Adem Turan

Adem Turan

Her dayatma züldür

Her dayatma züldür

Konya bu günlerde, tarihçi Kadir Mısıroğlu  isminin Konya’da bir caddeye isminin verilip verilmemesini tartışıyor. Kendini yakınen tanımam ama lise çağlarında kitaplarını da okumuşluğum vardır. Aslen Trabzon ilinin Akçaabat ilçesindendir. Sebil adlı yayınevini kurucusu ve Sebil Dergisi’ni çıkaran tarihçi ve yazardır. Altmışın üzerinde de kitap yazmıştır.

Beğenir beğenmezsiniz, sever yada sevmezsiniz bu sizin kişisel tercihinizdir. Tamamen saygı duyarım. Ne var ki, Konya ile ne gibi bir bağlantısı var, ne hizmeti var çözemedim. Uzun sürede İstanbul’da yaşamış ve orada da vefat etmiştir.

Bence verilecekse ya Trabzon’da yada İstanbul’da bir caddeye adının verilmesi daha uygun olacağı kanaatindeyim.

Bu hususta çevremizdeki insanlarla konuştuğumuzda, on kişiden dokuzu olumsuz bakıyor. Hal böyle iken ben yaparım olur derseniz, onu da siz bilirsiniz.

Birde merak ettim Konya’nın o kadar sorunu varken neden bu olayı gündem yapılıyor hayret. Sabah-akşam yaşanılan trafik çilesi, çeşmelerde akan kirli suları düşünmek, çare üretmek varken bu suni gündemle vakit geçiriyoruz? Şaşılacak bir şey.

Halkın ekonomik durumu hiç önemli değil mi? Keza, pazar-market fiyatları cep yakıyor. Hafta da bir markete uğruyorsanız, her hafta farklı bir etiketle karşılaşmanız sürpriz değil.

Hele meyve fiyatları, aldı başını gidiyor. Fakir fukara çocuğuna nasıl  meyve alacak kimin umurunda acaba? Herhalde cevap olarak, oda meyve yemeği versin olacaktır.

İşte böyle bir dünyada yaşıyoruz. Vurdumduymazlık, bananecilik ve fırsatçılık tavan yapmış, egoizim derseniz aldı başını gidiyor. İnsanlar böyle bir hayat tarzı yaşayınca, Yaradan’da bize kendinize gelin diye, bazen kuraklık, bazen sel  bazen de yangın-deprem gibi afetler gönderiyor. İnsanoğluna, düşünüp doğru eylemlerde bulunması için uyarılar gönderiyor. Evet kendimize ders çıkarmamız gerekiyor. Zira, Allah  asla kullarına zulüm etmez. Kullarına karşı son derece merhametli ve bağışlayıcıdır. Yeter ki biz yeryüzünde bozgunculuk ve taşkınlık yapmayalım. Allah’ın rahmeti bereketi üzerinize olsun.

Cumanız mübarek olsun. Allah’a emanet olunuz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Adem Turan Arşivi
SON YAZILAR