Adem Turan

Adem Turan

Gençlere sahip çıkalım

Gençlere sahip çıkalım

Bilim ve teknoloji çağı olarak adlandırılan günümüzde, her türlü bilgi ve belgeye ulaşmak kolay olsa da gençlerimiz daha çok menfi bilgilere rağbet ediyor. Bunda da başta aile olmak üzere,  okul, yazılı ve görsel basınla birlikte ortak yaşam alanlarında konuşlanan insanlar sorumludur.

Her şeyden önce İslam dinimizin kıymetini bilip, çocuklarımıza da bu hassasiyeti iyi aktarmak gerekiyor. Zira kendilerini boşlukta hisseden gençler, nefislerine hoş geldiği için bir takım akımların oltalarına yem oluyorlar.
Bu şer güçler okullarda tuzaklarına düşürmek istedikleri gençleri, bu kez dernek kurmak suretiyle cazip hale getirmek için çaba harcıyorlar.

Daha önce adını medyadan duymuşunuzdur. Deizm diye bir inanç sistemi icat ettiler. Bu tür insanlar Allah’a inanır ancak bütün dinleri yok sayar, Peygamberleri de kabul etmezler. Bu sapkın fikirli insanlar şimdilerde de İstanbul’dan başlamak suretiyle dernek kurdular. Yakında tüm ülkemize yayılırlar. Bana ne, her koyun kendi bacağından asılır gibi düşüncelere kapılıp ilgisiz ve sorumsuz davranmamalıyız.

Çünkü İslam’da “İyiliği yaymak, kötülükten alı koymak” esası vardır. Bu Allah’ın kullarına yükümlü kıldığı bizatihi husustur. Gençlerimiz zamanlarını çoğunu facebook ve instagram gibi iletişim araçlarına ayırdığını düşünürsek, tehlikenin  ne kadar büyük olduğunu daha iyi analiz etmiş oluruz. Zaten bu iletişim araçların temel amaçları insanlar okumasın-araştırmasın, bizim sunacağımız hayat tarzlarına tabi olsun anlayışı vardır.

Oysa, bizi yoktan yaratan Rabbimiz imtihan için gönderdiği dünyada başı boş bırakmamıştır. Doğru ve yanlış inanış ve eylemleri kutsal kitabımızda insanların anlayacakları biçimde ifade etmiş olup, bunlardan da sorumlu olacağımızı beyan etmiştir.     

Bu günkü yaşanan sıkıntıların başında da, yanlışlarda ısrarlı davranmamızdan kaynaklanmaktadır. Keza faizden uzak durmamız, zinaya yaklaşmamız emredilirken, bu ihtarlara uymamamız sonucu kötü sonuçlara duçar oluyoruz. Netice itibariyle İflasların ve aile faciaların önüne geçilmiyor. Allah Müslümanları affetsin, umurlarını düzeltsin diye dua ediyoruz. Cumanız mübarek olsun. Allah’a emanet olunuz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Adem Turan Arşivi
SON YAZILAR