Emre Özgül

Emre Özgül

Har vurup harman savur Ne de olsa bir yolu bulunur!

Har vurup harman savur Ne de olsa bir yolu bulunur!

"6 ay önce kaldırım taşı döşemiştim, rengi hoşuma gitmedi sökün yeniden yapın."

"Teknikerimin, birim müdürlerimin bindiği arabanın modası geçti, belediyemizin bir adı var derhal araçların modelini yenileyin."

"Araçları kendi bünyemize geçirsek daha ucuz olur ama en iyisi kiralayalım. Araçları kiraladığımız dostumuz da para kazansın."

"Bu arada benim aracı da değiştirsek fena olmaz. Audi veya Mercedes'in yeni bir modeli çıkmış. Sonuçta uzak mesafelere yolculuk yapıyoruz. Konfor şart. Ben, belediye başkanıyım canım bu kadarı da hakkım. Öyle değil mi?"

**

"Aloooooo, selamın aleyküm. Ben x belediyesinin belediye başkanı. Sizin bilmem ne yolunun bilmem kaçıncı kilometresinde bir yol ihalesi varmış. Benim bacanak, kayın her neyse... İhaleye girecek de bilginiz olsun. Siz, bizi görün biz de sizi görürüz."

**

"Arkadaşlar, hayata geçireceğimiz projelerin kullanışlı olması veya kamu yararına katkı sağlamasının bir önemi yok. Yeter ki gösterişli olsun, yapın geçin."

"Bana bakın, öyle gösterişli sofralarda öyle güzel yemekler vermeliyiz ki, herkes bizi konuşmalı. En pahalı ve lüks otel hangisi ise orası ile anlaşın. Bu yemeği lüks bir yerde vermeliyiz."

**

"Vitrine çalışıyoruz. Etrafımızın güzel gözükmesi gerekir. Yurt dışından ve farklı şehirlerden çiçek, ot getiriyorum. Kış aylarında solarsa, çürürse çürüsün. En azından ilkbahar ve yaz aylarında şuraların güzel gözükmesi lazım. Dışarıdan gelenler, 'Vay be bu şehir ne kadar da güzelmiş' desin yeter."

**

"Restorasyon yapıyoruz. Bu yapıyı özüne döndüreceğiz. İhaleyi bizim Mehmet ağanın damadına verin. Eli ayağı da düzgün. İşten anlamasa da olur."

"Başkanım!!!! Bu işi daha ucuza yapabilecek firmalar var."

"Başkanın sözünün üzerine söz söylenmez. Daha da külfetli olsa benim dediğim isimlere bu ihaleyi yedireceksiniz. Anlaşıldı mı? Tamam mı? Yoksa bozuşuruz haaaaaaa"

**

"Konferanslar düzenleyelim. Hep aynı isimlere öncelik verelim. Anlatacak bir şeyleri olmazsa bile sallayıp sallayıp dursunlar. Kültürel çalışmalara öncelik verdiğimizi zannetsinler. Ayrıca parayı da onlar yesin. Adamların ağzından resmen bal akıyor. Namazında niyazında insanlar. Daha ne olsun ki."

**

"Aloooooooooo. Y belediye başkanı ile mi görüşüyorum."

"Evet, buyrun benim. Asıl ben, kiminle görüşüyorum."

"Sesim tanıdık gelmedi mi başkan. Ben, bilmem neyin bilmem nesiyim. Bize 3-5 otobüs lazım. Ayarla!"

"Emredersiniz, halledelim inşallah."

"Mustafaaaaaaaaa! Bak oğlum, bilmem neyin bilmem nesi aradı. Otobüs lazımmış. Sorgusuz sualsiz otobüs çıkarılacak. Bütün masraflar da bizim belediyeye yazılacak."

Ohhh ohhh ne güzel!

**

"İşe alım ilanı açın, 2-3 kişi alalım en fazla."

"Efendim, ilana 2 bin kişi başvurdu. Çoğunun da KPSS'i çok yüksek, kaliteli ünilerden mezun olmuşlar. Tercih için baya zorlanacağız."

"Ulan gerizekalı. Bu ilanı açmadan kimi alacağımızı zaten belirlemiştik. Biri benim akraba, biri bilmen neyin yeğeni, biri de hatır gönül adamı. O iş bitti. Bizim adamlarımız yesin."

**

Sonraaaaaa...

Tasarrufu asgari ücretliden bekle.

Sonra...

Gizliden gizliye suya bindir, ulaşıma bindir, ekmeğe bindir, yağa bindir parayı da vatandaştan çıkar.

Sonra...

Vakit tasarruf vakti.

Ne adaletli bir dünyada yaşıyoruz.

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Emre Özgül Arşivi
SON YAZILAR