyla izleyenleri canından bezdirir,

Sivasspor elindeki kadro ile Konya’da gol yemeyeyim, yakalarsam da gol atar puan yada puanlar alırım demiş ve Konyaspor’u iyi etüd etmiş.

Konyaspor bu hafta önemli oyuncusu Serdar Gürler’den yine yararlanamadı, kulübeden gelip oyuna etki eden en önemli isim Mpoku’da kadroda yer alamadı.

Sivasspor beni maç boyu yanıltmadı, kanatları çok iyi kapattılar ve hem Zymer hem Michalak kenarda kaybolup gitti.

Amir ve Soner ile orta alanda da Sivasspor’a üstünlük kuramadık.

Orta alan ve hücum üretken olmayınca Abdülkerim sürpriz çıkışlar yapmaya çalıştı oradan da sonuç çıkaramayınca Konyaspor sahadan istediğini alamadı.

Oyunu bu kadar rakip alana yıktığımız bir müsabakada Ahmet Hassan’ı uzun süre kulübede bekletmek Konyaspor adına kayıp oldu.

Maçın son anlarında Musa Çağıran hamlesi istediğimiz sonucu doğurmadı, özellikle son 10-15 dakika doldur boşalt oynayan Konyaspor’a daha önce hiç şahit olmamıştık.

Konyaspor bu hafta kaybetti, iç sahada uzun süren yenilmezlik serisi son buldu. Konyaspor çok havalanıp ayakları yerden kesilmişti. Hem camia için hem takım için hem de İlhan Palut için çok dersler çıkarılacak bir müsabaka oldu.

Konyaspor’un 39 puanı var, Konyaspor sezonu 50 puanla bitirse hiçbirimiz bunu sorgulayacak durumda değiliz. Konyaspor’un çok kredisi var. Moral bozmaya gerek yok, daha önce yaptık yine yaparız.

Umarım bundan sonra ayaklarımız yere daha sağlam basar.

Konyaspor’un önünde şimdi İstanbul’da Başakşehir mücadelesi var. Konyaspor Başakşehir deplasmanlarından hep eli boş dönmüştür. Bu sefer belki şanssızlığı kırarız.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR