Sinan Şen

Sinan Şen

İtidal Çağrısı

İtidal Çağrısı

İtidal ölçülü olmak demektir. Aşırılıktan uzakta olmak anlamına gelir. Susmak ve durmak anlamına gelen bir şey değildir. Zulme karşı itidalli olmak susmak demek değildir. Mazlumun yanında olup zalimin kılıcına engel olmaktır itidal. Hak ve hukuku korumak için verilen mücadelenin adıdır itidal.

Elleriyle bir şeyler düzeltme konumunda bulunanların sözle düzeltmeye çalışması itidalli davranmak değildir. Aklı selim olmakla da pek alakası yoktur. Zalimin zulmüne sürekli şahit olarak buna hiçbir şey yapmayanlar ya korkaktır ya da bu zulümden rahatsız olmuyorlardır.

Halbuki dinimiz gereğince zulme karşı durmak din, dil ve renk ayırmaksızın bize emredilmiştir.

Allah’ın emir ve yasaklarını inkar edenler de zulmedenlerden olmuşlardır. Ve onlar da kurtulamayacaklardır.

İnsanı değerli bir varlık haline getiren, onu en şerefli varlık yapan şey ancak İslam’dır. Çünkü İslam kendisinde güç bulunduranlara orantısız bir güç vermez, ellerinde güç bulunduranlara adaletle hükmetmeyi emreder. Onları zalim haline getirmekten alıkoyar.

Peki ya adalet? İslam dininin dışındaki hiçbir kanun, hüküm adil değildir ki bugünlerde görüyoruz. Dünya, İsrail’in terörünü izliyor, binlerce masumun kanı ve canı karşılığında bu azgın topluma karşı ne bir yaptırım uyguluyor ne de açıklama yapıyor. Dünyaya hakim olan büyük güçlerin derdi adalet değil, Müslüman olmadıkları için mümkün değil adil de olamazlar. Dertleri güçlerine güç katmak, insan onuruna ve şerefine yakışmayan sömürgelerle, insanların kanlarıyla emellerine ulaşmaktır.

Bunların dertlerini biliyoruz, peki biz hangi saftayız? Bizim derdimiz ne?

Bence Müslüman her bir ferdin derdi Yeni Dünya Düzeni olmalıdır. Bu yeni dünya düzenine hakim olmak için çalışmaktır. Dünyaya yön veren biz olmadığımız müddetçe dünya zalimler için onların kendilerine kuracakları cennetleri haline gelecektir. Masum bir şekilde yapmadıkları için, bunu zulümle yaptıkları için göz yumamayız. Biz buranın cennet olmadığını biliyoruz, Allah’ın arzında kendi cennetlerini kurmak için şehirleri cehenneme çeviren, insanların canlarına kıyan, milyarlarca insanın emeklerini ve alın terini hiçe sayan bu aptal düzene son vermek Müslümanların eliyle olacaktır. Müslümanların güçlü olması, dünyaya hakim olmaları demek dünyada zalimlere haddini bildirmek ve dünyada mazlum tek bir fert bile bulunamaz hale gelmesi demektir. Bunun yolunu Erbakan Hocam (Allah ona rahmet etsin) yaşanabilir bir Türkiye’yi inşa etmek, yeniden bağımsız ve güçlü Türkiye haline gelmek ve yeni bir dünya olarak belirtmiştir.

Bunun gerçekleşmesi için çalışacağız, Allah’ın arzında Allah’ın hükümlerinin hakim olması için çabalayacağız. İtidal budur.

İtidal zalime karşı susmak değildir, zalimin zulmünü kesmek için savaşmak ve mücadele etmektir.

Zalimlerin belaları olmak için ve onların helakında memur olabilmek için çalışıp, dua ediyoruz.

Zalim yahudiye Hayber’i ve Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa’nın (s.a.v) ordusunu hatırlatanlardan olmak ümidiyle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Sinan Şen Arşivi
SON YAZILAR