Adem Turan

Adem Turan

Konya 2021 İslami Dayanışma Oyunları

Konya 2021 İslami Dayanışma Oyunları

İslami Dayanışma Oyunları’nın beşincisi Salı günü Konya’mızda  başlamış olup, 18 Ağustos 2022 tarihinde  sona erecektir. Oyunlara Türkiye dahil 56 ülkeden yaklaşık 3 bin sporcunun katılması planlanıyor.               

Atıcılık, atletizm, basketbol 3x3, bisiklet, bocce, jimnastik (artistik, aerobik, ritmik), eskrim, futbol, güreş, halter, hentbol, judo, karate, kick boks, masa tenisi, okçuluk, taekwondo, voleybol, yüzme, geleneksel okçuluk, para-atletizm, para-masa tenisi, para-okçuluk, para-yüzme) gibi spor dalları bulunuyor.

5.İslami Dayanışma Oyunları'nda Türkiye  madalya yağmuruyla kapattı. Masa tenisi tek kadınlar finalinde Özge Yılmaz, İranlı Neda Shahshavari'yi 4-2 yenerek altın aldı. Atletizm kadınlar 10 bin metre finalinde de Yasemin Can, 32.34.45'lik derecesiyle birinci oldu. Erkekler gülle atmada 20.46 metrelik atışıyla Alper Karahan, oyunlar rekoru kırarak altın madalyaya uzandı.

Bu tür faaliyetler  insanlar arası ilişkileri daha da pekiştirmekle beraber, ekonomik olarak ta katkılar sunmaktadır.

Her şeyden önce spor, insanın olmazsa olmadığı ihtiyaç birimidir. Kişiyi zararlı meşgalelerden uzaklaştırıp vücut sağlığının korunması için vazgeçilmez aktivitedir.

Spora eğitimli bir devlet asla yorulmaz. Spor bir insanın her durumda farklı olmasını sağlar. Onun için vücudumuza iyi bakmamız gerekiyor. Başarılı olmak için de önce hayal edebilirseniz, sonra da  gerçekleştirebilirsiniz. Eğer hiç spor yapma şansınız yoksa sadece yürüyün, en güzel spordur yürümek. Asla unutmayacağımız ilke ise;  İsteme ile başarma arasındaki fark disiplindir.

Muvaffak olmak için her türlü yardımdan ziyade bütün milletçe sporun mahiyeti kıymeti anlaşılmak ve ona kalpten sevgi göstermek onu vatanî vazife sayma lâzımdır.

Sağlıklı ve  spor dolu günler dileği ile Cumanız mübarek olsun. Allah’a emanet olunuz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adem Turan Arşivi
SON YAZILAR