Adem Turan

Adem Turan

Enflasyon hız kesmiyor

Enflasyon hız kesmiyor

TUİK'in açıklamasına göre enflasyon  rakamları şu şekilde;

Haziran ayı enflasyon oranı 5 Haziran Pazartesi günü belli oldu. Tüketici fiyat endeksi, Haziran’da yüzde 1,94 artarken yıllık bazda yüzde 17,53 oldu.

TÜFE'de (2003=100) 2021 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre %1,94, bir önceki yılın Aralık ayına göre %8,45, bir önceki yılın aynı ayına göre %17,53 ve on iki aylık ortalamalara göre %14,55 artış gerçekleşti.

Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) yıllık %42,89, aylık %4,01 arttı.

Peki çalışan işçi memur  ücretleri, memur ve işçi emekli maaşları ne olacak?

Enflasyon farkı zam oranı: Açıklanan Haziran ayı enflasyon rakamlarıyla birlikte memurlar 6 aylık fark olarak yüzde 5.45 oranında zam aldı. Haziran ayı enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte emekliler ise yüzde 8.45 oranında zam almış oldu.

Memur ve emeklilerin merakla beklediği enflasyon rakamları açıklanması ile birlikte Temmuz ayında maaşlara yansıyacak zam da ortaya çıkmış oldu. Emekliler memurlardan daha yüksek zam farkı alacak. En düşük memur maaşına gelen zam 247 lira olurken, öğretmenlere 329 lira, polislere 373 lira, din görevlilerine 342 lira zam geldi.

Hayırlı olur inşallah.

Ne var ki, meteorolojinin hava sıcaklığı açıkladığı gibi hissedilen sıcaklık hep yüksek olur ya, piyasa da hissedilen enflasyon rakamlarının  bir hayli üzerinde cereyan ediyor.

Anlaşılacağı üzeri sabit gelirlilerin, tek maaşla geçinen insanların bütçeleri, sürekli cari açık vermeye devam edeceğe benziyor. Bize de onlara Allah yardımcınız olsun demek düşüyor.

Yarınlara daha umutla bakmayı temenni ediyor, cumanız mübarek olsun diyoruz.

Allah’a emanet olunuz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Adem Turan Arşivi
SON YAZILAR