Adem Turan

Adem Turan

Dolar’la yabancıların cebi dolar

Dolar’la yabancıların cebi dolar

Dolar kuru yükselince ihracatta buna paralel artış gösterdi. Buna göre ihracat Kasım’da yüzde 33.4 artışla 21.5 milyar dolara yükseldi. Bakan bu rakamın, en yüksek aylık ihracat rakamı olduğunu belirtti.

İthalat yüzde 26.7 artışla 26.8 milyar dolar oldu.

Dış ticaret açığı Kasım’da 3.4 milyar dolar oldu. Yıllıklandırılmış bazda ihracat 221 milyar dolar, ocak-kasım döneminde 203,1 milyar dolar oldu.

Kasım’da ihracatın ithalatı karşılama oranı geçen yılın aynı ayına göre 4 puan artışla yüzde 80’e ulaştı, enerji hariç bakıldığında yüzde 101,2 olarak kaydedildi.

Evet ihracat demek döviz demek , ne var ki senin paran değerli olursa para kazanırsın, aksi halde ithal eden firmalar daha ucuza mal almış olduğu için daha çok para kazanmış olur.

Bir de sadece kendisini düşünen insanlarımız yok mu?  Onlarda para kazanacağım diye döviz bürolarının kapısını aşındırır.

Biz böyle hareket edersek bu döviz nasıl düşecek?

Hani milliyetçi idik.

Vatan her şeyden önce gelirdi.

Paylaşımcı idik.

Bu vatan için genç yaşta şehit düşen  evlatlarımızın hakkını nasıl ödeyeceğiz? Savaş sadece cephede olmuyor. Siyaseten olur, ticaretten olur, ekonomide olur, sağlıkta da olur.

Şayet döviz borcumuz yoksa dövizden uzak duralım. Gavurun kendisinden ne hayır gördük de parasından fayda göreceğiz. Bunların bu millete 1. Dünya-2.Dünya savaşlarında ve de  kurtuluş savaşında neler yaptıkları malumunuz. Şeytan görsün kendilerini de, paralarını da.       

Yatırım yapacaksak altın var, gayrimenkul vs. Bu günler de geçecek inşallah, stokçuluktan marketleri boşaltmaktan vazgeçelim.  Allah herkesin yardımcısı olsun.     

Cumanız mübarek olsun. Allah’a emanet olunuz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Adem Turan Arşivi
SON YAZILAR